Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Grade maturitate placenta

Recommended Posts

Buna fetelor,

Am mare nevoie de aceasta informatie: unde gasesc care sunt gradele de maturitate ale placentei in anumite saptamani ale sarcinii?

Intreb pentru ca sunt foarte ingrijorata, sunt in saptamana a 17-a, placenta are deja gradul II de maturitate si doctorita mea spune ca e deja prea imbatranita. Plus ca pana acum mi-au iesit si valori crescute ale IR in arterele uterine si dr si stg, la ultima eco, de ieri, mai era doar cea stanga cu valoare crescuta.

Multumesc mult!

[:X][pup]

Ruxi 16[fetita]+ si Clara pisicuta, 19 aug 2002

Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Povestea nasterii

Burtica 25 iunie

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ruxi,

Mie mi-a spus chiar marele Iosup (si a intarit si medicul meu) ca gr II de maturitate trim II (adica la 17 sapt cate ai tu) e OK.Si eu am IR crescute mai mult pe stanga.Asa au fost si la bb 1 care s-a dezvoltat bine merci (4.1 kg nascut in sapt 41).Si tot la bb1 am avut cica placenta imbatranita, dar care, vazand rezultatul (bebele) zic eu ca s-a tinut tare[:D].Eu zic sa nu te ingrijorezi; poate mai ceri o alta parere a unui medic.

Fruntea sus[pup]. Mi-ar placea sa stiu mai multe despre gradele de maturitate si IR-uri ca sa te pot ajuta; poate stiu alte fete.

Bebe 2 sanatos iti doresc!

Cristiana mama lui Andrei (29 Sept 2004) si [gravi] 12+

poze

Buna!

Sunt o graviduta in sapt 32 deja si am aceeasi problema ca si tine. La mine e gradul III. Medicul meu m-a trimis la echo(dr Bosneag, Sanador) si a zis ca e imbatranita, dar nu e nici un pericol deocamdata, dar ca in astfel de cazuri, trebuie facuta echo la 2 sapt ptr fluxuri placentare. Eu fac iarasi peste 2 sapt si daca e ceva in neregula atunci, medicul meu zice ca trebuie sa scoata bebele.

La tine e devreme ptr nastere, trebuie sa te lamureasca dr tau ce e de facut.

Bebele meu e in urma cu dezvoltarea cu o sapt din cauza acestei placente batrane(asa zice medicul), desi de la inceput nu s-a dezvoltat foarte bine si atunci placenta era ok. Si dr se mai contrazic.Asa ca nu trebuie sa-ti faci griji prea mari. Trebuie doar sa tii sarcina sub observatie si sa faci echo.

Multa sanatate si bafta multa!

Cristia si Dana, va multumesc mult de tot pentru raspunsul vostru.

Cand l-am intrebat si eu pe Iosup daca e ceva in neregula cu placenta mi-a zis ca e ok gradul II, dar dr mea cand a vazut a parut destul de tare ingrijorata. De asta ma gandeam ca gasesc undeva aceasta informatie sa ma pot linisti. La prima sarcina nu am avut nici una din aceste 2 probleme, nici cea cu placenta, nici cea cu IR-urile pe arterele uterine. Dar oricum, prima sarcina am suportat-o mai bine (mai putin colul care se tot scurta), acum vad ca ma simt si rau si am si problemele astea deloc de neglijat. O sa mai caut pe internet, daca gasesc o sa scriu aici.

Pupici!

Ruxi 16+ si Clara pisicuta, 19 aug 2002

Povestea nasterii

Burtica 25 iunie

Buna,

Am avut aceeasi probleme, intra aici si citeste:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80032

Bafta multa si sarcina usoara si fa tratamentul lui T pt IR-uri cu incredere. Placenta nu are nici o importanta atata timp cat bb este ok dezvoltat, in grafic.

Pupici si ai grija de tine. Daca mai ai intrebari, sunt aici (si pe PM si daca vrei, iti dau si nr mobil). Ideea este sa nu te mai ingrijorezi, cu tratament se rezolva, dar trebuie sa fii cat mai linistita.

Pupicei, Ingeras [gravi]20+ [fetita] Maya

Ingerasa, multumesc mult de raspuns. Am citit tot subiectul pe care mi l-ai recomandat.

Mai am doua observatii/intrebari:

- prima ar fi ca, in acel subiect era cineva care spunea ca exista chiar si gradul 4 si 5 de maturare al placentei. Problema este ca in absolut tot ce am gasit pe net, site-uri in lb. engleza ca in romana nu am gasit nimic, deci in toate descrierile placentei se vorbeste de grade de maturitate ale placentei pana la 3. Deci nici vorba de 4 si 5. Asa ca-ti dai seama ca sunt ingrijorata cu a mea 2 la 17 sapt. In link-ul de mai jos, se vorbeste si de ceva efecte posibile ale acestei maturizari premature:

http://www.journal-obgyn-india.com/articles/issue_feb_2000/o_papers_59.asp

- a doua ar fi o intrebare: care sunt efectele acestor valori crescute ale IR-urilor arterelor uterine? Eu inca nu am gasit nimic. Am sa mai caut, dar m-ar ajuta daca mi-ai spune si tu ce stii.

Sincer mi-e cam teama sa fac tratamentul dr-lui T, fara acordul doctoritei mele. Si ei cum sa-i zic? Stii am auzit ca de fapt este un tratament pentru IR-uri. Mai ales ca ea nu a reactionat neaparat la aceste valori, ci la faptul ca placenta zice ca e imbatranita?!?!

Trebuie sa mai studiez si sa vad ce varianta adopt. Multumesc mult inca o data,

ruxi

Ruxi 16+ si Clara pisicuta, 19 aug 2002

Povestea nasterii

Burtica 25 iunie

Gradele de maturare placentara sunt asa:

-gradul 0 - trim I si trim II (pana la 28 sapt);

-gradul 1 - dupa 28 sapt; in 40% din cazuri se mentine pana la termen;

-gradul 2 - dupa 36 sapt; in 45% din cazuri se mentine pana la termen;

-gradul 3 - dupa 38 sapt.

Imbatranirea placentei (fenomenul de senescenta placentara) apare in insuficienta placentara, care se asociaza de obicei cu preclampsia si intarzierea de crestere a fatului. Semnalele de alarma sunt trase atunci cand apare gradul III mai repede decat ar trebui, apar modificari ale fluxurilor la Doppler si ulterior intarziere in dezvoltarea fatului.

Depinde si de examinator, evaluarea gradului e destul de subiectiva. In principiu trebuie supravegheate fluxurile si dezvoltarea fetala, plus tensiunea si atentie la cresteri bruste in greutate.

"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti."

(Mircea Cartarescu)id="size1">id="blue">

Draga Ruxi,

Vad ca acum e o moda sa se discute dspre placenta,col,lichid etc.

Eu cand am avut 17 sapt.m-am dus la dr si mi-a zis de palcenta paravia,col scurtat,stat la pat etc ...am crezut ca turbez.M-am si dus de la el.

Io una zic sa iti vezi de treba si sa lasi chestiile astea ca numai iti fac rau...stres si altele.

Nu stiu ce e aia IR si multe alele pe care le-am intalnit pe forum.

Am dus 2 sarcini si nu am stiut amanunte decat ca imi zicea dr ca e bine .Si nici nu am intrebat.Ca probabil si la mine erau multe.

Asa ca mai vezi si alti dr ..

te pup si numai bine

Monica Cristian 1 luna si Daniel 4,5 ani

quote:Originally posted by cataghe

Gradele de maturare placentara sunt asa:-gradul 0 - trim I si trim II (pana la 28 sapt);-gradul 1 - dupa 28 sapt; in 40% din cazuri se mentine pana la termen;-gradul 2 - dupa 36 sapt; in 45% din cazuri se mentine pana la termen;-gradul 3 - dupa 38 sapt.Imbatranirea placentei (fenomenul de senescenta placentara) apare in insuficienta placentara, care se asociaza de obicei cu preclampsia si intarzierea de crestere a fatului. Semnalele de alarma sunt trase atunci cand apare gradul III mai repede decat ar trebui, apar modificari ale fluxurilor la Doppler si ulterior intarziere in dezvoltarea fatului.Depinde si de examinator, evaluarea gradului e destul de subiectiva. In principiu trebuie supravegheate fluxurile si dezvoltarea fetala, plus tensiunea si atentie la cresteri bruste in greutate.___________________________________________"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti." (Mircea Cartarescu)id="size1">id="blue">

id="quote">id="quote">Cataghe, multumesc pentru raspunsul super profesionist. Deci si dr a avut dreptate si temerile mele sunt justificate. Ai idee cumva daca si ce ar trebui sa fac sa incetinesc aceasta imbatranire a placentei si sa scad valorile fluxurilor uterine? Exista vreun tratament? Trebuie sa adopt un anumit stil de viata in sarcina aceasta?Si totusi care ar fi totusi cauza pentru care placenta mea imbatraneste atat de repede si fluxurile au valori mai mari decat normal?M-ar ajuta mult daca ai sti cumva raspunsul la aceste intrebari care ma framanta mult.Multumesc inca o data![:X][pup]Ruxi 16+ si Clara pisicuta, 19 aug 2002Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMAPovestea nasterii Burtica 25 iunie

Ruxiid="red">, si eu la fel stiu, ca sunt 4 sau chiar 5 grade de maturare a placentei.

Efectele IR-urilor mari, cat si ale placentei imbatranite sunt retard de crestere a fatului, preeclamsie, moarte subita daca IR-urile cresc la 1, pt ca placenta si implicit fatul nu se mai alimenteaa cu sange si oxigen. Deci dupa parerea mea, foarte grav. Este normal sa fii ingrijorata, dupa cum ai vazut si eu am fost la fel, dar mi-a trecut, pt ca am urmat trat si IR-urile au scazut, sunt normale. Sunt dr care nu pun accent pe ele, si altii care pun cel mai mare accent. Nu cred ca merita riscul sa nu le iei in calcul. parerea mea. Cat despre tratament, de ce nu-ti faci o programare la T sa se uite pe eco si sa-ti spuna parerea lui? Trat este cu Pregnyl (care este oricum hormon secretat de sarcina, deci nu are de ce sa te afecteze in sens negativ), Bio-Marine Plus (vitamine) si Magne B6, adica magneziu si vit, deci iar nu au ce sa-ti faca rau. Faci cum vrei tu, dar eu nu mi-as asuma riscul. Eu ma bucur mult ca am tinut tratamentul. Sa-ti traiasca fetiza! BB2 ce este? Cat despre placenta, atata timp cat bb este in grafic, nu este cazul sa-ti faci probleme. Gradul de maturare este oarecum subiectiv, dupa ochiul celui care face ecografia, dupa performanta ecografului etc. Mie T mi-a spus ca nu il intereseaza, atata timp cat bb este in grafic, pt ca placenta este un organ temporar, isi face treaba si moare, nu trebuie sa mai tina inca pt 2 copii.

Ruxi, tratamentul este:

- Pregnyl de 5000 ui - o injectie la 4 zile, 8 injectii, dupa care te duci la eco si vezi daca ti-au scazut IR-urile.

- Bio-Marine Plus - 1/ zi;

- Magne B6 - 4/zi

Eu am facut Pregnylul si restul trat, mi-au scazut IR-urile si acum continui cu Bio Marine si cu Magne B6.

Arghirmonicaid="red">, sa-ti traiasca copilasii! Frumoasa familie. Dar nu sunt de acord cu tine in legatura cu ce ai spus. Daca fereasca Dumnezeu ai fi avut vreo problema cu sarcinile (vezi Tanima, de exemplu), nu ai fi gandit asa. Bravo ca nu ai avut, dar din pacate nu toata lumea este la fel de norocoasa ca si tine. Eu m-am chinuit 2 ani si ceva sa raman insarcinata si crede-ma ca am facut multe "demersuri si eforturi" in acest sens, inclusiv inseminari, operatii si altele, pana am ajuns la FIV. Am ramas inainte cu o luna de fiv, natural, pentru ca asa a vrut Dumnezeu. dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa am multa grija si sa nu-mi ascult dr.

Pupicei, Ingeras [gravi]21+ [fetita] Maya

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...