roxanal Publicat August 23, 2006 Raport Distribuie Publicat August 23, 2006 Ce nu avem noi si au ceilalti? Stiu ca pe langa subiecte incediare cum sunt cele legate de atacul platformei Orizont de catre Iran sau alte subiecte, acesta este cam banal, dar pe mine ma preocupa constant: ce au altii si noi nu, in afara de bun simt, civilizatie, etc...vorbim aici de lucrurile strict materiale. Sunt curioasa, cei care locuiti, pe undeva, prin lume si va mai intoarceti din cand in cand si la romani, sau cine calatoreste mult, ce si-ar dori sa vada si in Romania? de ce suntem cotati ca fiind atat de inapoia altor tari, excluzand mizeria si alte chestii adiacente"? Va rog, nu este o gluma, cine nu vrea sa raspunda civilizat si la obiect, e invitat sa ignore subiectul!id="blue"> Roxana Lilea,mama de 2 ori :) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
craciunitza Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 quote:Initial creeata de roxanal vorbim aici de lucrurile strict materiale. id="quote">id="quote"> Cosmeticele si produsele igienice. Am obosit sa-mi aduc pasta de dinti de la "ceilalti". Nu certati copiii cand viseaza! Poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
spic de grau Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 Ce nu au romanii si au ceilalti? REGULI! si oameni care se asigura ca ele sunt respectate! Daca ai asta, totul merge struna! Regulile se aplica de la nivelul cel mai de jos pana la cel mai inalt. Ma gandesc numai la rezidenta noastra! Cand ne-am mutat aici, ni s-a inmanat "pachetul" de reguli ale rezidentei. "nu se face galagie dupa ora 20h, in ziele de duminica si de sarbatoare" "nu se pune nimic in balcon lao inaltime de la care se pot vedea - ex rufe!" "nu se pun flori in afara balconului",(si daca tot pui atarnate de marginea balconului, trebuie sa fie pe interior, si sa ai grija sa nu rugineasca acea margine) "nu se lasa masinile in alte locuri decat cele amenajate ptr asta" "nu se arunca gunoaiele la ghena daca nu au fost "conditionate" in pungi de plastic" "gunoiul se separa - menajer de sticle, cartoane, sticle de plastic si hartie" "nu se rup florile" "nu se lasa kk de caine pe alee - il iei in punga si il arunci" "nu ai voie cu animale in rezidenta, care ar putea face zgomot" (sincer cainii care mai sunt nu ii aud urland). "nu se pun usi de alte culori pe scara!" exista o singura culoare! "parasolarul are doar 2 culori acceptate" "volele (chestiile din metal care se inchid in afara geamurilor) - trebuie sa aiba modelul original - nu altul!" Iar regulile sunt respectate! Avem 4 gardieni si 4 femei de servici (salariati), care se ocupa de intretinerea rezidenteii (sunt 5 blocuri), consiliu de administratie si presedinte plus o societate (syndic) care se asigura ca se platesc toate datoriile, care aduce zugravi, instalatori etc, si la care platim intretinerea. Sa mai spun ca exista interfon si nu ai voie sa intri in spatiu din rezidenta (in parcul rezidentei), daca nu locuiesti acolo, sau esti invitat? Asta inseamna civilizatie! Avem asa ceva in RO?! [cit]Lumyid="red">- mamica lui [bibe]David Andréi id="blue">id="Book Antiqua">(11 Martie 2004) Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire. Povestea nasterii lui Davidid="right"> id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
april Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 Civilizatia incepe cu WC publice curate bec, ori la noi de cand ajungi in aeroport te intampina mirosuri grele ce-ti aduc aminte ca ai ajuns in Romania Dincolo iti e drag in WC-uri, mirosuri placute, curatenie de poti sa lingi pe jos (la figurat ) Mai avem mult de lucru la capitolul igiena. Dada puiut de om id="right"> vacanta maramures Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adib Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 Intimplare: intr-o farmacie un cetatean strain tusea ingrozitor si cauta medicamente. o singura farmacista stia engleza. dar toate (4 la numar) vorbeau cu respectivul la ghiseul vecin coada se ingrosa, iar cind oamenii au inceput sa faca galagie, a venit sa serveasca aici farmacista ... care stia engeleza. deci pe linga WC, reguli,... nu avem nici cea mai elementara intuitie despre utilitatea activitatilor pe care le desfasuram Ela si Adi, mamica si taticul lui Raluca Alexandra Varsta Raluca Poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danat Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 Regulile si punerea lor in practica ! Prin constringere daca bun simt nu exista. Infrastructura - la pamint. Azi dimineata auzeam la radio ca fiecare roman are 1 cm de autostrada. Pai cand ma gandesc la nemti si la autobahnurile lor, la ce venituri poate genera existenta unei autostrazi imi vine sa urlu ca mai avem de asteptat pina in 2012 pina cand se va putea iesi civilizat din Ro spre vest. Bunul simt - aia 6 ani elementari de-acasa conteaza! E mare lucru ca "dincolo" cand te atinge usor, din greseala, cineva si auzi ca-si cere scuze. Nu stiu de cate ori am fost imbrincita de mi se disloca umarul din loc si bineinteles ca daca as fi comentat ceva m-as fi ales cu injuraturi in loc de scuze. "Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc" Dana mama lu'[copil]Radu Stefanid="size3"> (Fecioras de 2003)id="Trebuchet MS">id="green"> [foto]Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
april Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 quote:Originally posted by danatRegulile si punerea lor in practica ! Prin constringere daca bun simt nu exista.Infrastructura - la pamint. Azi dimineata auzeam la radio ca fiecare roman are 1 cm de autostrada. Pai cand ma gandesc la nemti si la autobahnurile lor, la ce venituri poate genera existenta unei autostrazi imi vine sa urlu ca mai avem de asteptat pina in 2012 pina cand se va putea iesi civilizat din Ro spre vest.Bunul simt - aia 6 ani elementari de-acasa conteaza! E mare lucru ca "dincolo" cand te atinge usor, din greseala, cineva si auzi ca-si cere scuze. Nu stiu de cate ori am fost imbrincita de mi se disloca umarul din loc si bineinteles ca daca as fi comentat ceva m-as fi ales cu injuraturi in loc de scuze.id="red">"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc" Dana mama lu'[copil]Radu Stefanid="size3"> (Fecioras de 2003)id="Trebuchet MS">id="green">[foto]Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)id="quote">id="quote">asa e danat.Dada puiut de om id="right"> vacanta maramures Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
spic de grau Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 Apropo de "cozi"! Aici, chiar daca exista mai multe ghisee (fie ca e posta, sau farmacie), exista O SINGURA COADA! Iar oamenii trec pe rand, la ghiseul care se elibereaza fara sa se frustreze cu "uite ce incet se misca cucoana asta! "sau "ah - nu e buna coada! fir'ar sa fie trebuie sa fac alta coada?!" [cit]Lumyid="red">- mamica lui [bibe]David Andréi id="blue">id="Book Antiqua">(11 Martie 2004) Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire. Povestea nasterii lui Davidid="right"> id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
craciunitza Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 Nu va suparati, roxana se refera strict la lucruri materiale in acest subiect. Credeti ca "ceilalti" ar fi putut discuta on-topic? Nu certati copiii cand viseaza! Poze Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabi66 Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 Reguli existau si in Romania, dar cine le mai respecta! Programul de liniste era intre 12,00-14,00 si 22,00-6,00. Totusi nu suntem roboti!Trebuie sa existe reguli si disciplina, dar ce te faci cu oamenii. Roxanal...orice ai comenta tot aici ajungi.Dacä nu ai bun simt arunci hartia igienica aiurea in WC-urile publice, lasi chiveta murdara, etc.Dacä nu esti disciplinat(civilizat), faci scandal cand stai la coada in loc sa dai o mana de ajutor(o idee)vanzatoarei sau sa te mobilizezi ca totul sa mearga mai repede.Credeti ca mie imi e totuna cand vanzatoarea imi arunca cumparaturile peste scaner, aproape pe jos.E chestie de bun simt moncher si nu de regula! Problema ca romanu' vrea totul imediat, dacä se poate sa rezolvi problema cu o zi inainte ca el sa ti-o cearä. E buna si rabdarea, dar nici asa sa te vadä ca vii si sa nu facä un pas lateral cand locul pe unde va intersectati e prea stramt. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.