Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

atitudinea celorlalti fata de femeia gravida?

Recommended Posts

cadru general: stau in Bucuresti, lucrez in Otopeni, in fiecare zi fac 1 ora si 30 de minute pana la munca si tot atata timp inapoi, sunt insarcinata in luna a 6 a si trebuie sa admit ca am o sarcina usoara (fara greturi, pofte, riscuri si alte complicatii), am sa va descriu o zi normala din viata mea - viata atat de minunata de gravida.

1. dimineata: ma trezesc la 7,30 dupa ce m-am chinuit toata noaptea sa dorm (caldura, discomfort, mers la baie, foame etc.)

2. imi trebuie aproape 1/2 ora sa ma imbrac (inainte eram gata in 5 minute)

3. plec spre metrou merg incet ca altfel bebe "intepeneste" si nu mai pot sa ma misc.

4. ma chinui sa cobor scarile la metrou (asta e cel mai usor dintre lucrurile de facut)

5. astep metroul intre 5 -10 minute in picioare bineinteles

6. vine metroul, ma chinui sa ma urc, toata lumea se grabeste inclusiv cel care inchide usile.

7. bineinteles ca pana ma urc eu toate locurile sunt ocupate (am burtica destul de mare se vede clar ca sunt insarcinata) vreau sa va spun ca doar in aproximativ 10% din cazuri se ridica cineva sa imi dea locul si nu ma refer la cazurile in care sunt deja locuri libere - foaaaaaaarte rar.

8. ma chinui sa cobor din metrou

9. cobor din metrou ma chinui sa stau in picioare (cred ca toata lumea cunoaste traficul de la Victoriei,nimeni nu se uita pe unde merge)

10. noroc, mare noroc, pentru primul nivel exista scara ruralta, cateodata chiar functioneaza

11. noroc, mare noroc, pentru al doilea nivel exista scara ruralta, cateodata chiar functioneaza

12. ginion pentru iesit la suprafata nu mai este scara rulanta, incepe ora de alpinism

13. ajung sus, mai astept 10 minute, vine autobuzul de Otopeni, aceeasi ingesuiala, aceelasi stat in picioare.

14. ajung in Otopeni ma chinui sa traversez DN1 (nu prea mai pot sa alerg)

15. ajung pe partea cealalta ma cert cu un caine comunitar, merg vreo 10 minute si ajung la munca

16. indiscutabil primul lucru pe care il fac e sa mananc, dupa s-ar putea sa nu mai am timp

17. programul este de la 9 la 5 insa se intampla mult prea des sa raman la servici si pana la ora 9 seara

18. plec de la servici aceeasi distractie ca si la venire accentuata doar de banala oboseala, durere de mijloc si de picioare evntual foame si caldura

19. ajung acasa trebuie sa fac piata (stat la coada babe care se uita ciudat de parca asi comis un pacat capital hotarandu-ma sa fac un copil) si eventual ceva de mancare (nu pot sa merg foarte mult sau sa car sacosi foarte grele asa ca si asta este o aventura iar statul in picioare langa aragaz cand afara sunt 40 de grade este o adevarata placere)

20. in sfarsit mancam

21. cu o ultima sfortare fac un dus si gata ziua de azi, este aproape ora 11 ma duc sa ma culc sau cel putin incerc

22. si dupa toate astea il mai aud si pe sotul meu spunandu-mu cat de obosit este - aiurea habar nu are ce e aia oboseala.

concluzia este una singura, dureroasa de altfel: ai vrut copil descurca-te sau varianta mai putin prelucrata ti-a placut acum taci si inghiti.

si atunci intrebarea fireasca care se pune este: ce va face sa credeti ca intr-un spital - maternitate oamenii privesc altfel problema, doar pentru ca sunt medici, medici sunt 4,5 - 10 restul sunt asistente, infirmiere cu 4 clase si un salariu prost si credeti-ma ca putin le pasa de cresterea demografica. Oricum intr-un spital se sta 3 zile in societate se sta 9 luni.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul răspuns

rusemanuelaid="blue">, vreau sa-ti spun ca te inteleg perfect.....din nefericire acelasi lucru mi se intampla si mie in fiecare dimineata...

ma trezesc la 6.30 la 7.30 plec spre serviciu..si am ghinionul sa vin cu acel mizerabil troleu 96....este groaznica circulatia pe la Razoare si pana ajung la Eroilor...caldura...miros urat si oameni nepasatori...barbati care stau pe scaunele rezervate, stau bine mersi si isi ciesc ziarul, se fac ca nu te vad si te lasa sa stai in picioare ( si eu sunt tot in sase luni si mi se vede burtica...Slava Domnului )...nu pot sa cred ca inca mai exista oameni atat de indiferenti...te vad ca te scurgi pe bara de care te tii si nici macar nu se sanchisesc sa se uite la tine darminte sa-ti mai dea locul...se uita la tine, exact cum spuneai tu, de parca ai fi comis cel mai mare pacat ca esti insrcinata si daca tot esti taci si suporta........si ca meniul sa fie complet dupa ce cobor din troleu la eroilor mai trebuie sa iau o statie autobuzul catre stirbei voda ( acolo lucrez )...nu va spun ca acea statie este ingrozitoare ( 15 min dureaza, este infernala acea intersectie ).....

seara ajung acasa pe la 19-19.30...mai trebuie sa fac ordine , sa pregatesc ceva de mancare pt sotul, s.a.m.d....noroc ca mai e mama care ma ajuta....

cum pot exista astfel de oameni nesimtiti( imi cer scuze, sper ca nu jignesc pe nimeni) sa te vada ca ti-e rau,ca esti insarcinata si ca te topesti in cele 50 grade cat sunt in troleu si nici macar sa se uite la tine...sa-ti ofere locul..

[gravi] 27+

Criss

Pe langa tot ce ati spus voi eu as mai adauga si faptul ca nimeni ( sau aproape nimeni ) nu tine cont in magazine ca sunt anumite case prioritate pentru gravide si persoane cu handicap. Pentru mine acum la aproape 8 luni mersul la cumparaturi este cumplit ( dar din pacate n-am cum sa-l evit ) si dupa impins cosul si cutreierat statul in picioare la coada la casa ma omoara.

Totusi nu pot sa nu spun si ca am intalnit exceptii persoane care s-au purtat extraordinar ( au fost putine, dar au fost )

"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"

Alexxia [gravi] 31+ si Ruty [iepu] 5 ani

POZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea

JURNAL http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?member=1865

Eu una pot sa ma consider mai norocoasa pt ca nu m-am dus pana acum la serviciu insa de maine sunt nevoita. Numai ca prefer sa merg pana la capatul lui 41 si sa-l iau gol ca sa nu stau in picioare, chiar daca ocolesc asa.

dar intr-o zi ma duceam la spital si eram pe un loc rezervat si tot s-au gasit sa ma bata pe umar sa cedez locul unei alte persoane..cand langa mine erau pe locurile rezervate persoane care nu aveau nici o treaba. Cand le-am spus ca sunt insarcinata s-au uitat cu o fatza la mine de parca eram vinovata de nu stiu ce crima, dar in final m-au lasat in pace. Nu ca m-as fi ridicat...Tin minte ca si sarcina trecuta preferam sa iau autobuzul de la capat sau taxiul pt ca f putine persoane iti cedeaza locul...

15 +

Subiectul "Mitocania la romani" s-a dezbatut pe larg si la noi la 'mamici de sept-oct'. Ar fi infinit de multe de spus, nenumarate exemple de dat. Concluzia e ca NU traim intr-o tara civilizata, intr-una in care sa te simti bine ca cetatean si ca om, iar cu atat mai putin in situatia delicata de femeie gravida. Facilitatile create (gen case speciale pt gravide) sunt putine si sunt de gasit mai ales in marile supermarketuri. Atunci cand esti lasata insa la bunavointa publica.... mai bine sa nu ai asteptari!

O varianta ar fi ca, in mijloacele de transport, sa ceri politicos sa ti se ofere locul, motivand ca iti e greu sa stai in picioare/ ti-e rau etc... E drept ca de la barbati te poti pomeni cu rapunsul inspirat si delicat "Da' ce cucoana, eu te-am lasat gravida?"

Pana una alta, e vorba mai ales de nivelul de civilizatie. Asta depinde de oamenii obisnuiti aflati in situatii de zi cu zi si acesti oameni se schimba foarte greu. Vulgaritatea si indiferenta sunt la ele acasa in Romania. id="green">

Eloise[gravi] 30+ cu [baietel]id="green">

EUid="green">

Virsta bebeid="green">

Nu stiu ce sa zic.Probabil Finlanda e la fel de "necivilizata" la capitolul asta, daca nu si mai si.Starea de a fi gravida e tratata ca o situatie normala,nimeni nu se uita la tine sau la burtik.

Case speciale pentru gravide nu am vazut niciodata si nici persoane care sa-ti cedeze locul.Odata cind sa iau autobuzul era o ploaie ingrozitoare si soferul n-a oprit in statie desi ma vazuse gravi.Asta e legea:daca nu mai incap pasageri pe scaune nu se opresc nici pentru 10 gravide![bang][bang]

Pot spune ca in Romania atunci cind m-au vazut cu bebe si carucior si bagaje am intilnit mult mai multe persoane binevoitoare decit aici.Chiar in aeroport la Otopeni m-au lasat imediat sa trec in fata si n-a fost nevoie sa stau la coada!Rusine finlandezilor!La ei in aeroport se faceau ca nu vedeau cum imi zbiera copilul si nu mi-ar fi cedat locul la coada!

Sabinaid="green"> [gravi]16+

mamica lui Aleksi Joel id="blue">[copil]

apropo de ce spunea alexxia referitor la casele prioritare....mie mi s-a intamplat ca saptamana trecuta sa merg la cumparaturi in careffour si dupa ce ca aveam ditamai cosul plin cu cumparaturi ma duc la acea casa prioritara si ma asez la coada ( in fata mea era un cuplu negravizi, nenimic :P si un barbat cu un carut) stiind cum stau lucrurile la noi nu m-am bagat in fata si asteptam sa-mi vina randul ( cum am spus erau doar doua persoane in fata )...in spatele meu se aseaza la coada un barbat si ma intreaba de ce nu ma duc in fata ca doar sunt insarcinata..si fara sa apuc sa zic ceva il roaga pe domnul din fata mea sa ma lase sa sa merg inaintea lui....domnu` din fata cu o falca in cer una in pamant ma lasa sa trec..cand sa-mi scot cumparaturile din cos si sa le dau la casa, domnu` imi spune foarte sictirit ( nu a-ti fi vrut sa vedeti ce privire mi-a tras)"auzi cucoana dar de ce nu te-ai dus mai devreme in fata, trebuia sa vi chiar acum inaintea mea"...la care eu i-am raspuns foarte enervata de tonul lui ca in caz ca a uitat e casa prioritara si pot veni cand vreau in fata si in al doilea rand de abia atunci ma asezasem si eu la coada.....

acea zi mi-a lasat un gust tare amar de cat de nesimtiti pot fi unii barbati....si cum a-ti mai spus si voi cred ca degeaba sunt acele case prioritare, totul depinde de bunul simt al omului, care se pare ca le cam lipseste anumitor persoane ( sper sa nu supar pe nimeni )

Criss

Sabina asa si la englezi cu autobuzul, daca este plin nu opreste poti sa stai in cap daca vrei ca nu va opri. Plus ca am patit o faza tare dura autobuzul a ajuns in statie, eu abia ma rostogoleam spre el si ma vede ca eram in fata lui si incep sa alerg ca sa il prind, soferul se uita la mine si cand ajung si eu langa autobuz pleaca.[xx(] Deci ma vede clar ca m-am grabit asa cum sunt cu ditamai burta ca sa ajung la bus si el pleaca chiar cand is si eu langa usa lui.[bang]

Case din astea nu sunt nici aici in supermaketuri, iar locul mi s-a oferit numai de cateva ori si atunci numai femei, nu barbati care s-au ridicat. Intr-un weekend eram in bus, care era arhiplin si stateam in picioare langa un scaun pe care era un barbat si efectiv din cazua inghesuielii eram cu burta in nasul lui, adik nu sa zici ca nu ma vede sau ceva dar nici nu s-a sinchisit sa se ridice sau ceva, plus ca erau tot asa 40 de grade cald inghesuiala etc.

La metrou toti alearga si se imbulzesc si ce crezi ca le pasa ca te lovesc in burta sau ceva, no way, ei sunt grabiti si tu esti in drum.

Deci nu e vb numai de ro si in alte tari mai "civilizate" se intampla tot asa.

------------------------

[gravi] 40+ [fetita]

Born free, now I'm expensive. [:D]

Lucrusoare baby

quote:Originally posted by mada_mxm

Sabina asa si la englezi cu autobuzul, daca este plin nu opreste poti sa stai in cap daca vrei ca nu va opri. Plus ca am patit o faza tare dura autobuzul a ajuns in statie, eu abia ma rostogoleam spre el si ma vede ca eram in fata lui si incep sa alerg ca sa il prind, soferul se uita la mine si cand ajung si eu langa autobuz pleaca.[xx(] Deci ma vede clar ca m-am grabit asa cum sunt cu ditamai burta ca sa ajung la bus si el pleaca chiar cand is si eu langa usa lui.[bang]Case din astea nu sunt nici aici in supermaketuri, iar locul mi s-a oferit numai de cateva ori si atunci numai femei, nu barbati care s-au ridicat. Intr-un weekend eram in bus, care era arhiplin si stateam in picioare langa un scaun pe care era un barbat si efectiv din cazua inghesuielii eram cu burta in nasul lui, adik nu sa zici ca nu ma vede sau ceva dar nici nu s-a sinchisit sa se ridice sau ceva, plus ca erau tot asa 40 de grade cald inghesuiala etc.La metrou toti alearga si se imbulzesc si ce crezi ca le pasa ca te lovesc in burta sau ceva, no way, ei sunt grabiti si tu esti in drum.Deci nu e vb numai de ro si in alte tari mai "civilizate" se intampla tot asa.------------------------[gravi] 40+ [fetita]Born free, now I'm expensive. [:D]Lucrusoare baby

id="quote">id="quote">Si eu care-mi imchipuiam ca asa ceva se intampla numai la noi [xx(]. Urat, foarte urat."Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"Alexxia [gravi] 31+ si Ruty [iepu] 5 aniPOZE : http://photos.yahoo.com/alexxia_oana_bunea JURNAL http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?member=1865

eu incerc sa-mi aduc aminte ce a fost frumos din timpul sarcinii... [:D] cristina_du, [flo], mai bine iti amintesti ca la coada un barbat te-a ajutat sa intri in fata la casa, chiar daca cel din fata s-a cam ofuscat, nici nu conteaza, te-a lasat! [:D]

ma rog, normal ca ne-am lovit toate de o atitudine nu tocmai amabila in timpul sarcinii, dar totusi eu imi aduc aminte ca aveam avantajele gen: parcat la supermaketuri pe locurile speciale, cele mai aproape de magazin si unde gaseam intotdeauna 1-2 locuri libere, iar de platit la casa cu prioritate nici nu exista sa nu se intample. mergeam direct la casiera si ii spuneam ca sunt gravida si vreau sa achit cumparaturile. [:D] si n-am simtit sa se uite cineva ciudat la mine. sau poate n-am fost eu atenta?... [:D]

despre mersul cu autobuzul, subscriu oarecum, in sensul ca mergeam cu 178, care cred ca stiti ca e absolut full. daca reuseam sa ma urc pe scara eram fff fericita. ce sa mai ajung la vreun scaun?! chiar daca mi-ar fi dat cineva locul nu puteam ajunge. in schimb nu voi putea uita o anumita curba mai stransa, de 90%, spre dreapta. toata lumea, in virtutea inertiei se lasa spre usi, eu nu numai ca-mi lipeam obrazul si burta de geam, dar era o senzatie minunata, cu toate miasmele si frana masinii... [vom]

cred ca ne este greu sa fim gravide pt ca... e o situatie mai speciala, multe dintre noi ne simtim rau, obosim mai repede, nervii sunt intinsi la maxim etc. daca ma gandesc bine la titlul subiectului, trebuie sa recunosc, chiar daca sunt impotriva valului, ca nu m-am simtit privita urat de ceilalti. intr-adevar, nu chiar intotdeauna primeam loc, dar am si refuzat de f multe ori, pt ca preferam macar in autobuz sa stau in picioare, dupa ce-mi toceam fundul pe scunul de birou de la serviciu. am primit in 90% din cazuri loc de asezat la metrou, iar despre supermarket, numa' de bine. era o bucurie sa merg la cumparaturi, cand vedeam ca altii cauta de nebuni loc de parcare, iar eu opream in gura magazinului, sau ca altii stateau la coada cate o ora, iar eu ieseam imediat. [:I]

in afara de toate astea, trebuie sa recunosc ca am avut o sarcina usoara, nu mi-a fost f rau. in primul si ultimul trimestru lucrurile au fost un picut mai dificile, dar nu exagerat.

cristina, mama de radu (09.10.2005)

poze si video

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...