Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

strudel cu mere-ajutor!

fetitie

Recommended Posts

va rog din suflet sa-mi vindeti un pont pt ca strudelul cu mere sa nu mai aiba foile tepene.

eu cumpar foi din comert, le ung cu ulei dupa povetele bunicii dar...foile sunt crocante si greu de manevrat(taiat si mancat). inca mai visez la un strudel cum arata cel din vitrina cofetariei...

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

De ce nu faci foile?si va iesi ca la bunuca acasa:

1 kg faina patiserie

250ml sifon

4 linguri untura sau unt

un praf sare.

se pune faina 0.5 kg intr-un lighenas,se pune untul sau untura se freaca in palme si cu sarea,dupa aceea se pune sifonul si se framanta adaugandu-se faina si framantand pana se face aluatul.se imparte in 5 parti se fac niste mingiute catr se intind pe rand.se ung cu putina untura si se baga la congeletor.se repeta faza asta de trei ori la interval de 15 min apoi se fac strudele,foi de placinta,foi de cremsnit si ies fragede,eu fac cu untura caci ies mult mai bine.POFTA BUNA.

bita doina

DOINA,multumim de reteta la foi..eu am o intrebare,pot folosii apa minerala in loc de sifon,ca aici nu vem sifon[V]?...si te rog frumos zi-ne si o reteta de crema pt cremsnit[:D][pup]..sanatate si numai bine!

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)

Poze cu noi avem la casuta de sus[:)]

eu fac foile asa:

1 cana apa rece, 4 lg otet, 8 lg ulei, un praf de sare si faina cat cuprinde pt o coca tare. se framanta bine si se lasa o jumatate de ora la frigider.

se portioneaza coca in bilute cat o nuca ceva mai mare (pt o foaie sunt necesare trei bilute). se intinde fiecare bila putin pe masa si se pune putin ulei, dupa care, cate trei se aseaza una pesta alta si se intinde foaia foarte subtire. se pune compozitia la un capat si de ruleaza. se repeta operatiunea de sase ori (atatea foi imi ies din aluat, exact pentru tava patrata de la aragaz). se aseaza strudelele in tava si se presara nuca maruntita si se da la cuptorul incins. cand este gata strudelul nu se scoate din tava, ci se toarna miere de albine peste el fierbine si se lasa la racit.

mirela

reteta de crema de cremsnit:

-un plic gelatina

-1 l lapte

- 8 oua,unpraf sare.

-8 linguri zahar

-3 plicuri zahar vanilat,sau un baton vanilie.

se separa galbenusurile de albus,se pune putina sare,se bat spuma,pana cand daca rastorni castronul nu cade,se adaoga zaharul si cel vanilar si se bate cu mixterul pana se topeste, se adaoga galbenusurile.

-intr-un vas se fierba laptele,care se pune firbinte peste compozitia din oua si zaharsi se fierbe la baie marie pana se face ca o crema densa mestecandu-se continuu.

-se da apoi la o parte se la sa se racoreasca putin.

-intr-un ibric se pune putina apa si se amesteca gelatina si se pune pe foc sa se dizolve,cand s-a racorit putincrema si gelatina dizolvata se amesteca cu un tel si se da la rece.se umple apoi prajitura si se da la rece.POFTA BUNA!!!!!!!!!!!

Se poate pune si apa minerala sau bere.

scuze ca nu am raspuns mai devreme dar abia m-am intors de la Bucuresti.

bita doina

DOINA[pup],inca ceva , te rog,poti sa-mi zici cat are plicul de gelatina,ce gramaj?...aici e tare nasol ca nu gasesc exact ca acasa...multumesc frumos de tot!

Sanatate multa!

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)

Poze cu noi avem la casuta de sus[:)]

Eu strudelul cu mere il fac in felul urmator si-mi iese foarte bun de fiecare data

Strudel cu mere

Ingrediente:

Foi de placinta, un kg mere, 200 g zahar, 100 g nuca de cocos, stafide, zeama de lamaie, vanilie, scortisoara, 100 g margarina

Mod de preparare

Merele se curata si se dau prin razatoare. Se pun intr-un castron cu zaharul si zeama de la o lamaie, se lasa 2-3 ore, apoi se storc, se amesteca cu nuca de cocos, stafidele, scortisoara, vanilia. Acest amestec se intinde pe foile de placinta, se ru-leaza, se ung cu margarina si se presara cu putin zahar. Se asaza in tava unsa cu margarina si se dau la cuptor

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...