Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

strudel cu mere-ajutor!


fetitie

Recommended Posts

Eu aluatul il cumpar deja gata facut(aluat de foetaj) si nu-mi iese teapan sau uscat. Iese fraged si delicios.

Umplutura o fac in felul urmator: 1kg de mere curatate de coaja, taiate pestisori, le amestec cu 2 linguri de zahar si le calesc(le mai bag si 15 min la cuptor, pana cand scade zeama), le las sa se raceasca si le amestec cu putina sare, esenta de vanilie, esenta de rom, scortisoara, stafide si nuci(mai rar). Intind faia de foetaj si presar putin pesmet, dupa care pe 1/4 din suparafata ei intind umplutura si rulez. Crestez ruloul din 3cm in 3cm si bag la cuptorul incalzit per cca 35-40 minute. Dupa ce se raceste presar zahar pudra. Iese foarte bun!

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Si eu fac strudel cu foi cumparate si nu mi s-a intamplat sa fie tepene si sa nu se poata taia.Foile nu se ung cu ulei din cate stiu eu, eventual cu ou batut deasupra.

Mirela, poti face crema pt cremsnit cu faina si atunci nu ai nevoie de gelatina.O sa caut zilele astea reteta exacta, sper sa nu uit.Eu o fac din amintiri si ochiometric[:D], dar iese buna-buna.

 

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004

[foto][iepu]Almaid="teal">,poze noiid="teal">,si mai noiid="teal">,cele mai noiid="teal">,nou-nouteid="teal">,

[foto]poze yahooid="teal">

 

 

Povestea Almeiid="red">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

DANIELA[pup],stiu reteta cu faina,am facut-o pt o alta prajitura,"Prajitura la metru"...multumesc oricum de intentie![:)]

 

DOINA multumesc mult,[pup] si bafta multa!..sa auzim de bine!

 

 

 

 

 

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)

Poze cu noi avem la casuta de sus[:)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Crema cremsnit :

2l lapte

250 g amidon

6 galbenusuri

600 g zahar

vanilie

se amesteca amidonul cu 1 l lapte si galbenusurile.

Restul laptelui se pune la fiert impreuna cu zaharul si vanilia.Cat laptele e pe aragaz, se incorporeaza si amidonul cu celelalte.

Se raceste prin amestecare continua.

 

 

de obicei injumatatesc cantitatile.Iese o crema f dulce si tare, nu se intinde precum cea facuta cu faina.

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit intr-o revista ieri si am facut o alta retete de struddel cu mere ,e buna...

aluaul:

-700 gr.faina

-un cub drojdie

-300 ml apa calduta si putina sare.

Se framanta toate si se lasa la crescut cateva minute.

Intre timp curata de coaja 8 mere mari,da-le pe razatoare intr-o tigaie si caleste-le cu unt,100 gr.Cand acestea s-au calit, adaoga o cana de zahar (250 gr) si o lingura cu scortisoara.

Imparte aluatul in bucati mici,pe care la intinzi f subtiri asemeni unei clatite ,pune in fiecare mere si fa rulouri pe care le asezi in tava unsa cu unt sau ulei .Dupa ce se rumenesc le scoti din cuptor si le pudrezi cu zahar pudra.

pofta buna!

 

bita doina

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si eu fac foile c-am din aceasi cantitate numai ca la uns cu untura fac altfel.

Adica inting foia mare de tot citse poate ea pe masa sa fie subtire ca o foie de taietei si o ung subtire cu unut sau untura si o rulez usor la fel cum rulezi si cozonacul si o pun la rece in frigider .O tai in doua sau in trei corda restectiva in functie de marimea care vreau sa am de ex.strudelul si o intind pur si simplu si se vede desigur numai foite subriti in aluat.E mult mai simplu si merge repede ,nu ma mai omor cu inpaturatul ei de 3 ori si sa astept sa stea la rece si iar inpaturat....simplu si rezultatul bun si spectaculos asa cum vrei sa-l ai.

 

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute

Fabya

id="limegreen">

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cred ca "greseala mea" mea ar fi ca eu am cumparat FOI DE PLACINTA si nu ALUAT PT FOETAJ. si foile alea de placinta le impart in trei fac rulouri pe care le coc in tava de prajituri.

a dat roade sfatul cu prosopul umed peste tava, la sfarsit.

pr e ca nu am nici timp si nici indemanare pt a face foile in casa si de aceea prefer varianta cu foile din comertz.

 

oricum, . multumesc fetelor care au venit cu sfaturi si retete.

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.




×
×
  • Adaugă...