asi Publicat August 10, 2006 Raport Distribuie Publicat August 10, 2006 In ultima vreme am observat foarte multe subiecte care vorbesc de rau Romania si romanii.Ba chiar am observat multi membrii care au afirmat ca le este rusine ca sunt romani. Oare e chiar atat de rau? Oare chiar toti ne schingium copii si spunem ca facem educatie, oare chiar toti vobim urat si suntem necivilizati,oare chiar toti ne indopam cu antibiotice, oare numai la noi exista birocratie, oare nu mai exista oameni cinstiti, oare nu mai sunt oameni care isi iubesc si apreciaza tara asta, oare.....?Aceste intrebari pot continua la nesfarsit. Patriotismul a devenit o chestie derizorie pentru care multi au murit iar noi o luam in ras.Majoritatea nici nu stiu ce imn avem si nici nu vor sa stie. Ce e mai grav e ca nimeni nu zice nimic cand un cetatean al altei tari ne jigneste fara motiv.Plecam capul fara pic de mandrie. Oare mai exista mandria de a fi roman? Razvanid="blue">(07 martie 2004) si mami[vampa] Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.id="purple">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
grati.ela Postat August 10, 2006 Raport Distribuie Postat August 10, 2006 Intotdeauna gradina vecinului e mai frumoasa pentru multi. Ma irita vehementa cu care unii blameaza Romania. Este clar ca sunt dese situatiile in care te simti umilit, ti se face destul de des greata mai ales cand e vorba de politica, dar daca privesti cu alti ochi te simti binecuvantat ca inca mai ai unde respira aer curat, ca mai poti vedea vaci, bivoli, capre si in alt loc decat la zoo, ca la noi inca se pastreaza multe traditii. Eu prefer sa vad partea frumoasa! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GeorgetaR Postat August 10, 2006 Raport Distribuie Postat August 10, 2006 Sa stii ca si eu sunt de acord cu tine. Nu cred ca e [haibat] chiar asa de negru, si la urma urmelor nici pe la altii nu alearga cainii cu covrigi in coada. Si daca lucrurile stau asa cum stau, tot noi suntem direct raspunzatori, asa ca in loc sa ne lamentam mai bine am face ceva. [hopsieu] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gaby Postat August 10, 2006 Raport Distribuie Postat August 10, 2006 Poate momentele sunt de vina... la mine este unul. vad ca esti in asteptarea vacantei, eu una am venit din ea si pot sa spun ca m-am simtit pe litoralul romanesc ca un kk... In Romamia de azi zilnic mai am taxe in plus, zilnic se intampla ceva, banca te penalizeaza fara sa te anunte, hotelul de 3 stele arata ca dracu....politia, doctotul iau spaga... si multe altele, au contribuit la dizgatia mea fata de tara lu' Papura Voda. Asta e , recunosc starea in care ma aflu azi. maine este o noua zi.... nu mi-e rusine ca traiesc aici si ca sunt roman, dar am dreptul sa ma revolt si sa emit o parere... omu' cu... banca la cap!www.bankingnews.ro Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adi_dalma Postat August 10, 2006 Raport Distribuie Postat August 10, 2006 Problema e mai vasta putin: - exista oameni care uita de unde au plecat si vor cu orice pret sa si justifice in fiecare moment emigrarea in sine; - exista probleme reale in Romania si de multe ori ne rusinam cu faptele unor alti romani; - putem crede noi cei din tara ca afara merg cainii cu covrigi in coada ca se obtini bani fara munca samd (fara sa ne gandim cat muncesc cei de 'afara' pt fiecare banut. La noi este rau ca poti munci enorm fara sa faci bani; ca dai copilul la scoala/gradinita cu pretentii si de fapt ii semnezi pasaportul spre ratare; ca nu avem un cult al sportului - acesta este un lux nu o deprindere - atat la adulti cat si la copii; ca sistemul sanitar nu e pus la punct; ca pt lucruri elementare trebuie sa te injosesti sa le obtii; copii au sanse mai mici 'sa fie vazuti' in tara decat afara; ca noii imbogatiti au o lipsa de clasa flagranta; ca multi intelectuali sunt vazuti ca 'papagali' ; ca femeile cu serviciu bun nu pot face mai mult de un copil ca ar trebui sa stea acasa pe 8 mil lei -la fel ca mamele cu venituri mici sau inexistente). E descurajant un picut sa stai aici, nu??? Noi am ales sa stam pt ca nu ne putem lasa parintii (pensionari) singuri aici. Dar ceea ce facem noi este un act de curaj. Suntem mai optimisti decat cei ce aleg sa plece. Dar poate mai putini pragmatici. Oare noi nu vom ajunge niste pensionari neglijati de societate ???? ag Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marci Postat August 10, 2006 Raport Distribuie Postat August 10, 2006 Uneori chiar iti este! Nu stiu daca iti este rusine ca esti roman, dar sunt situatii cand iti este rusine pt ceea ce vad altii la noi. Sa exemplific: Primavara trecuta a venit verisoara mea din Norvegia la noi, cu sotul si copiii. Mi-a fost rusine cand sotul ei a tras pe camera mormanul de gunoi de langa un butic, ca era ceva nou pt el. Mi-a fost rusine cand se uita la betivanii din fata buticului si nu pricepea ce se intampla, cand nepotul meu se uita naucit la o mamica, care a luat hartia din mana copilului si a aruncat-o pe strada.M-a intrebat pe mine de ce a facut asa ceva.Nu i-am raspuns, n-am stiut ce. Si lista poate continua. E dureros ceea ce spun, dar la noi se va putea vorbi de civilizatie dupa ce vor disparea vreo 2-3 generatii. Intr-una din zile, un copil a venit in statia de masina, s-a urcat cu picioarele pe banca si a inceput sa sparga seminte. Sa nu va imaginati ca punea cojile in pungulita. Am mers aproape de el si i-am atras atentia, cu zambetul pe buze, ca nu e bine sa stea cu picioarele pe banca pt ca in urma lui se poate aseza cineva. Nu va spun ce mi-au auzit urechile de la mama copilului, care parea o doamna si nu era de etnie roma:" ce, fah, te crezi desteapta? Cine esti tu sa-i faci observatie copilului meu? Stai mama acolo, las-o dracu!" Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jocelyn Postat August 10, 2006 Raport Distribuie Postat August 10, 2006 Personal nu am cum sa fiu mandra ca-s romanca. Nici nu mi-e rusine. De fapt, a vorbi despre mandrie sau rusine pentru simplul fapt ca te-ai nascut intr-o anumita tara mi se pare absurd. Nimeni nu a ales sa se nasca intr-un loc sau altul. Nu imi convine, ar trebui sa emigrez. Dar inca mai stau aici... din diverse motive. Sigur ca exista tari si mai necivilizate dar si in Romania e un grad mare de ignoranta, badaranie, lene si... mirosuri. Mai ales vara, mai ales in Bucuresti. Nu cred ca trebuie sa ne comparam cu ce e mai rau si sa spunem, e, la noi e inca bine sau mai stiu eu ce. Cu ce poate sa ma jigneasca un cetatean al altei tari? Eu am fost tratata foarte bine in alte tari si am spus de la inceput ca sunt din Romania. Nu am fost judecata decat dupa ceea ce sunt eu. Iar nu faptul ca sunt romanca ma reprezinta pe mine ca om. If you don't stand for something, you'll fall for anything. id="size3">id="Courier New">id="purple"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
asi Postat August 10, 2006 Autor Raport Distribuie Postat August 10, 2006 Gaby am fost si eu in concediu luna trecuta.Am ales un hotel de 4* la Olimp care a costat multisor.Inainte de a pleca m-am gandit la marea plasa pe care o voi lua.Spre imensa mea surprindere am avut o surpriza extrem de placuta.Au fost 4* adevarate la toate serviciile.Nu credeam ca la ora actuala exista pe litoralul romanesc asa ceva. Adi_dalma si in Romania se munceste pe bani.Sistemul sanitar intr-adevar este la pamant dar speram sa se redreseze.Exista insa si varianta clinicilor private.Eu cred ca scoala/gradinita nu o alegem in functie de pretentii(asta daca nu suntem snobi) ci in functie de aptitudinile copilului.Anturajul copilului e mult mai important in calea catre ratare.Eu nu cred ca e descurajant ca stai aici.E mult mai simplu sa ne plangem de mila si sa ateptam sa faca cineva ceva. Marci imi pare rau ca ai avut experienta asta negativa cu mama aceea ,dar nici mie nu-mi place sa ii faca cineva observatie copilului meu.As prefera sa imi spuna mie , nu fiului meu.Cat priveste experienta verisoarei tale - exista oamneni necivilizati in fiecare tara, gunoaie, drogati etc.De ce nu i-ai dus undeva unde sa nu iti fie rusine. Razvanid="blue">(07 martie 2004) si mami[vampa] Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.id="purple">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ocebine Postat August 10, 2006 Raport Distribuie Postat August 10, 2006 Daca ai ocazia sa traiesti in doua locuri diferite (si prin asta inteleg nu o vizita ca turist sau bagator de seama pe internet citind articole scrise de altii ci locuit zi de zi, platit chiria/mortgage, mers la servici, crescut copii, etc), atunci esti intr-o pozitie sa emiti o preferinta. Un loc e mai bun, un loc e mai prost. Nu toate lucrurile sint proaste si nu toate sint bune. Unii emit preferinte in primul an, altii dupa 20 de ani. Care o fi mai calificat? Posibil ca nici unul, experienta emigrantului e diferita, modelata dupa personalitate, aspiratii, conjunctura... Aici pe forum nu putem pune decit opinii personale. O concluzie se trage din majoritate, e inevitabil. Nu inseamna ca TOTI sint asa, dar ca se tinde sa fie asa. Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5) I used to be indecisive, but now I'm not sure.id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
asi Postat August 10, 2006 Autor Raport Distribuie Postat August 10, 2006 Jocelyn nu nu vorbeam de caracterizarea personala ci de patriotism (Sentiment de dragoste ºi devotament fatã de patrie ºi de popor, statornicit în decursul istoriei. ) Ma intrebam daca mai exista acea inflacarare de a vedea lucrurile bune si de a le corecta pe cele rele. Razvanid="blue">(07 martie 2004) si mami[vampa] Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.id="purple">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.