DidiAlex Publicat Septembrie 6, 2006 Raport Distribuie Publicat Septembrie 6, 2006 Am cumparat ieri de la taranii din zona, must. Bun must, tare bun! asa ca ma gandeam sa il conserv pt cateva luni. Cum is moldoveanca din Vrancea l-am intrebat pe om cum il face si, saracu initial a crezut ca il suspectez de altele, mi-a arata. Cam ca la noi. Suc de struguri. Nu as pune mai stiu io ce conservanti si aspirina nici atat ca sunt alergica la ea/aspirina . Voi ce metode ati auzit, intalnit sau facut la conservarea mustului. Multzam mult!id="Comic Sans MS">id="navy"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crista-s Postat Septembrie 6, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 6, 2006 In Italia se prepara Mosto Cotto este un sirop din must, un must fiert si scazut cam la 1/3, gros si dulce cu care se fac multe dulciuri tarditionale. Deci citind pe una dintre paginile despre acest mosto cotto am vazut ca sucul de struguri ( mustul nostru ... romanesc) se poate congela in sticle ( de plastic evident, si nu umplute pina la gura) . Apoi zic ei se dezgheata si se bea aa sau se pregateste ce vrei tu.. E o reteta de budinca din must pe pagina asta ... sursa Cristina "Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta." Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laura72 Postat Septembrie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 7, 2006 pur si simplu il fierbi.astfel se distrug fermentii si nu devine intepator,apoi la rece. Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DidiAlex Postat Septembrie 7, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 7, 2006 Va multumesc mult pt sfaturi si retete.[cheers]id="Comic Sans MS">id="navy"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alynutza Postat Septembrie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 7, 2006 Eu am conservat must de multe ori. I-am dat un clocot, apoi l-am lasat sa se raceasca si sa se mai decanteze, l-am mutat in alta oala, i-am dat din nou un clocot si l-am pus fierbinte in sticle si l-am legat cu celofan (ca pe bulion). Am mai folosit si sticle cu capac (de la Prigat nectar) unde am pus doar bucata de celofan umezit, apoi am insurubat capacul. La fiert poti sa mai pui zahar sau zaharina daca nu ti se pare suficient de dulce mustul. Dupa ce se racesc sticlele (eu le-am pus si la duns - intr-o cutie captusita cu ziare si deasupra am pus o perna sau o patura pana s-au racit, dar nu stiu daca asta are vreo importanta) le pastrezi in camara. A, nu cumva sa folosesti sticle de plastic. A folosit un vecin, si desi a respectat restul retetei (fiert, etc) mustul a fermentat. Nunta noastra de vis Luna de miere Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">id="left">id="size1"> Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">id="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anda141 Postat Septembrie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 7, 2006 Noi facem in fiecare an cu zecile de litri. Pur si simplu il fierbem imediat ce l-am stors , pana ii dispare spuma , inca cateva clocote si fierbinte se pune in sticle inchise ermetic. Ca orice conserva pentru iarna. Fara conservanti, aspirine sau altceva..si fara zahar. Doar mustul de struguri. Succes. Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar Monicaid="Comic Sans MS">id="red"> si [copil] ALBERT EDUARDid="Comic Sans MS">id="blue"> (19 ianuarie 2004 ) [foto] Album Albert Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DidiAlex Postat Septembrie 7, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 7, 2006 Alyntza, sa folosesc sticle/recipientele de sticla, nu? Anda, il fierbi pana scade spuma adika il fierbi mai mult nu? Dar nu se revarsa precum laptele? Multzumesc mult de tot si sa traiti!id="Comic Sans MS">id="navy"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alynutza Postat Septembrie 7, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 7, 2006 Da, sticle de sticla trebuie sa folosesti. Si da, da in foc la fierbere, trebuie sa il pazesti, sa ai la indemana o lingura sa mesteci in el (de preferabil de lemn, aia cu care mesteci si in dulceata) si sa dai focul mic. Eu tin minte ca nu-l fierbeam pana se ducea spuma, ci doar dadeam cateva clocote. Conservanti n-am pus niciodata de nici un fel, zahar am pus o singura data cand nu mi s-a parut suficient de dulce, oricum nu-i obligatoriu, daca e suficient de dulce, nu mai trebuie adaugat nimic, se fierbe doar mustul in sine. Cred ca Anda se referea ca il fierbi ca pe bulion, ca si ala se fierbe pana se duce spuma. Nunta noastra de vis Luna de miere Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.id="red">id="Comic Sans MS">id="left">id="size1"> Recently become Mrs. Perfectid="Book Antiqua">id="red">id="right"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.