Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

RH negativ -sa mai fac un copil?

Recommended Posts

Sunt intr-o mare dilema: sa fac sau nu al doilea copil. Am rh-ul negativ, am facul vaccinul imunoglobulina dupa nastere, dar totusi am indoieli...Peste tot se discuta despre PRIMA SARCINA, ca nu ar fi probleme, dar nimeni nu m-a lamurit cu A DOUA.

As mai vrea si bb 2 peste un an, dar nu sunt sigura de riscuri.

Va multumesc.

POZE CU RAZVAN MIHAI

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Daca nu au aparut probele la primul bebe poti face al doile dar numai cu stricta supraveghere a medicului.

Si eu am Rh negativ si nu mi-au facut vaccinul la nastere pentru ca si bb are tot Rh negativ,nici macar nu stiu daca e bine sau nu!

Mult succes cu bb2 [floare3]

Pozici cu noi

"Cronometrul" lunilor

Daca bebe are Rh negativ, nu este necesar vaccinul! (Pisicuta si Matei)Pentru linistea ta, poti sa iti faci o dozare de anticorpi antiD, la Institutul de Hematologie, Bucuresti. La fel, daca ai facut vaccinul (Mary P). Bineinteles, conditia necesara ar fi daca nu ai facut intre timp o intreurpere de sarcina sau o transfuzie de sange care ar fi putut duce la "obtinerea" de anticorpi din partea organismului tau.Ce mi-as fi dorit si eu ca bebe sa fi avut Rh negativ! Dar nu..Oricum, sunt recunoscatoare pentru orice informatii legat de acest subiect!

Mary P - am inteles, raspunsul e valabil si pentru tine. Organismul tau nu a produs anticorpi dupa prima sarcina din cauza vaccinului (administrat in 72 de ore de la nastere si inca o doza sau jumatate in saptamana28)si daca intre timp nu ai facut nici o transfuzie, nici o intrerupere de sarcina inseamna ca nici nu a mai avut vreo ocazie sa produca anticorpi. In concluzie, te duci la Institut si faci o dozare de anticorpi, ca sa fii sigura. Dca sunt absenti, atunci organismul tau va reactiona la fel ca la prima sarcina, adica OK, oricum, bineinteles, sarcina trebuie supravegheata ecografic permanent.

Linistita il poti face si pe aldoilea, binenteles iti vei face analizele pentru depistarea anticorpilor lunar, si daca nu vor exista totul e ok.eu am RH negativ si am doi copii,Prima e o fata dupa care am facut vaccinul(are rh pozitiv), si al doilea e un baiat(e 6 ani intre ei) si el are RH negativ ca al meu si nu am facut vaccinul.Linistita iti poti face si al doilea copil...nu ai ce risca

niko

Eu am facut 3 copii si toti au iesit cu rh negativ, asa ca nu am facut nici un vaccin.

Ai incredere ca totul va fi bine, fa-ti dozarea de anticorpi, mai ales in timpul sarcinii si .. iti doresc un bebe grasunel, mincacios si frumos.

Si mai ales cuminte.

Romana, Cristian - 3 ani si 2 luni, Alin - 2 ani si 2 luni, Maria - 11 luni

http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003

si mail pentru poze

bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com

Nulla dies sine linea!

Si eu am Rh negativ si sunt la a 3 sarcina, am 2 fetite cu rh pozitiv si acum sunt insarcinata cu cel de al treilea.Cu cea de-a doua fetita am avut probleme ptr ca mi-au gresit Rh la prima si nu am stiut si am depistat cand eram deja in 8 luni si anticorpii crescusera foarte mult si mi-au declansat nasterea ptr a scoate copilul.Copilul a primit la nastere transfuzie de sange si 2 saptamani a fost sub supraveghere, cam astea au fost problemele adica o anemie mai puternica.Fetita are acum 1 an si 8 luni si este foarte bine.Eu te incurajez sa il faci si pe cel de al 2 lea copil atata timp cat esti sub stricta supraveghere a doctorului si iti faci dozare de anticorpi.

dietrich

mihaelad

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...