Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Plange cand este alaptat

Recommended Posts

Buna seara

Sunt mamica unui baietel care peste 3 zile va implini o luna. De cateva zile , mai bine spus de saptamana asta avem mari probleme cu masa de dupa baita de seara: plange la san, dupa 5-10 min. de supt.

Il mut la celalat san , suge linistit apoi incepe calvarul si acolo.Am inceput sa-i suplimentez masa de seara cu NAN, dupa care se linisteste si adoarme.Nu as vrea sa renunt la alaptat , dar nu mai stiu ce sa fac. Ieri seara m-am muls si i-am dat 120 ml. dar rezultatul a fost acelasi: dupa ce l-a terminat a inceput sa tipe la fel.Sa fie oare laptele subtire?

Mentionez ca lucrul acesta se intampla doar de 3-4 zile, si doar la masa de seara (cateodata si la cea de noapte). Tot din aceasta saptamana are si colici pentru care ii dau bonnisan.

Ce credeti ca are? Sa fie colicii de vina sau laptele??? Sunt disperata deoarece meniul meu este acelasi de la nastere, deci nu cred ca i-as fi influentat cu ceva gustul laptelui.Pur si simplu urla dupa catevminute , se inroseste si da din picioruse.

Ati patit asa ceva?

Va multumesc mult pentru orice sugestie

Assa

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Eu am citit ca trebuie sa incerci sa ii dai numai sin, nu si biberon, ca sa nu refuze sinul. Cred ca poti incerca sa ii faci baita mai repede, eventual la amiaza, si seara sa il hranesti mai devreme - numai sin. Mult succes!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

ARE COLICI.de aceea plange se inroseste si strange piciorusele.cu sab simplex ,ai incercat?daca ii mai dai mult bibe s-ar putea sa lase sanul caci in bibe curge usor fara efort.colicii se manifesta des seara.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos

LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Al meu plingea la sin ca nu-i venea lapte, si-am dus-o atit cu sin cit si cu bibe pina la 6 luni, cind am ramas numai pe bibe. Al meu nu stia ca trebuie sa renunte la sin daca da de bibe, asa ca n-a renuntat.

Banuiesc ca stii ca primul lapte e ala "de sete" si ca laptele urmator, ala care iese oleaca mai greu e ala mai cu grasime, care e "de foame".

Ca sa-i mai ajuti colicile, da-i prilejul sa rigiie pe saturatelea. Noi aveam program de colici de la 5 la 7, cu care ocazie ne suiam in masina, si-n leganatul ala ii treceau...

Sanatate la bebei si mamici.

Poze de cind eram mici si Poze si filme

Probabil ca dupa 5-10 minute simte nevoia sa ragaie... Unii copii se descurca cu aerul din burtica si senzatia, altii trebuie ragaiti de mai multe ori in timpul suptului... Poate al tau face parte din ultima categorie. Desi va dura mai mult sa termine de supt, e preferabil sa-l ajuti sa ragaie...

Cat despre completare cu biberon, laptele formula e putin mai greu de digerat decat laptele de mama, iar aerul din burtica oricum se acumuleaza in timpul suptului. Rezultatul ar putea fi colici mai serioase. Incearca sa-l lasi numai cu sanul deocamdata si sa-l ragai mai des, apoi sa-l pui iar la san.

Sanatate!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

La mine plingea pentru ca avea gaze. Trebuie sa o smulg de la sin si sa o fac sa rigiie. Sau mai tragea niste pirturi sau facea kk si ii trecea.

Recunosc, am o obsesie... Da' nu ma pot abtine: DE CE II DAI SUPLIMENT DACA AI SUFICIENT LAPTE???? O sa-ti scada productia de lapte si o sa-ti para rau.

Cum zice cineva aici pe forum... Sa cresteti mari!

[copil] Smaranda, 03.11.2005

Asa facea si Oana. Dupa fix 4 minute, incepea sa plinga, si fix la mesele de seara. Pur si simplu nu mai curgea laptele cu suficienta presiune spre sfarsitul zilei. Am tot incercat sa ii dau NUMAI san, m-am pompat, am luat oxitocina, am baut litri de ceai, nimica. Incearca sa apesi sanul, cuprinde-l in palma si stringe un pic. Pina la urma am completat cu biberon, ca nu lua in greutate, saraca.

te pup, succes!

[flo] Catrinel,id="blue"> mama lu' Oanaid="red"> (23 martie 2006) id="size1">

Asa mi s-a intamplat si mie cand bb avea cam o luna si l-a tinut vreo 2 saptamani. Al meu plangea la supt nu numai la masa de seara, ci la toate mesele. Am intrebat pediatra si mi-a zis ca e de la colici. M-a sfatuit sa mananc mai putine fructe si sa am grija sa-i scot foarte bine aerul. El a avut colici de la 3 zile, dar nu se manifestau la supt, ci mai tarziu. In legatura cu formula, sunt de acord cu ce-au zis fetele. Incearca sa-l alaptezi exclusiv cat ai lapte suficient.

parpalak, normal ca mai important e ca bb sa ia in greutate, dar cred ca daca assa mulge 120 ml seara nu exista absolut nici un motiv pentru a introduce lapte praf. Are suficient. Din pacate multe mamici, sfatuite prost, sar imediat la lapte praf desi nu e nevoie. Stagnarea greutatii se observa in timp, nu asa de pe o zi pe alta. N-a mincat azi, gata ii dau lapte praf.

Assa, bafta!

[copil] Smaranda, 03.11.2005

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...