Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pete pe fatza

Recommended Posts

Mi-a aparut de cateva luni o pata mai inchisa la culoare pe obraz sub ochi, exact pe pomet. Este din ce in ce mai accentuata cu cat ma bronzez mai tare pe fatza.

Acum sunt destul de bronzata, si pata se vede foarte urat. Am constat ca apare chiar si in poze si pot sa spun ca incep sa ma simt urata si ne in largul meu din cauza ei.

Banuiesc ca de la soare a aparut dar la soare am mai stat si anii trecuti si nu am avut mai mult decat cativa pistrui mici care au disparut toamna. Inca nu stiu daca va disparea, sper, dar pana atunci nu mai am rabdare si vreau sa fac ceva sa dispara.

A mai patit cineva asa ceva? Stiti vreun remediu?

Mentionez ca la doctor nu pot sa merg acum ca sunt plecata din tara si nu cred ca asigurarea medicala acopera as aceva.

Fetele mele

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul răspuns
Io am patit asa ceva da pe fund!Cred ca tot de la soare ca pana sa fac plaja nu o aveam!Io tot sper sa dispara de la sine(cam dusa stiu) pentru ca am oroare de dr.i.Parerea mea(de ne dr.) este ca daca o ai de la soare nu este asa de periculoasa incat sa nu mai poti astepta pana te intorci in tara! [pup]

e posibil ca din cauza soarelui sa iti fii declansat ceva la ficat!

in principiu petele maronii apar cand e ceva in neregula cu ficatul.

cand ajungi in tara,parerea mea este sa vezi un dr![flo]

[pup]

'Ubita si 'Ubitu' & 'Una alta pentru nunta'

Cum apa totdeauna in apa se scurge, zilele mele in ale tale vor curge!

Si eu am acele pete inestetice.

Au aparut toamna trecuta si acum in vara s-au accentuat.Cel mai bine (sau mai urat [bang]) se vad in poze.

Am incercat o crema de la Tis , dar fara rezultate prea mari.....Le mai "ascund" cu fond de ten...

Ai probleme cu ficatul??? Fumezi???

Te intreb , ca sa vad daca avem aceleasi "defecte"...[:D]

PERLUTZA

siid="red">

FLORILE MELE

"Cand am incetat de a mai fi copii,am si murit !!! "id="Georgia">id="red">id="size2">

[pup]

copilutz'id="Comic Sans MS">id="red">

Si mie mi-au aparut pete pe obraz, culmea! in acelasi loc (metionat de tine), acum vreo 2 ani si mai bine... si cu regret te informez ca nu mi-au disparut nici pina in ziua de azi. Dimpotriva, parca se fac mai mari si mai inchise la culoare...[xx(]

Din ce m-am documentat pina acum explicatiile sint cele date deja: de la soare sau de la ficat (nu inseamna ca suferi de ceva grav!..)

Este o hiperpigmentatie locala. Melanina a luat-o razna pe alocurea...

Unii le mai numesc "aging spots" pentru ca la oamenii batrini apar foarte frecvent si in numar mare pe fata... [bang]

Am incercat si eu nenumarate creme. In prezent folosesc "Soya Unify" de la ROC dar nu vad sa faca minuni. Cineva pe forum zicea ca a dat rezultate. Eu sint la jumatatea termenului de tratament si nu vad schimbari decit poate de 5%...

Cel mai sigur tratament este cel cu laser care in Bucuresti am inteles ca nu este extrem de scump si iti face tratament local, numai pentru pata respectiva...

La mine aici in orasu' lu' peste congelat, nu gasesc nici un salon sa-mi faca tratament local...toti fac "Photofacial"...adica la toata fata si nu costa decit vreo $2-3000 [mariaj]

-----------------------------------------------------------------

Find a job that you love and you'll never have to work another day in your life.

fetelorid="blue"> si eu am avut acele pete dar sa sti-ti ca e din cauza ficatului.Nu e bine sa stati la soare daca ave-ti probleme cu ficatul daca nu stii atunci sa va face-ti analize pentru ficat.Nu e de stat la soare cind ai cu ficatul probleme.

Acum,mi-au disparut dar trebuie sa tine-ti si un regim alimentar ,bogat in vitamine,mincati mai multe legume si fructe si nu va expune-ti deloc la soare.

la mine acum de 2sapt. mi-au aparut pe spate citeva pete mari albe,fetele zic ca de la soare ,intradevar am stat ca o nebuna in piscina pina am uitat de mine.Pe 23 aug.am programare la medic,sa vad despre cei vorba,ca deja m-am saturat atitea imi ies pe mine.

[pup]MONIid="brown">

chivuta

Multumesc pentru raspunsuri! Nu cred ca as avea ceva la ficat, nu am nici o problema de sanatate. Banuiesc ca e de la soare si stiu ca persoanele mai albe la ten fac tot felul de pete sau pistrui din cauza soarelui. Totusi eu nu am tenul alb ba chiar ma bronzez foarte puternic vara si nu prea am avut probleme de la soare decat usoare arsuri in primele zile de plaja la mare.

Ma apuca groaza sa aflu ca nu dispare, speram ca macar cand va trece bronzul sa se estompeze pana la.... a nu se mai vedea aproape deloc. O sa ma interesez despre tratamentul cu laser si o sa intreb si doctora de familie ce crede si ce-mi recomanda.

Si eu sunt acum in Toronto si, daca nu as fi venit cu pata de acasa, as zice ca e de la soarele puternic de aici, dar asa.... doar m-am facut neagra si pata si mai neagra.

Fetele mele

Am uitat sa te intreb: porti cumva ochelari de vedere?

Eu deocamdata imi estompez pata care e vizibila cu fond de ten (slava domnului pentru machiaj!)...vad ca functioneaza metoda.

Asta pina ajung la laser...ca altceva m-am convins ca nu rezolva!

Daca cumva ajungi sa te tratezi in Romania, please, scrie-ne si noua cite sedinte a durat afacerea si cit te-a costat..daca esti multumita, alea-alea...

Te sfatuiesc sa folosesti sunscreen permanent (daca nu o faci deja) ca sa previi formarea altor pete.

Sunscreenul meu favorit pt fatza este de la "Dr. Hauschka" - o linie de produse superbe, naturale. O recomand cu caldura. [cool]

Find a job that you love and you'll never have to work another day in your life.

buna,

folosesti cumva anticonceptionale?

eu intotdeauna am fost putin pistruiata de primavara pana toamna, dar dupa vreo 2 ani de anticonceptionale pistruii mi s-au trnsformat in pete, am observat ca daca nu stau la soare mult nu e asa de rau, acum nu mai folosesc anticonceptionale, sunt si insarcinata, dar petele au reaparut in primavara, dar ceva mai usoare, ca o aglomerare de pistrui.nu mai arata asa de rau.sunt doar pistruiata.

parerea mea e ca daca folosesti pilule ar putea aparea de la ele.

moni [gravi] 23 [baietel]

Petele de la soare se fac in general la persoanele cu pielea mai inchisa la culoare, nu la cele cu pielea alba. Si eu am avut dupa nastere ani intregi petele astea, pe pometzi si intr-un an in regiunea mustetzei. Era oribil si ma simteam ingrozitor. Sfaturi: foloseste crema de soare cu un factor uv foarte ridicat (chiar 80!), palarii si tot ce poate sa-ti acopere fatza de expunerea directa la soare. Eu am fost de mai multe ori la medic si acum vreo 2-3 ani mi-au dat o crema preparata in farmacie care decoloreaza petele si intr-adevar s-a vazut. Acum e din ce in ce mai putzin, insa nu stiu daca are legatura cu acea crema. Oricum, abia se vad acum, dupa ce m-au chinuit vreo 7-8 ani buni. Dupa cate am intzeles, petele astea pot avea si cauze hormonale (din cauza asta foarte multe gravide au aceste pete).

"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...