Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

lubenitza (pepene verde)

Recommended Posts

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul răspuns

E considerat diuretic natural. Ba mai mult, e recomandat in curele de slabire. Si astea sunt doar primele 2 rezultate pe care le`am gasit pe google....

Eu zic sa nu te mai gandesti asa de mult. Pepenele rosu e delicios! Savureaza`l cat poti.... adica doar cateva luni pe an!... [flo]

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~id="Book Antiqua">

I could give up chocolate but I'm not a quitter...id="Book Antiqua">id="size2">

Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!id="Book Antiqua">

Distribuie pe alte site-uri

ca e diuretic natural e adevarat...

daca ajuta la slabit nu pot sa spun decit... "depinde cit maninci !"

cind eram in Ro faceam in fiecare vara o "cura de pepene" -verde, galben, cu cit mai mult, cu atit mai bine... Si recunosc ca am o capacitate exceptionala de a consuma pepene (mostenita de la maica-mea, da' asta-i alta poveste)

Rezultatul curei de pepene ? citeva kg in plus si un stomac "largit" si incapator, ca nu ma mai satura nimic dupa aceea...

Daca maninci o felie-doua pe zi, in loc de desert, probabil e ok.

Daca dai gata 1/2 de pepene urias intr-o zi, probabil ca nu e

Concluzia: nu mincati voi pepene, sa-mi ramina mie mai mult ! [:D]

laviniai, ca pentru orice produs care contine glucide, sunt doi indicatori pe care ii poti consulta: glycemic index si glycemic load.

Primul indicator (glycemic index) reprezinta un indicator al vitezei de resorbtie a glucidelor consumate, viteza care determina intr-o mare masura valorile glicemiei in sange intre doua mese. Cu cat indicele are o valoare apropiata de 100 se considera ca are un indice glicemic mare, care determina cresterea nivelului de zaharuri in sange. Conform acestui indicator, pepenele rosu are un GI de 72-75, adica mare. De asta multe diete, in trecut, il evitau.

Se calculeaza insa si al doilea indicator (glycemic load), care ia in considerare si cantitatea de carbohidrati/glucide din alimentul respectiv. Pepenele are un glycemic load (la 100 g de produs) de doar 3.6, mic daca il compari cu cartoful (9.3), cu banana (10) sau cu painea (48).

Deci, conform ultimului indicator pepenele se incadreaza in categoria alimentelor cu GL mic, ceea ce il face indicat in diete.

Sper ca am explicat bine. Sunt lucruri pe care le-am tot studiat si eu [:)]. Daca cineva are nevoie de traduceri pentru textele din link-uri, sa-mi spuna. N-am gasit linkuri relevante in limba romana.

Daniela

Edit ca am vazut mesajul lui blue13. Nu m-am gandit ca daca mananci mult pepene ti se mareste stomacul, dar e foarte posibil [:)]. Eu ma gandeam mai degraba sa mananci doar pepene la o singura masa, fara sa exagerezi insa.

Pe langa tot ce au enumerat distinsele colege mai sus despre acest minunat fruct, va atrag atentia ca lubenita slabeste sigur nu pt ca e diuretic sau are putine glucide....

Ci pentru ca te pune sa cari [greutati] de la piata 10 kilograme....... adica te face sa “mergi la sala” obligatoriu [^]..... iar daca in cealalta mana ai inca o plasa si trebuie sa mai si alergi dupa propriul prunc pe strada, efectul de slabire e garantat [biz] !

Pofta mare tuturor [pofta] !

Adrian

My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

quote:Originally posted by Kya

Mai oameni buni, daca si pepenele verde ingrasa, eu renunt la orice dorinta de a slabi... depun armele si gata. In curind o sa aflam ca si apa chioara ingrasa...O dau pe [papica] si gata!Kya - viitoare mamica in asteptare

id="quote">id="quote">Ingrasa, Kya, daca o bei in timpul mesei![:D]Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

Da, chiar asa! Oare apa nu ingrasa? [bang]

Si eu sunt genul care mananca o jum de pepene la cina [^] (dupa ora 18 consum doar pepene rosu). Ah, ce-mi place! In 2 sapt de mancat 3 kg de pepene pe seara + alergat am slabit 2,5 kg. [bis]

La pepene, fetelor! [pup]

Marianaid="size1">, [sofer] Stefanid="size1"> (20.04.04),id="size1"> [copil] Simonid="size1"> (30.08.05)id="size1">

poze cu noi:id="size1"> 1id="size1">id="blue"> , 2id="blue"> si 3id="blue">id="size1">

Nasterea lui Stefanid="size1">

Nasterea lui Simonid="size1">

Sanatate Maxima!!!id="size1">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...