Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

noduli mari la san

Recommended Posts

buna,sora are la sanul drept un nodul de 3/1.5cm si unul de 1,5cm sub brat, medicul la care si-a facut mamagrafia a spus ca nu e grav desi de anul trecut a crescut foarte mult iar doctorita din cluj a spus ca e destul de grav.Asa ca luni se interneaza sa-sifaca analizele(examen citologic).ce insamna acest examen?Nodulii nu o dor. e foarte speriata mai ales ca e foarte tanara 32ani si are si un baietel superb de 6anisori.
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul răspuns

nu as putea spune ca stiu exact,dar si in urma unor cautari pe goole pot spune ca acest examen se face pentru a se vedea daca nodulii sunt benigni sau maligni.In principu nu are de ce sa se sperie sora ta,inclusiv cancerul de san( doamne fereste) se trateaza daca este decoperit la timp.

Multa multa sanatate![floare3]

Pozici cu noi

"Cronometrul" lunilor

Imi pare tare rau ca sora ta trebuie sa treaca printr-o asemenea experienta.Ceea ce vor face in spital este ca o sa-i ia o proba din sin care se numeste biopsie,asa cum a spus si pisicuta,ca sa constate natura lor.Daca va fii cazul,se va ajunge la operatie si citostatice.Matusa mea a trecut prin asta acum 3 luni.Dupa operatie sint dureri mari cam pentru o saptamina si in special sub brat si in mina,pentru ca acesti "ganglioni"au niste radacini care se intind de-a lungul bratului.

Trebuie sa fii alaturi de ea moral,pentru ca in general persoanele care trec prin asa ceva se pierd cu firea.Afiseaza o reactie pozitiva si incurajeaz-o cit poti de mult.

S-ar putea sa fie doar calcificari in sin si sa fie doar o alarma falsa.

Multi doctori spun ca aceste calcificari se produc cind mamele intarca bebe...de la abundenta de lapte care stagneaza in sin.

Va doresc multa putere sa puteti trece peste perioada grea...si mult noroc.

Emma.

Pisicuta,

In general doctorii spun ca nodulii de calciu sau calcificatiile in sin dispar cu timpul,fara sa faci absolut nimic.Trebuie doar sa urmaresti sa nu-si schimbe forma(marimea).De obicei apar si stagneaza,apoi dispar.

Keep in touch and good luck to everybody.

• 2 weeks later...
Si-a facut analizele si rezultatul ne ingrozeste pe toti, cancer stadiul 2b. A facut prima perfuzie cu citostatice si urmeaza tot la 21de zile altele 3 sau 5 pentru micsorarea nodulului,iar apoi operatia.Ce tratament alternativ(naturist)ar putea tine, care sa dea si rezultate.

Carmen multa sanatate.Eu nu stiu tratamen naturist.

Si mi imi e teama ca aveam displazie mamara de la 20 ani si nu am facut tratamen decat o perioada,apoi sarcina si acum simt si mai multi noduli,sigur unii sunt de la lapte ,dar...[popa]

O sa ne rugam pentru sora ta [ruga]

Pozici cu noi

"Cronometrul" lunilor

Carmen, nu stiu tratament naturist. Dar, deoarece mama a trecut nu demult prin acelasi cosmar, iti pot da cateva sfaturi care au ajutat-o pe ea.

Nu intrati in panica, nu e un stadiu foarte avansat. E foarte important sa fiti optimisti si sa-i insuflati si ei aceeasi stare de spirit. E demonstrat stiintific faptul ca gandirea pozitiva are un rol foarte important in vindecare - asta ne-a spus medicul in grija caruia a fost mama. Mama a avut un stadiu mult mai avansat decat sora ta si am admirat-o pentru curajul ei, a sperat tot timpul ca se va face bine, chiar avea puterea sa zambeasca si sa glumeasca. Acum, la mai mult de jumatate de an este bine, slava Domnului si sper sa nu mai aiba nici un fel de probleme.

Probabil ca doctorii vor spune ca nu exista interdictii alimentare, insa, e bine ca mancarea sa aiba foarte putina sare. Evident ca nu are voie prajeli si mancaruri grele sau cu grasime. Ce nu mi-a placut e ca nu i s-a dat un regim alimentar si am cautat eu pe internet ce alimente o ajuta mai mult in peioada asta.

Sa manance doar carne fiarta de pasare si de peste. Supe de legume, iaurt, branza de vaci.

Sa bea multe sucuri de fructe si legume. In fiecare zi! Grija la fructele care ar putea da alegii: piersici, capsuni, zmeura. Piersicile pot fi consumate, insa decojite, sa nu mai existe puful acela care poate da alergii.

Sa manance portocale si pastai verzi pentru ca acestea ajuta la cresterea numarului de leucocite (care scad in timpul chimioterapiei). Un suc facut din cateva portocale e chiar racoritor si are un gust bun. Legumele (cele consumate in afara sucurilor de legume facute din: rosii, ceapa, sfecla, telina, morcovi) e bine sa le consume fierte putin deoarece arderile din timpul digestiei vor fi mai putin intense si asta e de dorit - chimioterapia da un fel de caldura interioara.

De asemenea, migdalele (nesarate si grija sa nu aiba un gust ranced) sunt iarasi bune. Insa nu trebuie sa aiba probleme cu ficatul.

Perele - ajuta la detoxifierea organismului (care este otravit cu citostatice) - deci e bine sa consume 2-3 in fiecare zi.

Inainte de operatie sa manance mai multa sfecla rosie pentru a face sange.

Din cauza citostaticelor nu va avea pofta de mancare, isi va pierde gustul, dar e important sa manance si sa consume multe lichide.

Probabil ca va vor spune si doctorii: nu se iau suplimente de vitamine, desi organismul este slabit pentru ca vitaminele pot mari tumora.

Mult curaj! Multa, multa sanatate surorii tale! Si aveti incredere ca va trece cu bine peste aceasta incercare.

Da, te cred ca e greu sa primiti o asa veste...dar..cu multa rabdare si incredere in Dumnezeu..e posibil sa depasiti cu bine...si zic astea din experienta unei matusi care...are deja 5 ani de la operatie ..se simte foarte bine(uneori asa cum au mai zis si fetele mai acuza dureri in zona operatiei sau a mainii)..iar doctorii i-au zis ca e vindecata.

Dar..are o vointa de fier..si a fost foarte optimista.Are si acum un regim alimentar foarte strict--90% vegetal, doar carne de pasare la gratar sau fiarta si peste, dar ..nu mananca foarte multa.

Zilnic bea foarte mult ceai..cumparat spacial de la farmacii naturiste, bea in fiecare zi argila (apa aceea)...si..arata mai bine acum dupa 5 ani de la operatie decat inainte. Merge regulat la biserica, duce o viata echilibrata, nu lucreaza, iar in primii ani..nu facea nici macar patul.

Da, se simtea uneori in plus..dar cu ajutorul celor din jur...a trecut greul..si acum e in Canada la fiica ei si ...isi creste nepotelul.

Deci mult curaj, incurajeaz-o, ridicati-i moralul ( conteaza foarte ,mult)...si multa credinta in Dumnezeu[il]

"Se spune mereu ca timpul schimba lucrurile, dar, de fapt, tu esti cel care trebuie sa le schimbe."

Andy Warhol

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...