Dorsilia Publicat August 23, 2006 Raport Distribuie Publicat August 23, 2006 Buna! M-ar interesa daca se poate face zacusca de vinete si gogosari, dar sa coc doar vinetele nu si ardeii si gogosarii. Sunt gravida si cu timp limitat si totusi vreau sa fac ceva bun pt iarna. Cum se poate proceda? As putea sa fac ceva de genul asta si eventual daca pot sa o fac la cuptor ca sa nu stau in picioare langa aragaz sa mestec acolo pana-mi vine rau, sa ma stropesc si sa ma coc in caldura aia? merci Lia Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kittie Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 Eu ma recunosc putin offtopic, dar iti dau alta idee (asa, ca-ntre burtzi) : noi preparam un soi de salata din rosii, ardei grasi si cativa ardei iuti, copti la cuptor (in reteta originala sunt copti pe gratar, dar deh, dupa posibilitati..), luata pielea de pe ei, maruntiti la robot (dar nu de tot) si amestecati cu ulei de masline. Se mananca cu paine sau (mai bine) cu lipie... E delicios, daca vrei sa incerci... Dar nu stiu despre conserve, din pacate :( Edit : si mi-am adus aminte de inca o reteta in stilul :ardei copti ot la fel, la cuptor (noi si rosiile si ardeii coacem intr-o tava pe care am pus folie de aluminiu, asa nu ne mai chinuim cu mizeria..), se cojeste pielita de pe ei apoi se lasa cu ulei de masline si usturoi, macar cateva ore la rece, ca sa ia gust. Se mananca tot cu painica sau lipie. [gravi], mami de [copil] ( 13oct04 ) id="green">id="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
papadie Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 nu stiu care-i treaba cu astia necopti dar va vand un pont. ardeii unsi cu ulei si bagati la cuptor pin se maronesc oleaca si se umfla coaja pe ei se curata extrem de repede! io cu doua mici fac mancare de ardei in draci pentru ca nu-mi ocupa timpul. succese! __________________________ Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarushid="size1">id="teal"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laura72 Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 Lia,eu am facut zacusca si cu ardei crud si a fost ok ca oricum se fierbe.Dar e mai gustoasa cu ei copti asa ca anul trecut am cpot doar o parte,la cuptor la fel si vinetele.cred ca merge si la cuptordar pune pe foc macar pana da in clocot.eu n-am facut la cuptor ca nu avem gaze si la butelie o consuma pe toata.si de 3 ani bag zacusca in pungi la congelator.se pastreaza f. bine si se dezgheata repede.scapi de capsat borcane si de stricat daca ia aer.spor la treaba. Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
daniella4 Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 Ma bag si eu cu o intrebare de "gospodina": zacusca asta nu se poate face cu vinete fierte? Adica sa nu mai distrug aragazul cu coptul lor? Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004 "Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
papadie Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 Vinetele fierte sunt naspa la gust. Baga si tu vinetele la cuptor in tava pe care in prealabil asezi o foaie de aluminiu. (eu asa coc vinete ca nu pot sa le pun pe aragazul de ceramica sa curat la el sa-mi iasa okii, sa fac fum sa vie pompierii[:D]) __________________________ Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarushid="size1">id="teal"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DidiAlex Postat August 23, 2006 Raport Distribuie Postat August 23, 2006 Vin si io cu ponturi..ca imi place sa gatesc la nebunie si tot nascocesc sa ma laud nitel ca prea au amutzit laudatorii!id="size1"> Vinete, ardei ii coc la cuptor din lipsa de aragaz. ii pun cat mai sus dar sa nu imi atinga rezistenta, dau drumul doar la rezistentza de sus si, sub ei pun tava cu apa; nu am nici un pic de fum. Aaa..si ii/le intzep din loc in loc inainte de a le baga la cuptor sa nu pocneasca, alta mizerie. Din motive de curatenie (a se citit lene) si chiftelele le fac la cuptor. id="Comic Sans MS">id="navy"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dorsilia Postat August 24, 2006 Autor Raport Distribuie Postat August 24, 2006 bine-bine :)) le-oi coace pe toate, ca daca numai asa e gustos...ce sa ma mai scumpesc la faina vorba aia....daca tot incing cuptorul pt vinete bag si ardeii o tura, unsi cu ulei, ca pe mine dezpielitatul ma nerveaza off topic: Papa, cum e mancarea aia cu ardei, paseaza aci la neica o retzata cand te lasa mieluseii Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
papadie Postat August 24, 2006 Raport Distribuie Postat August 24, 2006 Se iau si se deparaziteaza ardeii[:D] Se stropesc cu ulei si sare si se baga la cuptor. Intre timp tocam o ceapa mai mare, un morcov mai mik rondele (poti sa nu pui morcoveata), un praz (daca ai in casa),un dovlecel (daca ai nu e musai nici asta), optional un pik de radacina de patrunjel sau pastarnac si tot optional un mik ardei iute. Toate astea se calesc intr-o cratita si apoi adaugam o rosie maaaaaaare, coapta si zemoasa facuta cubulete mici-mici. Punem niste sare si piper si le lasam sa dezbata un subiect hot in cratita acoperita. Din cand in cand mai mestecam in ele. Daca e cazul turnam si-o cescuta cu apa. Dupa ce se coc ardeii ii dezbracam de pielita, scoatem miezu cu seminte si ii tocam maruntel. Ii aruncam in cratiita peste suratele legume! (vezi sa bagi ardei mai multi ca d-aia e mincare de ardei). Lasam toate astea sa de un clocot impreuna si la final le trantim niste moate de patrunjel. Cand ma grabesc fac varianta scurta adeca ceapa calita cu rosii si ardeii copti peste. e cam buna, parol! __________________________ Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarushid="size1">id="teal"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Mik Postat August 24, 2006 Raport Distribuie Postat August 24, 2006 Lia, mama a facut intr-un an zacusca cu ardeii necopti : ia dat frumos prin mashina de tocat carne si a recuperat toata zeama. A fost destul de lung la fiert si a iesit foarte buna. Ca sa te linistesc de tot : s-a pastrat identic ca cea 'clasica' pina in Postul Mare. Nu a schimbat nimic la proportiile ceapa/vinete/ardei&gogosari/morcov. Mik. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.