Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Nationalismul - un defect sau o calitate?

Recommended Posts

quote:Originally posted by nematics

In US cuvintul pollitically corect este toleranta - deci opusul sovinismului si lozinca e "US = unitate in diversitate"

id="quote">id="quote">Nematics, eu as asocia mai degraba US cu definitia maligna a nationalismului, si anume:"Tendinta de a aprecia exclusiv si exagerat tot ceea ce apartine propriei natiuni." La Humulesti Ozana curgea limpede fara prea mari framîntari sociale si politice.....id="blue">id="size1">
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by nematics

Carolinepai tocmai ca US e o meta-natie, o adunatura de natii, nationalismul in acest context trebuie redefinit

id="quote">id="quote">nematics, acum cam toate tarile sunt o adunatura de natii. Desi nu au politica deschisa de imigrare, toate se confrunta cu o imigratie masiva, atat sua cat si germania, franta, italia, spania, marea britanie, tariile nordice... toate. Ca sa nu mai vorbim de tarile cu imigratie deschisa (canada, australia si noua zeelanda).Dar din toate, sua mi se pare cea mai nationalista in sensul malign al definitiei specificate mai sus. Tu nu crezi? Sau voi ceilalti nu credeti? La Humulesti Ozana curgea limpede fara prea mari framîntari sociale si politice.....id="blue">id="size1">

Nationalismul in sine (inclusiv cel din USA) nu e un pacat. Eu il consider o calitate.

USA mi se pare un model de succes, tocmai pentru ca exista unitate intr-o tara formata din emigranti.

Extremismul este.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Caroline,

ca sunt populatii conlocuitoare sau imigranti intr-o natie, aia tot franceza sau ceha sau mai stiu eu cum s-o mai chema, cu istoria ei in spate;

americanii sunt americani, nu chineji, nu spanioli (desi se estimeaza ca nu peste multi ani populatia spaniola din US va fi majoritara si chiar se va pune problema unui presedinte spaniol) nici negri.

Eu am trait sovinismul pe pielea mea, locuind in Franta si in Anglia destula vreme, asa ca apreciez fff mult toleranta americana; daca n-ai simtit pe pielea ta ce inseamna un francez sovin intr-un post public intr-o provincie unde era majoritar partidul lui Le Pen, sau n-ai facut coada la viza la francezi sau italieni n-ai cum sa apreciezi cit de putin maligna e situatia in US in comparatie cu Europa.

Nu pot sa-mi dau cu parere despre Canada, unde vad ca esti tu, ca nu am fost pe-acolo, dar am o vaga banuiala ca ceea ce sustii tu despre US s-ar potrivi mai bine la canadieni unde se lupta francezii cu englezii sa defineasca natia de acolo; ba chiar am auzit de la un prieten quebecos ca ei se considera adevaratii francezi, pastrind limba si traditiile cu care au venit cind au imigrat din Franta.

De acord cu Oana. De aceea il consider un defect.

Daniella id="teal"> si [copil] Alexisid="red"> 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"id="size1">

caroline si nematics, ce ziceti voi acolo pune in perspectiva doua idei opuse ale ideii de nationalitate / asa cum s-au contorat ele in secolul 19

ideea germana: apartenenta la o natiune tine de dreptul de singe

ideea franceza: apartii unei natiuni in urma unui contract social facut cu staul-natiune respectiv (Us intra aici)

digitale dissidenzid="Book Antiqua">

quote:Originally posted by magga

caroline si nematics, ce ziceti voi acolo pune in perspectiva doua idei opuse ale ideii de nationalitate / asa cum s-au contorat ele in secolul 19ideea germana: apartenenta la o natiune tine de dreptul de singeideea franceza: apartii unei natiuni in urma unui contract social facut cu staul-natiune respectiv (Us intra aici)digitale dissidenzid="Book Antiqua">

id="quote">id="quote">eu nu ma refeream decat la statul-natiune cand comparam manifestarile nationaliste din germania si USA. Celalalt aspect cu dreptul de sange nu cred ca mai este de actualitate, sau intretinut. Poate numai de evreii ortodocsi sau alte natiuni asemenea care se casatoresc numai intre ei, casatoriile mixte fiind exceptii. La Humulesti Ozana curgea limpede fara prea mari framîntari sociale si politice.....id="blue">id="size1">

Archived

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru răspunsuri ulterioare.

• Adaugă...