Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Despre cit de pasiv s-a acceptat comunismul

Recommended Posts

Asta este continuarea unei discutii care a avut loc aici:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82198&whichpage=9

quote:Originally posted by inaioana
quote:Originally posted by sirimie
quote:Originally posted by inaioanaIn ce tzara din Europa de Est au mai fost oamenii atat de pasivi, au acceptat comunismul atat de usor si in forma lui cea mai groteasca? In nici una!
id="quote">id="quote">Eu cred ca in alte tari au fost si mai pasivi... De exemplu in Rusiaid="red"> sau Germaniaid="red"> sau Bulgariaid="red"> sau chiar Iugoslaviaid="red">. La noi a fost revolta de la Brasov si americanii ne-au dat clauza natiunii nu's care mult timp, pentru deschidere spre occident. In Rusia si acum sint mai multi comunisti ca la noi..Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]Simona & Vladut (27 februarie 2005)Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photosPoze de la Mot
id="quote">id="quote">[wow][wow][wow]Sincer..te rog..da-i cu wikipedia, cu ceva si mai informeaza-te, te rog mult mult. Nu poti spune asa ceva, pe cuvant. Poate nu ai avut ocazia sa afli, nu o spun deloc cu rautate dar esti in mare eroare.[:0]id="size1">Ioana cu [copil]Serghei (2 mai 2006) si [zana] Katja (30 martie 2004) id="Comic Sans MS">id="green">pozici id="Comic Sans MS">
id="quote">id="quote">Ce rau imi pare ca nu poti sa imi dai tu links ca sa gasesc mai usor.
quote:Originally posted by inaioana

Sirimieid="blue">, ca sa nu fiu total off topic, amanam discutia despre tarile alea pentru maine pe mail sau om, oki?[flo]Ioana cu [copil]Serghei (2 mai 2006) si [zana] Katja (30 martie 2004) id="Comic Sans MS">id="green">pozici

id="Comic Sans MS">
id="quote">id="quote">Ioana, daca poti sa pui aici link-urile despre alte tari din Europa de Est care nu au acceptat pasivi comunismul.Multumesc frumos!Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]Simona & Vladut (27 februarie 2005)Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photosPoze de la Mot
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ay, ay, ce ma doare cel mai tare. [:D]

Sirimie, nu trebuie sa fii mare maestru si sa citesti linkuri peste linkuri ca sa-ti dai seama ca romanii au fost mai pasivi in fata comunismului decat vecinii lor. S-au vazut doar rezultatele, nu?

Ok, sa lasam putin la o parte comunismul. Cum iti explici situatia mizerabila de acum, de la noi? Oare ne iubesc americanii mai putin decat pe cehi, unguri etc? [:D]

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

inaioana spune: in forma lui cea mai grotescaid="red">! au acceptat si altii comunismul cu pasivitate, dar am fost in urss si in bulgaria inainte de '89... si au fost altii in germania (de est), si ungaria, inainte de '89... in bulgaria, in '87 gaseai ghiudem si cascaval in magazin!!! iar la moscova, somon fume... si de ce oare aveam cu totii (eu n-am avut [:(]) antene de bulgari, unguri si iugoslavi?

oare in cate din tarile mentionate carau apa de la subsol cu galeata, intre anumite ore? sau stateau fara curent seara, ca gainile in cuibar? sau le ingheta apa noaptea in pahare, in mareata capitala a tarii?

la pasivitate nu comentez, aici n-om fi noi fruncea (nici macar aici...) dar la grotesc ii luam sigur pe toti![zz]

madalina

serban

quote:Originally posted by madalinad

inaioana spune: in forma lui cea mai grotescaid="red">! au acceptat si altii comunismul cu pasivitate, dar am fost in urss si in bulgaria inainte de '89... si au fost altii in germania (de est), si ungaria, inainte de '89... in bulgaria, in '87 gaseai ghiudem si cascaval in magazin!!! iar la moscova, somon fume... si de ce oare aveam cu totii (eu n-am avut [:(]) antene de bulgari, unguri si iugoslavi?oare in cate din tarile mentionate carau apa de la subsol cu galeata, intre anumite ore? sau stateau fara curent seara, ca gainile in cuibar? sau le ingheta apa noaptea in pahare, in mareata capitala a tarii?la pasivitate nu comentez, aici n-om fi noi fruncea (nici macar aici...) dar la grotesc ii luam sigur pe toti![zz]madalinaserban

id="quote">id="quote">Ghiudemu si cascavalul iti demonstreaza clar ca ei nu erau pasivihttp://community.webshots.com/user/mamaruta105

ok, sa incepem cu d-na Musca!

Spuneai pe topicul cu sondajul ca trebuie sa privim gestul d-nei cu pricina in contextul de atunci (ii gaseai o scuza, am inteles eu). Pai, cat de lejer era contextul de atunci, daca o femeie nevinovata si de buna credinta, care a fost obligata sa faca ceva ce nu-si dorea, a trebuit sa accepte ceea ce i s-a propus? A fost sau nu obligata la pasivitate? Pasivitatea ei a fost ceva congenital sau ceva la care a fost fortata? Sincer, ma indoiesc de faptul ca Mona Musca face parte dintre persoanele care nu stiu sa spuna "nu", astfel incat refuzul sa nu aduca cine stie ce nenorociri asupra ei sau a familiei sale.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.

Gaseai cascaval la Vatra Dornei... Vina pentru lipsa alimentelor o poarta Ceausescu care era mai nebun ca alti lideri comunisti si vroia sa plateasca toata datoria externa.

Eu prin "pasiv" inteleg oameni care nu s-au revoltat impotriva sistemului. Eu sustin ca in Romania au fost oameni care s-au revoltat mai mult ca in alte tari: am avut revolta de la Brasov, de exemplu.

Ioana sustine ca in alte tari oamenii au fost si mai putin "pasivi" ca aici, si spunea ca exista dovezi. As vrea sa citesc dovezile, nimic mai mult. (ma gindeam la "pasiv" ca la "inactiv", nu ca la unul care are sau nu are ce minca).

Denizel, daca vrei vorbim despre Mona Musca la topicurile despre ea [flo]

Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Am fost atunci la fel de pasivi cum suntem acum (Iliescu -3 mandate, Mona Musca - "vaaai, saraca! Orice s-ar zice, tot ii mai buna decat altii")

Nu comparati merele cu portocalele. In Romania era o situatie diferita de dinaninte de comunism, fata de celelalte tari.

Daca iau 5 oameni si le introduc un ritm de viata spartan sau altminteri - un englez, un francez, un finlandez, un libanez si un roman, ca-n bancuri[:D]), fiecare dintre ei va reactiona in mod diferit, in primul rind ca sint diferiti prin cultura si-n al doilea rind prin educatie de acasa si personalitate individuala.

Nu cred ca am fost mai pasivi, cred ca am fost mai puternici si am indurat mult prea mult, crezind ca asa trebuie.

Eu una, am incredere mare in poporul roman ca se va reculege si va deveni ceea ce poate fi.

Potential exista!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...