Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

supe si ciorbe reci


Recommended Posts

  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Reci adica pregatite fara foc ? gen gaazpacho ? sau pe care le fierbi dimineata pe racoare si le maninci reci la prinz??

Pt varianta 2 eu fac minestra ( am scris la subiectul MINESTRONE ) . Pt ca e de legume fara carne si grasimi nu e nevoie sa o incalzesti.

 

Cristina

 

 

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

-castarveti tocati(cu coaja)

-plum tomatoes

-ceapa rosie -cuburi

-suc de rosii

-ulei de masline

-otet

-sare+piper

-3 catei de usturoi tocati

-Totul se pune le blender si pe urma la frigider.

 

Am scris in graba de la TV-Food chanel, reteta..asa ca n-am mai notat si cantitatile.

 

Poze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

quote:Originally posted by adrienne12

Multumesc mult. Gazpoacho am facut dar parca mai erau niste ciorbe de le facea maica-mea (fierte bineinteles) si care mergeau f. bine reci a doua zi. Dar nu mai stiu ce erau.


id="quote">id="quote">Adrienneorice ciorba de legume, fara carne, facuta cu ulei si nu cu untura, e buna rece a doua zi. Dreasa si cu putina smintina e si mai si!
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Adrienne , eu fac ciorba in oala de 7 litri [:D] si a doua zi se termina !

Pun 1/2 varza taiata fideluta , 2-3 cepe taiate cubulete mici, 1-2 ardei taiati feliute/cubulete , 3-4 morcovi , taiati cubulete sau feliute , telina rasa , dovlecei - cubulete...le las sa fiarba si cand sunt aproape fierte , adaug 7-8 rosii oparite si decojite in prealabil , taiate si ele cubulete , iar la sfarsit , cand sting focul pun un pic de sare iodata si patrunjel...

 

Asta mancam cand e cald...copiilor le mai dau si felul doi , eu ma multumesc cu ciorba...

 

Pofta buna !

 

 

 

 

 

 

 

" Curajul nu inseamna absenta fricii , ci victoria impotriva ei "

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Supa de broccoli:

 

1-2 florete de broccoli

1 avocado mare sau 2 mai mici

1 castravete de sera de 20 cm sau 2-3 castraveti de gradina mari si zemosi, curatati de coaja

- zeama de la o lamiie mare sau 2 mai mici

1 legatura de patrunjel

1 lingura sos soia

1 lingura ulei masline (optional)

 

Se mixeaza toate ingredientele in blender, inclusiv patrunjelul, cu exceptia broccoli, pina se face o crema pufoasa. Se adauga broccoli taiat foarte marunt, se amesteca putin, se presara un pic de frunze de patrunjel tocate si se da la rece.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

a propos de supe reci: o prietena al carei sot este ofiter de nava imi povesteste acum 2 zile ca acesta este in Republica Dominicana. si ca ii spune ca la pranz a mancat o supa minunata de pepene rosu, garnisita cu bucatele de pepene galben [:D]. intrigata caut pe internet reteta...si surpriza, gasesc o multitudine de supe reci de pepene galben si rosu! cine o incearca pe asta? [:D]

 

SUPA RECE DE PEPENE GALBEN

 

600g pepen galben si rosu taiat bucatele

300ml suc proaspat de portocale

30ml suc proaspat de lamaie verde

3linguri de miere

200ml sampanie seaca

100ml smantana lichida

frunze proaspete de menta pentru decor

 

 

se taie fin cate 300g din pepenele rosu si cel galben.

restul de pepene ramas se pun in blender cu sucul de portocala, cel de lamaie verde si mierea si se transforma in piure (doar cateva secunde in blender). se toarna intr-un bol larg, se amesteca inauntru sampania si restul de pepene taiat mic. se acopera si se refrigereaza pana se serveste.

se toarna in boluri mai mici, racite bine. se pune deasupra cate o lingura de smantana lichida si se decoreaza cu frunze de menta.

(Sursa: cooks.com)

 

v-am starnit curiozitatea? [:)]

 

Roxana

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...