Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Uter septat!!!

Recommended Posts

Acum un an de zile am aflat la un control de rutina ca am uter septat;nu am acordat mare atentie ptr ca la vremea aceea nu ma interesa sa fac un copil;acum 2 zile am facut o ecografie la un alt medic care mi-a spus acelasi lucru; m-a linistit spunandu-mi ca tot ce trebuie sa fac e sa raman insarcinata si apoi o sa incepem tratamente cu hormoni ptr ca sa pot tine sarcina;ma intreb...ce ar trebui sa fac...sa astept sa vad dc voi putea tine...si apoi sa iau decizia dc sa fac o histeroscopie sau sa o fac mai intai ca sa am certitudinea unei sarcini care va evolua cum trebuie?Mi-e teama....[/b]
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul răspuns

In primul rand ar trebui sa verifici daca diagnosticul este corect sau nu.Acest diagnostic se poate stabili numai in urma unei histeroscopii sau laparoscopii.Nici o echografie nu iti poate spune dc este septat sau bicorn.(aste o mare diferenta intre aceste doua diagnostice)Ar fi bine sa fie septat, caci se poate rezolva mult mai simplu.Eu am avut un astfel de uter si am pierdut 2 sarcini( nu se stie dc din cauza uterului sau nu, dar e o probabilitate)si ramaneam si f greu insarcinata.Am operat histeroscopic septul si in luna urmatoare am ramas insarcinata.Nimeni nu iti poate spune dinainte cum va fi o eventuala sarcina, dar parerea mea este sa nu faci experimente pe tine si pe un eventual copil.Dc septul nu imparte in mod egal uterul si sarcina se fixeaza in partea mica a uterului, risit sa o pierzi, dar la o varsta a sarcinii mult mai inaintata, cand va fi f. dureros.Dar am gasit pe forum si fete care au dus sarcina la bun sfarsit fara sa opereze septul.Depinde si cat de mare si gros este acest sept.S-a discutat f. mult subiectul la :"asteptand un ingeras in viata ta" si mai poti gasi amanunte si aici:http://reclama/anomalii_congenitale_uterine.htm

Daca mai ai intrebari , iti voi raspunde cu placere.

Madalina [gravi]22+[baietel]

cuburtika aferenta,

Multumesc pentru raspuns,o sa cer si parerea altui medic,macar acum stiu ce sa intreb,o sa cer amanunte.Nu am facut decat 2 ecografii,una acum si una anul trecut;in cea de anul asta mi-a scris asa: "cavitate uterina septata din 1/3 medie",dar nu stiu mare lucru"Tot ce trebuie as faci,e sa ramai insarcinata",mi-a mai spus,apoi trebuie as ma tina sub observatie,am inteles ca mi-ar da si hormoni ca sa ajute uterul sa se intainda,sa se largeasca,astfel incat puiul as aiba loc sa se dezvolte.id="green">

Eu am facut HSG in 2005 si mi-a iesit uter bicorn. In iunie 2006 am ramas insarcinata, dar am avut probleme de la inceput (sangerari) care au culminat cu pierderea sarcinii cand avea 8 saptamani. Acum sunt putin speriata, mi-e teama ca este din cauza uterului si daca voi reusi sa raman iar, sper sa fie bine. Daca insa voi avea iar probleme, va trebui sa fac histeroscopie. Din ce am citit pe aici, depinde mult daca e bicorn sau septat si de asemenea depinde de modul in care se dezvolta uterul in timpul sarcinii. Unele fete au reusit fara nicio interventie si au bebei acum.

Bubulina

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...