Cr3@t@ Publicat August 30, 2006 Raport Distribuie Publicat August 30, 2006 buna seara,intrebarea mea este legata de "avort" la 18 ani si un pic am avut primul avort,regret nespus ,dar nu am avut ce face eram inca la liceu acum am aproape 20,pt ca trebuia sa imi vad de scoala si am avut ceva complicatie ma durea ingrozitor acolo si aveam scurgeri urat mirositoare mia prescris cateva medicamente mai degraba antibiotice nu mai stiu exact dar parca aulin si atat pe urma durerile sau mai diminuat dar tot persista dar mai putin,mai tarziu dupa 6 -7 luni, mia intarziat ciclu cam o saptam si ceva,am luat un test(barza) si mia iesit negativ,mam bucurat pt putin caci eram speriata inca de data trecuta,in sufletul meu persista aceea durere atat sufleteasca cat si frica de cea trupeasca,pur si simplu eram speriata,si mam dus la cel mai bun ginecolog din pitesti ca aici locuiesc eu,la o doctora din bucuresti care avea cabinetul aici, bun am asteptat si cand ma pus sa fac o ecografie,greseala mea fiind aceea (presupun) iam sp ca mia intarziat ciclu fara sa astept un raspuns de la ea,si mia sp ca sunt iar insarcinata,in momentul acela am simtit ca nu mai pot,ma luase cu frisoane,mia sp ca sarcina merge bine,si totul ramane la alegerea mea sa fac sau sa nu fac, a doua zi mia curs "sange" ma simteam exact ca si cum miar fi venit ciclu nimic durere intensa sau altceva,curgea abundent ca de obicei,am sunato pe doctora si mia sp ca am facut avort spontan fara sa ma controleze...si mia sp sa vin de urgenta la ea imediat tot in aceea zi,am ajuns si nici nu mia facut control,a sp ca nu mai are rost sa ma consulte ca asa e si "sa intamplat minunea" am facut si de data acesata chiuretaj,problema e ca in sufletul meu e o nesiguranta,nu stiu daca a fost sau nu,eu am fost la ginecolog pana atunci doar cand sa intamplat prima oara iar aceasta fiind a doua oara ,si nu stiam exact cum se face cum se procedeaza nimic de genul acesta ca sa stiu cum sa ma comport,mai tarziu la cteva luni am auzit ca o fata ,a patit si ea exact la fel ca si mine tot la aceea doctora ,si ca ea nu era gravida pt ca a facut analize ce au dovedit acest lucru,eu as dori parerea dumneavoastra in legatura cu aceasta intamplare dar sa si imi spuneti daca mai pot ramane insarcinata,pt ca eu una imi doresc acest lucru nu neaparat acum dar pe viitor ,si mie frica ca dupa cele intamplate sa nu se mai poata,am mai facut si anumite tratamente acum cateva luni cam 5 luni maxim de vreo 1 mil si jumatate cu "ovule" si alte medicamente prescrise de DOAMNA doctora CARSNEANU, si ma simt mult mai bine inainte ma durea la contact sexual probabil din cauza anexitei pe care o aveam dupa medicamente sunt ca si "noua",acum iau si anticonceptionale MARVELON 28 si nu mai am nici probleme cu ciclul (durerile),eu am contact sexula numai cu un singur barbat defapt el a fost si primul si va fi ultimul pt ca ne si iubim(suntem de aproape 3 ani imp)dar nu asta conteaza ,conteaza mai mult sanatatea mea ,sunt foarte derutata in privinta aceasta,ultima ecografie facuta tot la cereare doamnei doctore CARSNEANU totul a iesit bine chiar si pozitia uterului si ambele ovare,aparent totul decurge bine ,stiu ca pot afla daca pot ramane sau nu prin multe analize care se fac la bucuresti dar acest lucru nu se poate,pt ca amandoi suntem studenti si nu ne permitem,as dori parea dumneavoastra in legatura cu sanatatea mea, si ce m-ati sfatui sa fac ,pt ca sa imi fie bine si sa nu am niciun fel de "neplaceri",pe viitor astep raspunsul dumneavoasta...dana ma iersati dar e prima ora cand acesez aceasta pagina si nu prea ma descurc as dori sa imi trimiteti adresa pe adresa mea de mail dana_europe@yahoo.com Cdanacreata Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
X-ray Postat August 30, 2006 Raport Distribuie Postat August 30, 2006 eu am o intrebare foarte buna pentru tine:tu vrei sa ramai insarcinata? nu are rost sa te intrebi daca poti sau nu sa ai copii cand te protejezi.nu cred ca daca ti-ai tratat problemele si acum te simti bine ar intarzia sa apara si o viitoare sarcina.deobicei ,dar nu e o regula ,cine ia anticonceptionale asteapta putintel pana ramane insarcinata.asa ca daca vrei sa ramai insarcinata si nu reusesti exista un forum al aspirantelor unde din pacate sunt si eu unde se discuta despre toate prob care ne impiedica sa fim mamici.si nu te mai gandi la trecut viitorul poate fi atat de frumos.... si bine ai venit![flo] alina Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Clover Postat August 31, 2006 Raport Distribuie Postat August 31, 2006 M-a intristat foarte tare postarea ta. Esti tanara, foarte tanara. De ce nu folosesti prezervativ. De ce nu ai fost si la alt ginecolog ca sa-ti confirme ca a fost avort spontan? Cum si-a dat seama doctorita ca e sacina? Ce teste ti-a facut? Daca e cum zici tu ca si prietenei a vrut sa-i faca avort desi nu era insarcinata, mie mi se pare afacere. Si e grav, foarte grav. Ai grija de tine si nu crede primul doctor. You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.id="green">id="Tahoma"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cr3@t@ Postat August 31, 2006 Autor Raport Distribuie Postat August 31, 2006 va multumesc mult pt mesaj...da imi doresc sa raman insarcinata ,pt ca ador copii,si de aceea in sufletul meu simt o pierdere enorma dupa primul avort, dar iau anticoncep e normal sa nu raman,si nici nu vreau inca la varsta asta,dar imi doresc pe viitor enorm sa devin mamica,cand am aflat ca eram prima ora eram ff bucuroasa,dar cand miam dat seama ca nu il pot tine ma durut sufletul enorm ca nu imi venea sa cred ce va urma,nu am incercat la alt doctor pt ca tocmai de aceea mam dus la cel mai bun la dansa consultatia e 600 de mi siavortul 1 mil 800 si cand mam dus la consultatie chiar cand am aflat de... pana sa intru am stat de vb cu o doamna care mia sp ca este exceptionala,si am avut incredere,+ ca eram si ff speriata nu stiam c se intampla de ce nu mai vine,multe lucruri,e dureros si la ora actuala pur si simplu cand ma gandesc plang,ma doare ingroyitor,eu ador copii f mult,si de aceea mias dori din sufletul sa am unulpe viitor,acum sunt inscrisa cum vam amai sp la unPLANING FAMILY iar doctora e foarte buna are grija de mine...dupa cele intamplate cand inca eram la liceu in fiecare luna ma speriam chiar daca luna trec imi venise pe 20 si atuci in ziua aia eram pe 10 imi faceam probleme ca daca sunt,chiar daca amandoi ,ma precis el se ferea, pur si simlu, nu puteam uita, si nici acum dar a mai trecut,va multumesc enorm pt mesajele dumneavoastra si mai vb...o zi cat se poate de buna sa aveti[:)] iar testu care mi lam facu eu se numea barza iar dansa a vazut la ecografie,testu meu iesind negativ,nu folosesc prezervativ pt ca daca tot miau fost pescrise anticoncep,pt reglarea ciclului,merg pe acestea,iar inainte il mai foloseam,cand eram la liceu,dar eu am ramas insarcinata chiar in perioda aceea dupa calendar, dupa ciclu cand nu ramai insarcinata,si mam invatat minte,va multumesc dinnou pt mesaje si ne mai auzim Cdanacreata Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Clover Postat August 31, 2006 Raport Distribuie Postat August 31, 2006 Hai sa incepem cu inceputul. Incearca sa imparti ideile in paragrafe si sa mai aerisesti scrisul. E foarte greu de urmarit asa. Dana, cum crezi ca vede magnifica doctorita la ecograf o sarcina de maxim juma de luna si zice cu siguranta ca-i sarcina? D-aia alti doctori fac teste de sange sau de urina. Uite aici filmulete despre evolutia sarcinii http://media.health.discovery.com/centers/pregnancy/video/video.html daca te intereseaza. Daca ti-e atat de teama sa nu ramai insarcinata mai bine incearca sa eviti contactele sexuale pana te linistesti cat de cat. Si daca imi ceri parerea personala, doctorii nu sunt Dumnezeu iar tariful lor nu inseamna nimic. Multi nu sunt in stare dacat sa se gandeasca cati bani iti iau si nici nu le trece prin cap sa-ti explice ceva din ce se intampla. Fi sceptica in privinta calitatilor lor, citeste singura ca inteleg ca ai internet si pune-ti intrebari. Pe scurt decat sa dai banii pe barza, iei o proba de urina si te duci cu ea la orice laborator si le ceri un test de sarcina. Ai grija de tine ca nimeni nu o sa o faca in locul tau. You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.id="green">id="Tahoma"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cr3@t@ Postat Septembrie 1, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2006 acum ca iau anticoncep sunt mai linistita,nu mias dori acum sa raman insarcinata pt ca nu i as putea oferi ce are nevoie,pt ca acum am intrat la facultate,amandoi suntem la facultate si nu neam descurca acum am inteles mai bine problema in legatura cu medicii gineclogi..asta este lumea in care traim ma simt mult mai bine cand discut cu dumneavoastra,mai linistita intrebarea mea e credeti ca mai pot ramane insarcinata,dupa cele intamplate,exista medicamente sau(eu stiu ce) care mai pot reduce "ranile" avute...nu in plan emotional,pt ca vb cu dumneavoastra devin mai puternica...in plan fizic stiti dumneavoastra ceva benefic sau mi-ati putea da si cateva sfaturi despre sanatate sau ce credeti dumneavoastra ca as avea nevoie pt informare va multumesc mult pt mesaje dar si pt intelegere si informare..o zi buna[cool] Cdanacreata Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nuschu Postat Septembrie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2006 In mod normal, ar trebui ca un avort (al doilea nu stii daca s-a produs, din cate am inteles nu stii daca erai insarcinata) sa nu te impiedice sa ramai insarcinata. Insa nu poti sti niciodata foarte sigur si cu cat stii mai repede daca exista vreun fel de complicatie sau problema, cu atat mai bine, pentru ca se poate interveni mai bine. Poti merge la medicul de familie sa-i explici problema si sa-ti dea o trimitere pentru analize, ca sa vezi daca ai, intr-adevar, motive sa te ingrijorezi. In mod normal contraceptivele ar trebui sa-ti regleze frecventa ciclului, deci sa nu mai ai intarzieri. Multa sanatate !id="Arial"> ************ Liid="Arial"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Clover Postat Septembrie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2006 Dana,In primul rand poti vorbi cu "tu". Eu in particular sunt tanara iar daca ar fi cineva mai in varsta gandeste-te ca vorbesti cu mama ta.Nimeni nu iti poate spune daca esti ok doar printr-un forum. E nevoie de un doctor adevarat care sa fie competent si bine intentionat.Ce trebuie sa ai in vedere e ca esti tanara si organismul tau are o capacitate extraordinara de a se reface. De ce ai nevoie de produse ca sa te simti mai bine? Ai ramas cu probleme medicale? Dureri, infectie?Ce sfaturi ti-as da eu:1) nu mai calca pe la acea doctorita sub nici o forma2) du-te la un laborator si interaba-i daca detecteaza hormonii de sarcina si dupa avort; in linkul de mai jos scrie ca acestia sunt detectabili dupa avort, deci ai putea afla daca doctorita te-a mintit sau nu(nu le spune la ce doctor ai fost, pentru ca nu stii cine cunoaste pe cine si ce interese au)3) evita, evita, evita sa mai ramai insarcinata, chiar daca asta inseamna abstinenta o vreme; prietenul tau daca te iubeste o sa inteleaga; tu singura nici nu poti intelege cat de grav este ceea ce ai trecut tu intr-o perioada atat de scurta, ai nevoie de afectiune si de liniste, nu trebuie sa iti mai faci griji ca ai mai putea trece o data prin asta.4) ca sa gasesti un ginecolog exista aici pe forum un subiect in care mamicile isi spun parerea de doctorii din orasul lor, dar nu-l gasesc acum.Citeste si aici de ce doctori sa te feresti si sa vezi ce sa cauti la un doctor:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61703&whichpage=5Chiar pe pagina pe care ti-am dat-o doua fete zic ca doctorii din orasul tau nu merita sa te duci la ei. Poate le scrii lor pm si iti dau mai multe detalii.Uite aici un link cu informatii despre cum sa te recuperezi fizic:http://afterabortion.com/physical.htmlDaca nu intelegi ceva spune-mi si iti traduc. Vezi ca scrie ca e foarte important sa te mai duci la un consult de verificare dupa doua saptamani. Ai fost deja? Cat timp a trecut de la episodul cu doamna doctor? Din pacate eu nu te pot ajuta mai mult, pentru ca nu sunt cadru medical si nici nu am trecut prin experienta unui avort.Scrie la subiectul asta care e special pentru probleme ginecologice si fa copy paste la ce ai scris la "femina intim". Nu ai primit raspunsuri la femina intim pentru ca lumea de obicei intra la forumul asta pentru probleme de genul slabit, parfurmuri sau altele asemanataore.http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8918&whichpage=64Eu nu o sa iti mai pot raspunde 2 saptamani, dar nu iti pierde increderea in tine. Posteaza la topicul pe care ti l-am dat si o sa vezi ca o sa primesti raspunsuri.Incearca sa stai linistita. Trebuie sa ai rabdare pentru ca tot in linkul de mai sus scrie ca poate dura intre 6 luni si doi ani sa iti revii fizic. quote:Originally posted by Cr3@t@acum ca iau anticoncep sunt mai linistita,nu mias dori acum sa raman insarcinata pt ca nu i as putea oferi ce are nevoie,pt ca acum am intrat la facultate,amandoi suntem la facultate si nu neam descurcaacum am inteles mai bine problema in legatura cu medicii gineclogi..asta este lumea in care traimma simt mult mai bine cand discut cu dumneavoastra,mai linistitaintrebarea mea e credeti ca mai pot ramane insarcinata,dupa cele intamplate,exista medicamente sau(eu stiu ce) care mai pot reduce "ranile" avute...nu in plan emotional,pt ca vb cu dumneavoastra devin mai puternica...in plan fizic stiti dumneavoastra ceva benefic sau mi-ati putea da si cateva sfaturi despre sanatate sau ce credeti dumneavoastra ca as avea nevoie pt informare va multumesc mult pt mesaje dar si pt intelegere si informare..o zi buna[cool]Cdanacreataid="quote">id="quote"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
liliac1 Postat Septembrie 1, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2006 Situatia prin care ai trecut tu nu poate edifica problemele care pot aparea sau nu peste cativa ani, atunci cand tu vei fi pregatita sa devii mamica. Fiecare e unic in felul lui asa ca, ar trebui la varsta ta sa gandesti pozitiv si sa ai grija de tine. In rest, toate vin la timpul lor. Chestia cu avortul...nu e deloc placuta dar asta nu garanteaza ca vei avea sau nu copii. Sunt cazuri cand s-au facut mai multe avorturi si un copil tot si-a facut aparitia dar sunt si cazuri in care fara nici un avort, fara nicio problema anterioara care sa fi alarmat in vreun fel sau altul femeia, copilul s-a lasat asteptat sau chiar nu a venit. Si in a doua categorie...poti sa gasesti o multime de povesti la aspirante. Eu iti doresc multa sanatate, sa ai grija de tine ca de-acum trebuie si...multa bafta la facultate! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cr3@t@ Postat Septembrie 1, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 1, 2006 va multumesc pt sftauri eu cand am facut primul avort aveam 18 ani iar la interval de 6-7 luni tot 18 ani aveam sa intamplat ce sa intamplat...eu acum fac in ianuarie 20 ...a trecut cam 1 an si ceva...de atunci...sigur nu mai are nici un rost sa fac...oricum stiu ca in sinea mea nu am fost,dar exista si indoiala,iti multumesc pt toate mesajele care mi le trimiti... nu mai am nici un fel de complicatii,nu ma mai doare absolut nimic si ma simt si prin contact sexula foarte bine ,nu am dureri ,numai atunci cand mai racesc jos,din neatentie a trecut mult timp de atunci ,dar iti dai seama ca o femeie care iubeste copii ff mult ,regreta cele intamplate,ca si mine si nu poti uita ,poate cand se va naste un copil atunci va fi altceva iti multumesc pt sfaturi si sa am grija mult mai mult de sanatatea mea,iti multumesc ...dana Cdanacreata Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.