Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

donatii online!-sugestie

Recommended Posts

Sa discutat mai deunazi despre faptul ca la umanitare sint cam putine vizite si probabil si putine donatii si cineva inaintea mea a spus ca daca ar exista o pusculita comuna si o modalitate de plata mai facila decit ce prin care trebuie sa te duci personal la banca sa depui banii,s-ar strange mult mai multi bani.Eu personal am pierdut 2 ore jumatate plimbandu-ma pe la 3 banci si e frustrant,plus ca timpul de obicei e limitat ptr fiecare.

Drept urmare,m-am interesat si m-am gandit ca se poate face un sistem donatie online,ca la toate magazinele online,iar banii s-ar duce intr-un cont care va fi administrat de cineva de incredere si care va impartii banii in functie de destinatia spre care au fost trimisi de donatori.Am destule relatii la banci ca sa pot purta o discutie referitor la posibilitatea ca una din cele care detin sisteme online si de e-payment sa ne ajute sa definitivam proiectul.Exista de altfel si posibilitatea ca,tinand cont ca este o actiune umanitara,costurile sa fie suportate de banca.In rest nu este complicat,trebuie doar un contract de e-banking si o licenta SSL(secure server line) ca sa nu existe riscul de frauda tinand cont ca SSL-ul encripteaza orice informatie cu pina la 256 biti iar cheia de decriptare e practic imposibil de aflat.

Voi ce parere aveti?

Life`s a bitch and then you dieid="size1">

id="size2">id="size2">

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Idee binevenita iar daca se materializeaza e perfect.Sunt sigura ca multi membrii ai comunitatii ar dona daca tot procesul ar insemna cateva miscari de mouse,iar mai mult de atat ar fi incurajati si cei care eventual ar dona "un leu pentru Ateneu".

Normal ca nimeni nu ar face viramente de 1 euro sau doi prin banca,dar on-line de ce nu ?

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Nu pot sa spun decat succes !

Mai raman cateva detalii “tehnice” – cine sa se ocupe de banuti (adica sa-i preia si sa-i dirijeze) si apoi cine sa inceapa proiectul de care zici..... nu stiu de ce, dar simt in rinichiul drept ca tu vei fi cel insarcinat (daca vrei, evident [^]).....

Mai era ceva ? Nu cred, asa ca voi incheia intr-o tenta optimista ca o sa traiesc sa vad facut si acest lucru [amoras]:

Succes [bere] !

Adrian

My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Si mie mi se pare o idee foarte buna si perfect viabila.

De asemenea, cred ca s-ar mai putea infiinta si un nr. de tel permanent gen teledon care sa apartina comunitatii DC si unde toti doritorii sa poata face donatii pentru diferite cauze umanitare.

Felicitari Yank [flo] ca ai facut primul pas catre materializarea acelei idei!

Presupun insa ca tot adminii DC vor trebui sa se implice putin in chestia asta, ma refer la incheierea contractului respectiv si la alegerea "gestionarului" banutilor. Eu astept si parerea lor, fiindca a noastra este neindoielenic favorabila, si mai astept sa vad ce sume se vor strange cu macar 1 euro din partea unuia din doi membri DC...

[flo][flo][flo]

id="right">

• Administrators

Eu ma ofer sa implementez aceasta solutie pe desprecopii.com. Partea tehnica este insa cea mai usoara! Partea cea mai grea este cine urmeaza sa administreze banii?

Dupa experiente nefericite care au mers pana la reclamatii la politie am ajuns la concluzia ca desprecopii.com NU MAI DORESTE sa stranga bani. Este nevoie de cineva (ATENTIE de preferat contabil de meserie) care sa aiba MULT TIMP pentru aceste actiuni. Vorbim aici de raportari regulate de situatie a conturilor, bilante contabile s.a.m.d. Este interesant de stiut ca strangerea banilor (just like that) nu are acoperire legala daca in spate nu se afla o asociatie, o fundatie etc. Pe persoana privata NU MERGE decat daca aceea persoana este beneficiarul direct al banilor.

Datorita faptului ca nu suntem in Romania, noua ne este greu sa coordonam astfel de actiuni. De asemenea ne este greu sa ne asociem numele cu cineva pe care cunoastem doar din spatiul virtual, sau il cunoastem de prea putin timp.

Stiu ca acest mesaj al meu ar putea da nastere la tot felul de discutii controversate, dar va spun de pe acum ca dupa o serie de experiente neplacute am devenit mult mai atenti cu situatii delicate.

Si inca ceva: de-a lungul celor peste 6 ani de activitate, am vazut multe hei-rupuri pe acest forum, dar cand s-a ajuns la a face ceva concret, multi au facut un pas in spate. A gestiona bani inseamna munca nu gluma si foarte multa responsabilitate!

So far, so good! Ideea e super, Yank, rezultatele cred eu ca ar fi pe masura, ramane sa se concretizeze...si-mi pare rau ca pana atunci nu pot ajuta mai mult, timpul nu mi-e prieten nici mie deloc!

Succes, se dea Domnul sa se materializeze!!

Laura, mama lui Catamic

quote:Originally posted by ADMIN

Dupa experiente nefericite care au mers pana la reclamatii la politie am ajuns la concluzia ca desprecopii.com NU MAI DORESTE sa stranga bani.

id="quote">id="quote">Poate ca multi nu stiu ca cel care a gestionat benevol conturile "desprecopii.com" pentru ultima actiune oficiala a fost verifcat de politie in urma unor plangeri facute de cativa membri de bine. S-a dovedit romanescul "facerea de bine..."Daca se va incepe din nou strangerea de bani in conturi persoana care va administra aceste venituri trebuie sa fie bine pregatita pt. ce va urma.Cu respect, G.Suntem urate... si ne tarim!id="size1">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...