nitzuc Publicat Septembrie 6, 2006 Raport Distribuie Publicat Septembrie 6, 2006 Buna tuturor. As avea si eu o mare rugaminte la voi. Parintii mei ar dori sa cumpere o Dacia Logan dar din Ungaria fiindca am inteles ca TVA se returneaza in Romania. Dar nu stiu cum se procedeaza. De unde se cumpara in Ungaria, cand se returneaza TVA-ul si cat dureaza si unde trebuie sa te adresezi pentru a recupera respectivii bani. Stiu ca o consecinta a faptului ca masina este achizitionata in Ungaria este ca masina isi pierde garantia de 3 ani sau cat o fi.Dar ma gandesc ca totusi masina fiind noua iti trbuie ceva reparatii serioase de 2000 de euro ca sa zici ca merita sa o cumperi din Romania. Va rog daca ati cumparat asa sau stiti ceva amanunte luminati-ma si pe mine. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ymcar Postat Septembrie 6, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2006 Pai banui ca e la fel ca si cu orice alta masina cumparata de afara. Statul din care o cumperi iti returneaza TVA-ul (la cat e TVA acolo) si in momentul importului platesti TVA in Ro, ca altfel nu poti face importul. Asa incat tot acolo ajungi. Practic ce conteaza este valoarea CIP (fara taxe) la care se adauga INTOTDEAUNA taxe vamale (daca nu e produsa in Ro sau CE), accize (daca e cazul) si TVA (ALLWAYS!!!). Din toate astea singura pe care o poti pacali partial este aia cu taxe vamale luand masina in leasing. De restul nu scapi in nici un fel (nu vorbim de chestii gen marii mafiotzi care isi dau legi de scutire de taxe pentru folosul propriu in favoarea vezi doamne a nu stiu ce fundatii umanitare etc). Asa ca daca masina FARA TAXE este mult mai ieftina in Ungaria (ceea ce nu cred) atunci merita, altfel nu. O gramada de hartzoage si alergaturi, vesnica birocratie romaneasca, plus pierderea garantiei... My life stinks Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nitzuc Postat Septembrie 6, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2006 Mersi de raspuns. Tre sa recunosc ca ma depasesc chestiuni din astea. Ce mai, sunt femeie...[mariaj] Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabi_j Postat Septembrie 6, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2006 smecheria e ca, la iesire din ungaria primesti tva inapoi, iar la import in ro NU PLATESTI TVA fiind vorba de produs romanesc, deci iesi in castig cu 800-1000 euro. asta am auzit eu de la tipul care face operatiunile de import-export in firma noastra. oradea e full de loganuri aduse de dincolo. Gabici 'Be yourself. Everybody else is taken.' Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Briantis Postat Septembrie 6, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2006 Uita-te pe site-ul daciaclub.ro ,la sectiunea logan e un subiect destinat Loganului cumparat din Ungaria. Mama lui Andreiutzu Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Natasa Postat Septembrie 6, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2006 E adevarat ca luata din Ungaria e mai ieftina dar pierzi garantia la ea prin manevra asta. In plus, nu e mai ieftina cu 2000 de euro ci maxim cu 8-900. Daca mai iei in calcul si alergatura si cheltuilile neprevazute, eu cred ca nu merita. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ymcar Postat Septembrie 6, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2006 quote:Originally posted by gabi_jsmecheria e ca, la iesire din ungaria primesti tva inapoi, iar la import in ro NU PLATESTI TVA fiind vorba de produs romanesc, deci iesi in castig cu 800-1000 euro. asta am auzit eu de la tipul care face operatiunile de import-export in firma noastra. oradea e full de loganuri aduse de dincolo.Gabici'Be yourself. Everybody else is taken.'id="quote">id="quote">Mi se pare ciudat sa fie asa. TVA platesti la orice, indiferent de provenienta. inclusiv la painea pe care o cumperi din magazin.My life stinks Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Androix Postat Septembrie 6, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2006 Ymcar, ceva un castig este, ceva legat de TVA, dar asa cum a zis cineva mai sus se pierde garantia. Eu am vrut sa-mi iau asa dar in final am zis pas. Andreea mamica lui [copil] Filip StefanCainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.id="red">id="size1"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
giul Postat Septembrie 6, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2006 Pentru ca eu am vrut sa cumpar de la cineva care cumpara din Ungaria ,mai in primavara ,am dat telefon la vocea clientului la dacia 0248 500 000 am explicat situatia si mi-a spus ca daca masina este inmatriculata in Ung are garantia tarii respective -3 ani ca acolo asa dau fara alti bani in plus ca la noi ,chiar daca are numai 1,6 ani garantia ,se pastreaza in Romania .In privinta celorlalte aspecte,nu stiu . Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
m34 Postat Septembrie 6, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2006 Asa este cu TVA-ul: se returneaza de la unguri si nu se mai plateste la noi, fiind produs romanesc. Nu stiu cat o sa mai tina chestia asta, ca statul este in general avid de taxe si probabil ca va reglementa si zona asta. Mihai Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.