Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Ciorba de legume si sfecla rosie cu smantana.


Recommended Posts

Va propun o reteta de ciorba de legume cu sfecla rosie si smantana!

 

o sfecla rosie cam de 700 gr.

5 cartofi potriviti

2 morcovi

2 cepe

2 ardei grasi

o leg.partunjel

1/2 leg.leustean

sare dupa gust

100 ml ulei

4 rosii coapte

vegeta dupa gust

o cutie smantana 100gr.

1 ou.

Se spala sfecla rosie,si se pune la fiert in coaja intr-o oala cu apa.Intr-o oala de 5-6 litri se pune apa,se toaca marunt ceapa,ardeiul gras,si se pune sa fiarba .Morcovul se da prin razatoarea marunta ,rosiile prin cea mare si se calesc intr-o tigaie in ulei.Se tot incearca sfecla daca a fiert,apoi cain aceasta este fiarta se lasa sa se raceasca se curata de coaja si se da prin razatoerea mare intr-un castron.Cand ceapa si ardeiul sunt aproape fierte se pun cartosii curatati si taiati in oala de ciorba, se pune sare dupa gust,vegeta,si se lasa cam 5-7 minute sa fiarba,se adaoga apoi sfecla rasa,rosiile si morcovul calite si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute.Se gusta si se adaoga sare dupa gust.Intr-un castonel se bate bine smantana cu oul,se toaca marunt verdeata,cand coirba este gata se drege cu smantana si oul batut,se pune verdeata si se opreste focul.

Pofta buna!

 

bita doina

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

DOINA super ca ai dat reteta asta..chiar vroiam sa fac asa ceva si nu stiam cum... eu am mancat un bors asemanator la un restaurant rusesc,delicios...si ma gandeam cum sa fac...e perfecta reteta ta...presupun ca iese ciorba mai dulceaga,nu?...dar daca asa vrea sa iasa mai acra,sa fie ca un bors?[:D]

 

[pup] si numai bine!

 

 

 

 

 

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)

Poze cu noi avem la casuta de sus[:)]

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Da e o reteta din Suceava caci eu sunt nascuta si crescuta acolo.Daca vrei sa iasa mai acrisoara pui bors si iese foarte buna.Se poate manca si rece caci nu are grasimi in ea se poate folosi ulei de masline .Mai stiu multe retete din zona Bucovinei o sa imi fac timp sa le scriu,mancaruri, salate si dulciuri.Acum ma duc sa fac ciorba de telina!Revin!

 

bita doina

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Adaugă...