Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Boala, ca afacere

Recommended Posts

http://www.ziua.ro/

Nu e prima oara cand exista suspiciuni cu privire la "apetenta" unor medici de a prescrie anumite medicamente.

Personal, astept continuarea. Adica ori proces de calomnie, ori dovedirea si sanctionarea severa a celor ce transforma suferinta in sursa de venit.

Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Sunt multe alte modalitati de furt in sistemul medical romanesc! Asta este si o sursa de venit pentru firma producatoare de medicamente, insa in alte cazuri medicii sunt cei care fura si baga banii in buzunar! Pot sa dau un exemplu concret din experienta mea personala. Soacra mea a facut timp de un an tratament pentru hepatita cronica. Pentru asta exista un program national (banii vin de la stat!)de tratament gratuit cu interferon si ribavirina. Ribavirina in cele mai mult cazuri se da doar la inceput, pentru ca are reactii adverse greu de suportat de catre pacienti. Dupa cateva luni (putine la numar), pacientul va face numai injectiile cu Interferon. Fiolele de interferon se iau numai de la farmacii, pe retete gratuite, iar pastilele der ribavirina se iau alternativ, o luna de la farmacie, urmatoarea de la spital. De ce? Tocmai pentru ca nu se vor lua cam trei sferturi din durata tratamentului... Iar medicii iti cer de la obraz sa le aduci pastilele pe care le iei de la farmacie pe reteta gratuita. De ce? Pentru ca le vor da in luna in care le vine randul, la un pacient care inca le tolereaza. Tie oricum nu-ti dau in nici o luna, pentru ca oricum nu le suporti! Insa si tie ti le trec in carnetul de tratament, cum ca ti le-au dat... Ce se intampla in fond? In bugetul spitalului sunt trecuti xxx pacienti, carora li se dau la fiecare doua luni aceste pastile f scumpe. Spitalul va trece aceste pastile la cheltuieli, insa nu le va comanda, pentru ca le are de la farmacii, aduse de catre propriii pacienti, care devin fara voie distribuitori de medicamente!

TOTI pacientii fac asta! ii deranjeaza? Vaaaai, in nici un caz. "Pai ce sa fac eu, mama, cu pastielele astea?! Lasa sa i le dau lui, ca are grija de mine..." - imi zice mie soacra-mea. Nu pricepe ca le poate arunca pur si simplu, pentru corectitudine, ori ca medicii respectivi ar trebui sa scrie in raport, in fisa medicala, cum ca respectivul pacient se trateaza numai cu interferon. Cand se fac statistici cu privire la eficacitatea tratamentului, o fi oare corect sa zici ca a luat ambele medicamente si s-a vindecat, ori ca a luat doar unul si a avut acelasi efect?! Ma intreb si eu retoric...

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

O alta mare porcarie sunt retetele compensate pe care sunt trecute cele 3 medicamente. O multime de pacienti nu-si permit sa le ia pe toate 3, insa reteta ramane, evident, la farmacie, si cineva le poate lua (dar in nici un caz titularul retetei).

Mai e si cazul medicamentelor gratuite sau compensate pe care farmaciile nu le au in stoc (sau pretind ca nu le au, ca sunt si astfel de cazuri), dar daca te grabesti, te multumesti si cu unul-doua medicamente din cele 3, iar reteta ramane, din nou, la farmacie.

Imi pare rau ca te dezamagesc Candy, dar medicamentele care nu se elibereaza la pacient nu sunt "luate" de nimeni. Daca tu ai proceda asa nu inseamna ca si altii fac la fel (uite mie nici prin cap nu mi-ar trece una ca asta).Nu de alta dar Doamne fereste sa ai nevoie de Tramadolul pe care nu l-a luat cineva...

Cat despre reprezentatntii medicali....de mult se procedeaza asa, doar nu va inchipuiti ca de ieri..Sunt interese, se prescriu medicamente tot din acelasi interes...Sunt mici afaceri pe langa licitatiile care au loc la spitale...acolo sa vezi..

hehe. mare descoperire mare. nu exista firma de medicamente care sa nu faca asa ceva si asta nu de ieri, ci de ani si ani de zile! dar a "sponsoriza" medicii este, cred, cea mai mica dintre ilegalitati. spagile si comisioanele grase se dau chiar autoritatilor statului, pentru a introduce pe listele de gratuite sau compensate medicamentul X sau Y.

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Practica aceasta (medici care prescriu un anume medicament din paleta larga propusa) e una cunoscuta si ras-cunoscuta aici.

Companiile farmaceutice incadreaza reprezentati care viziteaza doctorii sa le prezinte ultimele noutati. Acum ca pe linga pixuri, etichete si alte maruntisuri, primesc alte avantaje consistente asta e alta poveste.

Nu as putea spune ca 'transforma suferinta in sursa de venit', ci mai degraba ca profita de suferinta.

Mik.

• 2 weeks later...
quote:Originally posted by Gandacel

Sistemul este putred! Si noi il acceptam zilnic.Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

id="quote">id="quote">Acceptarea si toleranta fata de un sistem putred ( cum ii spui tu)reprezinta primii pasi gresiti. Sistemul nu se schimba pentru ca n-are de ce sa schimbe odata ce "iata! merge si asa... si daca merge, functioneaza si daca functioneaza, de ce sa intervenim, lasa mai, ca-i bun, se misca deci "egzista"..."Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

nu neaparat sistemul (nostru) e de vina

prin 1993 au picat vreo treizeci si ceva de chirurgi ortopezi din Franta, lasindu-se si cu 1-2 arestati si condamnati, pentru ca au favorizat - impreuna cu asigurarile sociale care rambursau costurile - o anumita societate care producea proteze totale de sold si au pus numai de la acea societate, contra unor comisioane grase - popular numite la noi spaga

asa ca nimic nou sub soare

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...