katty Publicat August 18, 2006 Raport Distribuie Publicat August 18, 2006 Fiindca e sezonul prunelor si fiindca vine ziua sotului meu as vrea sa-i fac galusti cu prune (ca in fiecare an). Eu am o reteta din Cartea de Bucate a lui Petrisor, si cateodata imi ies, cateodata nu, dar ceva le lipseste, si zic asta fiindca am mancat odata la Craiova niste galusti cu prune de ti se topeau in gura! Nu-mi ies ca alea! Stie cineva o reteta adevarata de galusti cu prune? [help] Catalina & Robert-Andrei (4 ani) Poze aiciid="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hildegard Postat August 18, 2006 Raport Distribuie Postat August 18, 2006 Eu le fac asa: fierb cartofi ca pentru piure, pun faina, sare, 2 oua, prune inauntru ...si gata[:D] PRAJITURI[pofta] Veronica id="red"> si bebe Stefan Peter (07.11.2005)id="blue"> Poze la 9 luni Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mama_lui_alex Postat August 28, 2006 Raport Distribuie Postat August 28, 2006 TIPS - pune in aluat 1/2 plic praf de copt ( eu pun si la galustele de supa -cele cu gris) - scurge bine prunele (si pune-le putin zahar inauntru) -Hildegard - a uitat tavalitul prin pesmet/zahar pudra (de dupa fierbere) Mama_lui_Alex Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Oana MC Postat August 28, 2006 Raport Distribuie Postat August 28, 2006 putin off-topic. noi facem galuste cu prune uscate (iarna) si punem inauntru o bucatica de nuca. este delicios. mai puteti pune caise uscate - iese la fel de bun. Oana si Matei (25 februarie 2004) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Oana Postat August 28, 2006 Raport Distribuie Postat August 28, 2006 Am facut io sambata si mi-au iesit cam tari fiindca am pus prea multa faina. De ce ? Pentru ca mi se lipea aluatul de degete si nu suportam si puneam mereu faina... Oana id="green">, mami de Paulid="blue"> (3 iulie 2002) Ticker_Paul Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adriana_mihnea Postat August 28, 2006 Raport Distribuie Postat August 28, 2006 Reteta mea de galuste cu prune 1 kg cartofi 1 ou 350 gr faina 2 lg ulei 1 lgta sare 1 lgta zahar prune pesmet zahar scortisoara Se fierb cartofii in coaja. Se curata cand sunt calzi si se fac piureu. Se adauga restul ingredientelor si se face o coca. Se iau bilute, se intind frumos in palma si se aseaza jumatati de prune (spalate in prealabil si puse cu zahar pentru 1,2h). Daca amestecul este prea moale, folositi faina ca sa puteti modela mai usor. Separat se pune apa la fiert cu putina sare si cand da in clocot, se da focul mai mic si se pun galustele. Dupa ce se ridica la suprafata se mai lasa vreo 2 min. la fiert. Se scot cu spumiera, se lasa putin la scurs si se dau prin amestecul de pesmet. Pesmetul: se pune unt sau ulei la incins si se prajeste pesmetul pana isi schimba culoarea. Se da deoparte si se adauga zahar si scortisoara dupa gust. Asa fac eu galustele si ies foarte bune, pufoase. Sa nu adaugati mai multa faina ca ies tari. Si poze ca sa va convingeti: http://i16.photobucket.com/albums/b41/adriana_mihnea2003/PIC_0122.jpg http://i16.photobucket.com/albums/b41/adriana_mihnea2003/PIC_0123.jpg Puteti face si fara prune, dar ies putzishoare: http://i16.photobucket.com/albums/b41/adriana_mihnea2003/PIC_0127.jpg Spor la treaba! Adrianaid="red"> si [copil] Mihnea Stefanid="blue"> (11.11.03) Creatii culinare Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mcm Postat August 28, 2006 Raport Distribuie Postat August 28, 2006 Adriana nu pricep rostul lor fara prune inauntru. Cu ce se mananca? Si as putea sa le fac fara sa le mai tavalesc prin pesmet? Cristina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adriana_mihnea Postat August 28, 2006 Raport Distribuie Postat August 28, 2006 Asa le mananca sotul meu, ca nu-i plac fructele de fel. Sunt gustoase si asa. Stiu ca a facut cineva fara pesmet, dar eu nu le vad rostul fara! Adrianaid="red"> si [copil] Mihnea Stefanid="blue"> (11.11.03) Creatii culinare Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
april Postat August 29, 2006 Raport Distribuie Postat August 29, 2006 La noi se numesc GOMBOTZI cu prune. Reteata mea e aproape ca cea a Adrianei Mihnea, cu specificatia ca pesmetul il prajesc fara ulei pana se rumeneste iar la sfrasit adaug putin ulei doar cat sa-l adune putin. Inca n-am facut anul asta, da ma pun eu pe treaba... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Oana Postat August 29, 2006 Raport Distribuie Postat August 29, 2006 Nu le vad nici eu rostul fara pesmet si fara prune. Doar de aia se numesc galuste cu prune, nu? "Gombotzi" stiu ca se numesc in Ardeal, nu-i asa April? Oana id="green">, mami de Paulid="blue"> (3 iulie 2002) Ticker_Paul Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.