Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

metoda contraceptiva dupa nastere

pisimuky

Recommended Posts

As dori sa aflu mai multe informatii despre sterilet. Intentionez sa apelez la metoda asta pentru ca dupa nastere nu mai vreau sa folosesc pastilele ( Rigevidon ) sunt foarte tari, am si luat multi ani la rand si ma cam durea in piept ( ceva gen cardiaci - la efort simteam asa o apasare in cosul pieptului ). Daca are cineva montat sterilet, va rog sa-mi spuneti si mie care sunt avantajele si dezavantajele acestuia si la cat timp dupa nastere se poate monta. Multumesc.

Mamica lui Rares si gravidutza cu al doilea bb.

Good things last forever.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul răspuns

dupa nastere, cat timp alaptezi, poti folosi anticonceptionale orale monofazice (exluton, orgametril), prezervativul sau anticonceptionale locale (spermicide). daca doresti monatrea steriletului trebuie sa mergi la medicul tau ginecolog care iti va face examen PAP si apoi operatiunea de montare care nu dureaza mult si se face sub anestezie locala. depinde de cat de repede iti revii dupa nastere, perioada standard de montare a steriletului este de 6 luni dupa nastere.

Roxana

ca si efecte secundare: creste incidenta de boli pelvine inflamatorii si creste riscul de sarcini extrauterine.

asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa faci.

eu chiar am avut o sarcina extrauterina, acum sunt mamica de o luna jumatate si intentionez sa-mi pun sterilet, doctorul asigurandu-ma ca nu e nici o problema.

mie mi-a spus doctorul ca mi-l poate pune chiar si la primul ciclu, dar mai bine mai astept o luna sa se mai vindece cicatricea, eu nascand prin cezariana.

dar cel mai bine intrebi medicul. el iti recomanda de care: simplu sau cu hormoni (mirena) si perioada cand e mai bine sa fie pus.

cristina

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...