Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Galusti cu prune!


katty

Recommended Posts

Fiindca e sezonul prunelor si fiindca vine ziua sotului meu as vrea sa-i fac galusti cu prune (ca in fiecare an). Eu am o reteta din Cartea de Bucate a lui Petrisor, si cateodata imi ies, cateodata nu, dar ceva le lipseste, si zic asta fiindca am mancat odata la Craiova niste galusti cu prune de ti se topeau in gura! Nu-mi ies ca alea!

 

Stie cineva o reteta adevarata de galusti cu prune? [help]

 

Catalina & Robert-Andrei (4 ani)

Poze aiciid="size1">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul răspuns
  • 2 weeks later...

Reteta mea de galuste cu prune

 

1 kg cartofi

1 ou

350 gr faina

2 lg ulei

1 lgta sare

1 lgta zahar

 

prune

pesmet

zahar

scortisoara

 

Se fierb cartofii in coaja. Se curata cand sunt calzi si se fac piureu. Se adauga restul ingredientelor si se face o coca. Se iau bilute, se intind frumos in palma si se aseaza jumatati de prune (spalate in prealabil si puse cu zahar pentru 1,2h).

Daca amestecul este prea moale, folositi faina ca sa puteti modela mai usor.

Separat se pune apa la fiert cu putina sare si cand da in clocot, se da focul mai mic si se pun galustele.

Dupa ce se ridica la suprafata se mai lasa vreo 2 min. la fiert.

Se scot cu spumiera, se lasa putin la scurs si se dau prin amestecul de pesmet.

 

Pesmetul: se pune unt sau ulei la incins si se prajeste pesmetul pana isi schimba culoarea. Se da deoparte si se adauga zahar si scortisoara dupa gust.

 

 

Asa fac eu galustele si ies foarte bune, pufoase. Sa nu adaugati mai multa faina ca ies tari.

Si poze ca sa va convingeti:

http://i16.photobucket.com/albums/b41/adriana_mihnea2003/PIC_0122.jpg

http://i16.photobucket.com/albums/b41/adriana_mihnea2003/PIC_0123.jpg

 

Puteti face si fara prune, dar ies putzishoare:

http://i16.photobucket.com/albums/b41/adriana_mihnea2003/PIC_0127.jpg

 

Spor la treaba!

 

Adrianaid="red"> si [copil] Mihnea Stefanid="blue"> (11.11.03)

 

Creatii culinare

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

La noi se numesc GOMBOTZI cu prune.

Reteata mea e aproape ca cea a Adrianei Mihnea, cu specificatia ca pesmetul il prajesc fara ulei pana se rumeneste iar la sfrasit adaug putin ulei doar cat sa-l adune putin.

 

Inca n-am facut anul asta, da ma pun eu pe treaba...

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...