Gaby Publicat August 10, 2006 Raport Distribuie Publicat August 10, 2006 buna, Poate intereseaza pe cineva: Alocaþia de stat pentru copiii cu vârsta sub doi ani ºi pentru cei de trei ani cu handicap va creºte de la 1 ianuarie 2007 de la 24 de lei la 200 de lei, a anunþat ministrul muncii, Gheorghe Barbu, miercuri, la finalul ºedinþei executivului. În acelaºi timp, indemnizaþia lunarã pentru creºterea copilului va fi de 600 de lei, faþã de 800 de lei cât este acum, la care se poate adãuga stimulentul pentru întoarcerea la locul de muncã în valoare de 300 de lei. Conform normelor metodologice de aplicare a ordonanþei de urgenþã privind susþinerea familiei în vederea creºterii copilului, adoptate de executiv în ºedinþa de miercuri, plata pentru concediul sau indemnizaþia lunarã pentru creºterea copilului se asigurã lunar, prin mandat poºtal, la domiciliu, dar la cerere se poate face ºi în contul de card. În cazul în care, trei luni consecutiv, se înregistreazã mandate poºtale returnate, plata se suspendã, urmând ca direcþia teritorialã a ministerului sã verifice cauzele care condus la aceastã situaþie. Totodatã, printre modificãrile survenite existã ºi obligaþia primãriilor de a întocmi dosarul complet pentru cel care solicitã indemnizaþii pentru creºterea copilului, dosar care trebuie sã fie trimis la direcþiile teritoriale ale ministerului, a adãugat Gheorghe Barbu. Acesta a subliniat cã mãsurile fac parte din politica de stat pentru creºterea natalitãþii. În anul 2005, numãrul naºterilor a crescut cu 5.000 faþã de 2004. Numãrul celor care beneficiazã în prezent de indemnizaþie pentru creºterea copilului este de 189.400 de persoane, iar peste 10.000 au optat pentru a se întoarce la muncã ºi a beneficia de stimulentul de 300 de lei, a subliniat Barbu omu' cu... banca la cap!www.bankingnews.ro Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaneb Postat August 10, 2006 Raport Distribuie Postat August 10, 2006 Buna, aceasta stire, difuzata de intreaga mass-media, cred ca are nevoie de o rectificare: mamele copiilor in varsta de pana la 2 ani (sau 3, in cazul copiilor cu handicap) vor primi , de la 1 ianuarie 2007, cu 240 000 de lei vechi mai putin pentru cresterea copilului. Evident, cele care au avut contract de munca cel putin 10 luni. In cazul celorlalte, alocatia va creste, intr-adevar, de la 240 000 de lei vechi la 2 milioane. Argumentez: acum o mama care a lucrat, inainte de a naste, cu contract de munca primeste 8 milioane + 240 de mii. De la 1 ianuarie 2007 va primi 6 milioane + 2 milioane de lei vechi. Cei 240 de mii de lei nu reprezinta, din punctul meu de vedere, vreo mare suma, dar am fost intrigata de modul in care Min. Muncii a facut anuntul (si a trimis, presupun, comunicatul de presa, preluat ad literam de catre presa). [:D]mihaela Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisoi3 Postat August 10, 2006 Raport Distribuie Postat August 10, 2006 Si de la 1 ianuarie 2007, stimulentul va fi 100 RON sau 300 RON? Anda si bebe Mark (16.01.2006) toujours optimiste http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;52;46/st/20060116/n/Mark+-+Victor/dt/8/k/44f2/age.png Pozici cu gradina mea zoologica Poze Yodi si familia lui Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
annasibebica Postat August 13, 2006 Raport Distribuie Postat August 13, 2006 de la 1 ian 2007 stimulentul va fi de 100 ron. http://www.mmssf.ro/website/ro/index.jsp, vezi comunicatul din 7 august 2006. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alinaxeni Postat August 13, 2006 Raport Distribuie Postat August 13, 2006 quote:Originally posted by annasibebicade la 1 ian 2007 stimulentul va fi de 100 ron.http://www.mmssf.ro/website/ro/index.jsp, vezi comunicatul din 7 august 2006.id="quote">id="quote">Pare aceeasi Marie cu alta palarie.Daca e sa ne luam dupa acest comunicat se pare ca se face o mare discriminare intre copii.Cel de pana la doi ani va primi 200 ron iar cel de peste 2 ani va primi 24 ron(daca am inteles bine).Se va ajunge la situatia in care se vor naste mai multi copii in familii cu probleme mari financiare.Probabil ca vor fi cazuri in care multe femei vor face copii numai pt. acesti bani si dupa doi ani vor ingrosa randurile la primarii pt. ajutoare sociale.Ce rezolva guvernul cu asta? Poate doar cresterea natalitati in scripte.Pare o masura luata pt. cresterea in sondaje,nicidecum pt. ajutorarea copiilor.In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisoi3 Postat August 14, 2006 Raport Distribuie Postat August 14, 2006 ANA, merci frumos pentru raspuns. ALINA, si eu zic la el ca tine, e o tampenie chestia asta. Anda si bebe Mark (16.01.2006) toujours optimiste http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;52;46/st/20060116/n/Mark+-+Victor/dt/8/k/44f2/age.png Pozici cu gradina mea zoologica Poze Yodi si familia lui Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.