Gaby Publicat August 19, 2006 Raport Distribuie Publicat August 19, 2006 Am citit un material in Averea si... am renuntat. De 1 an beau cafeaua cu zaharina si nu am stiut, eu sper sa fie un alt material de duzina cu putine date concrete[:D]acolo zice alb pe negru:cancerigenaaaaaa "De 500 ori mai dulce ca zaharul si cu un continut caloric extrem de redus, acest indulcitor sintetic poate irita tubul gastrointestinal si rinichii, fiind interzis femeilor gravide si celor ce alapteaza. Consumul de zaharina in bucatele preparate si bauturi nu trebuie sa fie mai mare de 0,015%. Dupa unele date din studiile de specialitate, zaharina consumata in cantitati mari, timp indelungat, poate provoca aparitia unor boli cancerigene. Cel mai ingrijorator fapt, constatat, este indicele ridicat de aparitie a cancerului vezicii urinare, a celui genital si de prostata la consumatori. Inca din 1996, indulcitorul obtinut in laborator a fost inscris in Statele Unite pe lista alimentelor cu potential cancerigen, iar in Canada s-a interzis consumarea sa. Din pacate, in Romania, zaharina este in continuare permisa in consum, intrand mai ales in compozitia bauturilor racoritoare si energizante, asa-numitele "dietetice" sau "light", precum si in multe alimente si suplimente nutritionale pentru slabit." Tocmai ce am aruncat cafeaua si mi-am pus una cu zahar! o[bang] omu' cu... banca la cap!www.bankingnews.ro Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alba Postat August 19, 2006 Raport Distribuie Postat August 19, 2006 Ups,si eu beau cafea numai cu zaharina,de cind tot vreau sa renutz la ea(are totusi un gust nasol)dar acum gata,traiasca ori zaharul ori cafeaua amara :-) [cit] Merci de informatie [floare3] Alba,mami de Darian (6 ani) & Cassian (1 anisor) http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian "Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine. Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti." id="green">id="size2">id="Book Antiqua"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
joker Postat August 19, 2006 Raport Distribuie Postat August 19, 2006 Oare nu se face o suprapunere a informatiilor peste cele legate de E954,Zaharina de calciu & sodiu; indulcitor artificial derivat din toluen (cancerigen cunoscut); interzis in 1977 in SUA? "Zaharina - produs dobândit din petrol, este de 500 ori mai dulce ca zaharul, nu se utilizeaza de organism si se elimina cu urina nefiind modificata. Consumul ei în bucatele preparate si bauturi nu trebuie sa fie mai mare de 0,015%. Fiind consumata în cantitati mari, poate irita tubul gastrointestinal si rinichii, este interzisa femeilor gravide si celor ce alapteaza. Dupa unele date de literatura, zaharina consumata în cantitati mari, timp îndelungat poate provoca aparitia unor boli cancerigene. La fierbere zaharina capata gust amar, de aceea se recomanda a o adauga în bucatele gata. Ea are actiune diuretica" Sursaid="black"> [:D]am incheiat citatu`id="purple"> [alcool]Joker...mama de ied zapacitid="orange"> EDUTZid="orange"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
for2nity Postat August 19, 2006 Raport Distribuie Postat August 19, 2006 fetelor, m-ati bagat in ceata cu zaharina asta. Exista si zaharina si alt fel de indulcitori artificiali? I-am citit mamei ce ati scris si am intrebat-o ea ce foloseste (e diabetica) si mi-a raspuns derutata...nu stiu, nu scrie zaharina pe cutie. Care sunteti in tema haideti cu informatii, intre timp incerc sa ma mai documentez. eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aschiutza Postat August 19, 2006 Raport Distribuie Postat August 19, 2006 Exista o gramada de indulcitori artificiali. Uite aici de exemplu: http://www.diabetes.org/nutrition-and-recipes/nutrition/sweeteners.jsp , http://www.sweetpoison.com/aspartame-sweeteners.html , http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/artificial-sweeteners . Cred ca ultimul link e de incredere. Eu zic cei care nu aveti diabet si doriti sa va feriti de zaharul rafinat sa incercati sa indulciti cu miere. ----------- Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ramona J Postat August 19, 2006 Raport Distribuie Postat August 19, 2006 Eu am citit ca sint destule studii care arata ca zaharina este cancerigena. Neavind probleme de sanatate, noi folosim zaharul brun sau mierea. Din cite am vazut eu mai toti indulcitorii sint cu asemenea probleme. Exista suspiciuni ca nu fac bine. Am vazut aici ca se vinde un praf de stevie pe post de indulcitor. Nu stiu ce gust are, n-am incercat. The best thing you can do for your children is to love your wife. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sanziana72 Postat August 21, 2006 Raport Distribuie Postat August 21, 2006 Cand eram insarcinata am avut diabet de sarcina, ca urmare am fost pusa la regin fara zahar. Mi s-a spus clar ca nici zaharina nu am voie in nici un caz. Iar despre aspartam si altii indulcitori chimici mi s-a spus ca as face mai bine sa ii evit. Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danavasile Postat August 21, 2006 Raport Distribuie Postat August 21, 2006 Si eu am citit despre zaharina , cum ca nu ar fi indicat folosirea ei perioada indelungata. Dar eu am folosit mai bine de 1 an jumatate, nu abuzam de zaharina exact pt 2 cafele zilnic 2 pastilute, dar acum am gasit zahar brun care desi e scump ...imi ajunge perioada lunga pentru ca nu imi place cafea f dulce. Nu am mai luay zaharina, pentru ca cel putin o perioada de timp o sa merg pe varianta zaharului brun. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aschiutza Postat August 21, 2006 Raport Distribuie Postat August 21, 2006 Aici in Germania zaharul brun nu e altceva decit zahar alb colorat cu sirop. Nu stiu cum e cel din Romania. Eu sincer prefer zaharul original in locul indulcitorilor artificiali, care de aia se numesc artificiali fiindca sunt obtinuti prin procese chimice, uneori destul de complicate. Unii, cred, sunt obtinuti si prin procese enzimatice, dar nu cred ca scapa ,ca si zaharul, de procese de curatire. Ideea e ca unii indulcitori sunt folositi in cantitati mult mai mici decit zaharul pt a da aceeasi impresie de dulce. -------------- Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
goguta Postat August 21, 2006 Raport Distribuie Postat August 21, 2006 Cred ca ar trebui specificat cu exactitate: ce inseamna "in cantitati mari" (imi pare rau ca nu imi mai aduc aminte detalii exacte dar am citit acum vreun an ca era vorba de cateva zeci de pastilute pe zi - asta insemna "cantitati mari") si ce inseamna "perioada indelungata"? Adica se aplica concomitent cantitatea cu perioada? Daca mananc 30 de pastilute pe zi (ceea ce nu se intampla, bineinteles...) timp de 6 luni nu e cancerigen, da' timp de un an este? Dar daca folosesc o pastiluta la cafea timp de 10 ani este sau nu cancerigen?? Sunt nedumerita... Nu stiti mai multe detalii? (nu dati cu rosii; io's mai carcotasha..[:o)]) Procentul de 0.0015% nu mi se pare suficient de concludent (pentru mine...[batcap]) gogutza [hippi], mami de 2 gogoshele Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.