Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Help!! Obraji iritati in ultimul hal!

Recommended Posts

Buna, fetelor!

Apelez la voi in speranta ca poate ma va ajuta cineva... Am tenul mixt, dar foarte sensibil, iar de ceva vreme (cateva luni), in urma unui tratament sistemic, a devenit si mai sensibil, in special in obraji (de fapt denumirea corecta cred ca e piele reactiva, intoleranta sau atopica), care sunt aproape mereu iritati, rosii, si am in permanenta o senzatie de disconfort.

Am incercat tot felul de produse - ape termale, crema Ictyane de la Ducray, cremele Cu-Zn si Emolliente Extreme de la Uriage, masca hidratanta si calmanta de la Avene, crema pentru piele intoleranta, crema Cold Cream - tot de la Avene, cremele Atoderm PP si Atoderm PO Zinc de la Bioderma, crema de galbenele, seruri calmante foate scumpe etc. - nimic nu pare sa fie eficient. Adica pielea se calmeaza cat de cat (am in permanenta niste pete rosii difuze) pe moment, dar la cea mai mica "agresiune" iar se irita!

Ieri a trebuit sa ma machiez pt. un interviu (de obicei nu ma machiez, iar in ultimele luni chiar nu m-am machiat deloc), si seara bineinteles ca am insistat cu demachierea, iar acum am obrajii foarte rosii, ma mananca, ma ustura, ma ard (daca apropii mana efectiv simt cum emana caldura!), degeaba fac tot felul de masti cu cremele pe care le-am pomenit... [:(]

Acum o saptamana am fost la dermatolog (ma duc destul de des), dar bineinteles ca se intampla conform legilor lui Murphy, in mod paradoxal fix in ziua respectiva nu aveam mari probleme, asa ca doctorita mi-a recomandat sa folosesc apa termala (folosesc de cativa ani, si tot nu sunt convinsa ca intr-adevar e eficienta) si o crema Bioderma. Acum doctorita nu e in tara si nu stiu ce sa mai folosesc, pentru ca nimic nu da rezultate!

In plus sambata trebuie sa merg la o nunta, si as vrea sa arat normal, pe cat posibil... Acum nici nu pot iesi din casa, in halul in care sunt [q].

Daca ati avut astfel de probleme si ati reusit sa scapati de ele sper sa-mi spuneti si mie cum ati facut, ce produse ati folosit, pentru ca eu nu stiu ce sa mai fac...

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Draga Angelito,eu cred ca in perioada asta esti f. stresata,de-aceea si problemele cu pielea1Cand vei reusi sa te calmezi si sa accepti situatia,tenul se ca calma si el.Scuza-ma daca gresesc,dar mie asa mi s-a intamplat!Pana reusesti sa-ti faci ordine,cauta crema cu spirulina de la Hofigal fara alte adaosuri(catina,etc.).E de culoare verde.Te va ustura cand dai pe zonele iritate, dar nu te speria asta e doar prima reactie,nu e intoleranta.Iti va vindeca pielea garantat.Nu mai da banii pe produse scumpe ptr. ca oricum nu se compara cu produsele romanesti!Parerea mea!Am incercat si eu ca si tine produse scumpe care nu aveau rol de tratament,am constatat,ci doar conservator!

Succes!

si mie mi s-a intimplat in iarna, m-am iritat dupa un peeling agresiv, dermatologul mi-a recomandat apa termala de la Avene(care imi catifela fata) si unguent Locoid(doar doua zile mi l-a recomandata caci are cortizon)m-am dat cu el si mi-a trecut iritarea dupa care zilnic, dimineata si seara crema multiperformanta de la Avene;de atunci nu s-a mai intimplat.

M.

dev xero ellinika...

Va multumesc pentru raspunsuri, fetelor [flo]!

Lorenza, am avut crema Spirulin, dar mie nu mi-a facut bine, desi am auzit multe persoane care o lauda. Dar tenul meu cred ca e mult prea reactiv pentru a mai accepta orice fel de crema, in afara de cremele dermatologice.

Melina, care e denumirea exacta a cremei multiperformante de la Avene? Eu de la Avene am avut o gramada de creme (Clean-AC, emulsia echilibranta, emulsia pentru piele intoleranta, Cold Cream etc.), dar parca de asta n-am auzit...

Locoid crema am si eu in casa, si mai am si Elocom, care e mai puternic decat Locoid, dar mi-e teama sa folosesc preparate din astea pe baza de corticosteroizi pe fata pentru ca pot avea niste efecte secundare dezastruoase (dintre care cel mai banal e hipopigmentarea pielii). Dar in ultima instanta cred ca asta voi face, o zi sau doua, pentru ca alta solutie vad ca nu am.

Va multumesc inca o data! O seara buna!

A, da, ma gandeam sa incerc acum crema Tolerance Extreme de la Avene (sunt niste fiole de 5 ml), si crema Exceptionally Soothing Cream for Upset Skin, de la Clinique (despre care am citit ca ar fi atat de eficienta pentru ca ar contine o cantitate mica de hidrocortizon, pe langa alte substante). Sau o crema pentru iritatiile bebelusilor, dar nu stiu daca ar fi suficient pentru mine...

angelito, ma uit diseara acasa pe borcanel si iti spun maine cum se numeste exact crema de la Avene;in legatura cu Locoid, repet ce a spus doctorul ,,nu il folosi mai mult de 2 zile"....

in alta ordine de idei dk as fi in locul tau cred k as incerca sa-mi dau cu cremele astea in special in weekend cind nu e neaparat sa ies din casa, succes!

M.

dev xero ellinika...

Si eu am avut o perioada similara in care tenul era ingrozitor de iritat. Am scapat cu masaj....adica de 2 ori pe saptamana, masaj cu multa crema (alege o crema usoara...in nici un caz ulei de masaj)...preferabil o crema naturala...

In rastimp, ai putea incerca sa iei si niste vitamine (A+E) sunt f. bune pentru ten.

Bri

Angelito, te inteleg PERFECT si stiu cum e. Eu sunt sora ta [:D] in ale tenului. Am tenul mixt, cu ingrasare in zona T, iar obrajii au piele normala spre uscata sa zicem, dar sunt in 95% din cazuri iritati. Concluzia dermatologilor si a cosmeticienelor a fost ca e ten cuperozic, FOARTE sensibil, cu care trebe sa umblu ca si cu un portelan. Sa nu stau cu mainile pe el (si ma trezesc gandindu-ma departe cu mina la obraz [bang]), sa nu stau la soare, la solar, la aburi, sa nu maninc condimentat, sa nu beau alcool, deci orice intensifica circulatia la nivelul fetei. Tot asa, la cosmetica masajele trebuie sa fie executate foarte foarte lent si fara presiune mare, ca sa nu se produca irigare prea abundenta a tenului. Ma demachiez numai cu lotiuni simple (galbenele, laptele Doina clasic si de-astea de plante). Acum vreo 3-4 luni mi-am cumparat crema de la Avene anticuperozica (sincer, nu prea observ rezultate......), iar acum vara, mi-am cumparat o crema Bioderma care are si nuanta bej si chiar calmeaza, simt o racorire usoara a pielii insa simt putin cam grasa piele obrajilor dupa vreo 2-3 ore. Oricum e mai bine!

Deci eu nu-ti pot da o solutie radicala, se pare ca trebuie sa ne impacam cu ideea si sa gasim tot timpul, solutii de tinere in frau a problemei.

Sanatate!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana [hia] mama lu'[copil]Radu Stefanid="size3"> (Fecioras de 2003)id="Trebuchet MS">id="green">

[foto]Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Multumesc de sfaturi, fetelor [flo]!

Cred c-o sa merg azi la dermatolog, ieri si azi noapte am stat cu masca Avene pe obraji si nu mai e chiar atat de rau, dar nici bine...

Dana, compatimim impreuna, sunt exact in aceeasi situatie!! Si taaaare aiurea e! Mie deja imi pleznesc dulapurile din cauza numarului imens de creme, cremute, demachiante etc., si tot degeaba... Chiar ma gandeam ca probabil cu banii pe care ii cheltuiesc pe cosmetice as putea sa-mi iau o masina, si inca una mai acatarii [:D]!

Cum se numeste crema de la Bioderma despre care vorbeai? Eu folosesc de ani de zile pentru demachiat solutia micelara Sensibio H2O, tot de la Bioderma, si am fost foarte multumita de ea (mi-am dat seama ca tenul meu nu suporta apa de la robinet), dar acum parca pana si ea mi se pare cam iritanta...

Pupici si o zi buna!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...