Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Cum se face spanachu?


Any71

Recommended Posts

Eu fac asa:

-spanacul curatat si oparit, apoi tocat marunt

-intr-o cratita pun un piept de pui taiat fasii lungi, o ceapa mare tocata cubulete si o cana de apa si las la inabusit. Cand este facut pun spanacul tocat, mai las sa dea cateva clocote si mai pun putina apa calda.

-bat 2 oua, apoi le adaug in cratita cu spanac, pe foc, pana se fac niste zdrente.

-adaug sare dupa gust si gata.

-se serveste cu smantana

 

Oana si [bonjovi] Vladutz (2 ianuarie 2005)

[foto]Poze cu Vladutz

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by Hildegard

Uite asa:speli spanacul....il pui la oparit.cand s-a fiert un pic il strecori si il toci marunt.faci un rantas cu ulei faina si lapte.il piu peste spanac il mai lasi vreo 5 minute se se lege si gata....pui si un strop de sare.poti pune si smanatan la sfarsit.PRAJITURI[pofta]

Veronica id="red"> si bebe Stefan Peter (07.11.2005)id="blue">Poze la 9 luni

id="quote">id="quote">Cam asa il fac si eu, dar pun si usturoi ca fara nu imi place.Crinuta si [bonjovi] Rayan
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spanac cu cartofi I

 

Ingrediente: 600 g spanac (congelat), 2 cepe, 100 g ciuperci (Champignons), 2 lg. ulei, 500 g cartofi fierti, 5 oua, sare, piper

 

Spanacul se decongeleaza. Cepele se toaca marunt, iar ciupercile se taie in doua. Se incinge uleiul si se adauga cepele si ciupercile. Cand s-au rumenit putin, se pun cartofii taiati cubulete.

Se bat ouale si se amesteca bine cu spanacul. Se iau ciupercile si cartofii de pe foc si se amesteca usor cu spanacul. Se condimenteaza si se dau la cuptor 10 minute, la foc potrivit.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Spanac cu cartofi II

 

Ingrediente: 500 g spanac (congelat), 750 g cartofi rosii, 500 ml supa (instant), 2 morcovi, 2 cepe, 2 catei usturoi, 2 lg. ulei, sare, piper, 40 g faina, 40 g unt, 500 ml lapte, 150 g cascaval ras, nucsoara

 

Se decongeleaza spanacul. Cartofii se taie felii, se fierb in supa 6 minute, se scot si se fierb morcovii felii 4 minute. Se scurg si se pastreaza zeama.

Se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga spanacul si se incalzeste. Se caleste faina in unt; se stinge cu lapte si 250 ml supa. Se da in fiert. Se topesc 100 g cascaval in 100 g sos. Se adauga sare, piper si nucsoara. Se preincalzeste cuptorul (200°).

Se unge o forma de sufleu. Se aseaza cate ½ din cantitatile de cartofi si morcovi. Se toarna 3-4 lg. sos, apoi spanac, ½ din sosul de branza, restul de morcovi si cartofi. Se toarna sos, se presara cascaval si se coace cca 30 de minute.

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Buna fetelor

 

Azi am facut reteta cu spanac scrisa de:Fetitie si pot sa spun ca a esit super buna,am facut mai mult pt toatii si sa mincat ca piinea calda.

Parca asi fi facut sarmalute vegetale inpletite in frunza verde de sflecla.

Vreau sa incerc toate retetele.

 

Numai bine la toate Any.

 

 

http://community.webshots.com/user/Any71

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.




×
×
  • Adaugă...