Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Nationalismul - un defect sau o calitate?

Recommended Posts

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns

haideti sa incercam o definitie.

"Atitudine care are în vedere, în primul rând, apararea drepturilor si aspiratiilor nationale" (=calitate)

sau

"Tendinta de a aprecia exclusiv si exagerat tot ceea ce apartine propriei natiuni."(=defect)

Care ar fi defnitia corecta?

Amandoua definitiile sunt date de dex.

La Humulesti Ozana curgea limpede fara prea mari framîntari sociale si politice.....

id="blue">id="size1">

Distribuie pe alte site-uri

Sunt de acord cu tine, desprecopii, ca este ca sarea in bucate.

Ma framanta, insa, un aspect. Unitatea de masura este diferita de la o natie la alta? Am cateodata impresia asta.

Am in minte acum doua natiuni, cea americana si cea germana. Putem sa ne gandim si la altele...

La Humulesti Ozana curgea limpede fara prea mari framîntari sociale si politice.....

id="blue">id="size1">

quote:Originally posted by Caroline

Sunt de acord cu tine, desprecopii, ca este ca sarea in bucate.Ma framanta, insa, un aspect. Unitatea de masura este diferita de la o natie la alta? Am cateodata impresia asta. Am in minte acum doua natiuni, cea americana si cea germana. Putem sa ne gandim si la altele...

id="quote">id="quote">No...nu m-am gindit pina acum la a diferentia nationalismul, dar cred ca ai dreptate cind spui ca unitatea de masura e diferita. Si exemplul americani vs nemti mi se pare cel mai elocvent. Chiar vroiam sa scriu la subiectul despre Günter Grass ca mi se pare prea mult ca generatii intregi sa tot puna "petece pe rana"...pe o rana pentru care, in fond, nu ar trebui sa mai aiba nici o responsabilitate. Pina cind sa mosteneasca o vina care nu mai e a lor? Pina cind sa priveasca in pamint atunci cind altii vorbesc de razboi?? Am colegi nemti, care imi povesteau, inainte de alegerile de anul trecut, ca Gerhard Schröder a fost primul cancelar care i-a facut, cumva, sa simta mindria de a fi nemti!!! Nationalismul nu mi se pare un defect atunci cind e bine intentionat, canalizat..insa cu siguranta e un defect atunci cind e vorba de etnocentrism.pozulici si calatoria lui Ilie spre tara lui Hamletid="size1">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...