Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum fac iaurtul in casa?


Recommended Posts

.....nu prea am timp sa caut prin arhivele "la bucatarie", ini spuneti si mie cum fac iaurtul in casa?

.....eu stiu varianta cu adaugarea unei linguritze de iaurt din comert laptelui(dar nu stiu la cate cantitate de lapte e lg. aia de iaurt[bang])

 

Si inca ceva: se foloseste lapte fierbinte sau rece?[alcool]....

 

Mersi mult

 

 

 

poze cu noi

 

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Stiu ca facea un coleg de-al meu, dar n-am incercat niciodata...

 

Nici reteta bine, bine n-o stiu, asa ca mai mult te incurc [bang], dar sa-ti spun ideea:

- punea o palnie deasupra unei sticle de lapte din aia veche si in palnie adauga smantana pe pereti. Turna apoi lapte caldut, putin cate putin, ca sa spele toata smantana de pe palnie. In felul asta se amesteca laptele direct cu smantana, fara sa fie nevoie sa bage linguroiul.

Si-o lasa la temperatura camerei, pana se facea.

 

 

Adrianaid="red"> si [copil] Mihnea Stefanid="blue"> (11.11.03)

 

Creatii culinare

 

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sa-ti spun cum il fac eu. Pun laptele la fiert, dupa ce a fiert, il las sa se raceasca un pic, dar totushi sa fie cald bine. Pun smintina, asta depinde de cit lapte ai, sau la 2 kg de lapte un borcanel de iaurt natural. Amestec bine continutul, il pun in borcane, dupa care invelesc borcanele, adica deasupra lor pun un prosop si o patura ca sa le fie cald [:D]. A doua zi dimineatza (asta fac eu seara si le las la caldura noaptea), trag cu coada ochiului sa vad daca s-a prins laptele si-l pun la frigider. Cu lapte de vacutza naturala, iese iaurtul de-l tai cu cutzitul.

Spor la treaba [;)]

 

Daniela si micuta Isabella [zana]id="Georgia">id="orange">
id="right">Nasterea printesei noastreid="Comic Sans MS">id="green">id="size1">, poze in casuta galbena de susid="red"> [;)]id="Lucida Console">
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Sa-ti spun cum fac eu iaurtul: fierb 2 litri lapte, ung un vas cu smantana sau iaurt de Giurgiu, cu asa mi-a iesit cel mai bine,las laptele sa se raceasca, ca apa de paine, amestec apoi iaurtul ramas cu laptele ,il torn in vasul uns il acopar cu un prosop curat si il las la temperatura camerei pana se prinde .Apoi il pun in borcane de 400 gr si il pun la frigider.

 

bita doina

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...