Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Dacia Logan cumparata din Ungaria?

Recommended Posts

Buna tuturor. As avea si eu o mare rugaminte la voi. Parintii mei ar dori sa cumpere o Dacia Logan dar din Ungaria fiindca am inteles ca TVA se returneaza in Romania. Dar nu stiu cum se procedeaza. De unde se cumpara in Ungaria, cand se returneaza TVA-ul si cat dureaza si unde trebuie sa te adresezi pentru a recupera respectivii bani. Stiu ca o consecinta a faptului ca masina este achizitionata in Ungaria este ca masina isi pierde garantia de 3 ani sau cat o fi.Dar ma gandesc ca totusi masina fiind noua iti trbuie ceva reparatii serioase de 2000 de euro ca sa zici ca merita sa o cumperi din Romania.

Va rog daca ati cumparat asa sau stiti ceva amanunte luminati-ma si pe mine.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pai banui ca e la fel ca si cu orice alta masina cumparata de afara. Statul din care o cumperi iti returneaza TVA-ul (la cat e TVA acolo) si in momentul importului platesti TVA in Ro, ca altfel nu poti face importul. Asa incat tot acolo ajungi. Practic ce conteaza este valoarea CIP (fara taxe) la care se adauga INTOTDEAUNA taxe vamale (daca nu e produsa in Ro sau CE), accize (daca e cazul) si TVA (ALLWAYS!!!). Din toate astea singura pe care o poti pacali partial este aia cu taxe vamale luand masina in leasing. De restul nu scapi in nici un fel (nu vorbim de chestii gen marii mafiotzi care isi dau legi de scutire de taxe pentru folosul propriu in favoarea vezi doamne a nu stiu ce fundatii umanitare etc).

Asa ca daca masina FARA TAXE este mult mai ieftina in Ungaria (ceea ce nu cred) atunci merita, altfel nu. O gramada de hartzoage si alergaturi, vesnica birocratie romaneasca, plus pierderea garantiei...

My life stinks

smecheria e ca, la iesire din ungaria primesti tva inapoi, iar la import in ro NU PLATESTI TVA fiind vorba de produs romanesc, deci iesi in castig cu 800-1000 euro. asta am auzit eu de la tipul care face operatiunile de import-export in firma noastra. oradea e full de loganuri aduse de dincolo.

Gabici

'Be yourself. Everybody else is taken.'

quote:Originally posted by gabi_j

smecheria e ca, la iesire din ungaria primesti tva inapoi, iar la import in ro NU PLATESTI TVA fiind vorba de produs romanesc, deci iesi in castig cu 800-1000 euro. asta am auzit eu de la tipul care face operatiunile de import-export in firma noastra. oradea e full de loganuri aduse de dincolo.Gabici'Be yourself. Everybody else is taken.'

id="quote">id="quote">Mi se pare ciudat sa fie asa. TVA platesti la orice, indiferent de provenienta. inclusiv la painea pe care o cumperi din magazin.My life stinks

Pentru ca eu am vrut sa cumpar de la cineva care cumpara din Ungaria ,mai in primavara ,am dat telefon la vocea clientului la dacia 0248 500 000 am explicat situatia si mi-a spus ca daca masina este inmatriculata in Ung are garantia tarii respective -3 ani ca acolo asa dau fara alti bani in plus ca la noi ,chiar daca are numai 1,6 ani garantia ,se pastreaza in Romania .In privinta celorlalte aspecte,nu stiu .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...