Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Mesaj disperat de ajutor!

Recommended Posts

Azi dimineata am primit pe messenger urmatorul mesaj:

"Va rog mult, dati mai departe. Un bebelus de 10 luni foarte bolnav, internat la spitalul Emilia Irza, are nevoie urgent de transfuzii. Are o grupa rara, 01, RH negativ. Daca ai aceasta grupa sangvina si vrei sa ajuti acest sufletel, te rog sa iei legatura cu tatal copilului, Catalin Lupascu, la nr de telefon: 0723-232.147. Donand putin din sangele tau daruiesti viata unui bebelus! Te mai rog sa trimiti mesajul la cat mai multi prieteni, asa sansele copilului de a gasi donatori vor creste! #8233;" id="blue">

Cu gandul ca cineva poate sa fie de ajutor, am editat acest mesaj.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Imi pare rau, dar eu nu cred in astfel de mesaje. Pai de-astea primesc mai mereu. Nu cred ca cineva in nevoie scrie asta pe mesenger.Poate e cineva care vrea sa-si incarce cartela primind minute. A sunat cineva la astfel de numere? De curiozitate...

sunt curioasa ce parere aveti si voi de mesaje de acest gen.

Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar

Monicaid="Comic Sans MS">id="red"> [mamica] si [copil] ALBERT EDUARDid="Comic Sans MS">id="blue">

(19 ianuarie 2004 )

[foto] Album Albert

Mesajul asta umbla pe net de vreo 4-5 luni si parca la un moment dat cineva spunea ca este real. Acum, care e problema, are nevoie din nou de singe sau umbla fara noima in continuare?

Eu una m-am lecuit sa mai cred in mesaje d'astea de cind am primit un mesaj de ajutorare a unei fetite arse, cu poze infioratoare, cu un cont si un telefon, iar peste o luna am primit acelasi mesaj, cu alt nume si alt cont. Asadar, atentie, ca sarlatania atinge niste limite la care oamenii de bun simt nici nu ar indrazni sa se gindeasca!

Bebelusul este Robert Lupascu. Cazul lui il gasesti aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=76775&whichpage=1

Iar mesajul care circula inca pe net e un spam. Va rog sa verificati, sunind la numarul de telefon, fiecare dintre aceste mesaje, inainte de a le posta pe forum. E o rugaminte personala :)

"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

quote:Originally posted by Natasa

Eu una m-am lecuit sa mai cred in mesaje d'astea de cind am primit un mesaj de ajutorare a unei fetite arse, cu poze infioratoare, cu un cont si un telefon, iar peste o luna am primit acelasi mesaj, cu alt nume si alt cont. Asadar, atentie, ca sarlatania atinge niste limite la care oamenii de bun simt nici nu ar indrazni sa se gindeasca!

id="quote">id="quote">Cazul fetitei arse e, din nefericire, real. E o fetita din Polonia. Intre timp, a fost si operata. Cu bani strinsi din donatii. Mesajul pe care l-ai primit de curind e un spam. Din pacate, spam-urile nu pot fi oprite..."Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

quote:Originally posted by Natasa

Adriana, in ambele mesaje numele fetitei era romanesc (doua nume diferite). Sint convinsa ca pozele erau reale si ca cineva chiar avea nevoie de ajutor, numai ca de unde stim care sint cazuri reale si care niste nenorociti de sarlatani?

id="quote">id="quote">Verificind. E simplu de facut asta. Exista numerele de tefon la care pot fi solicitate acte doveditoare, exista nume de persoane si de orase.In general, cei care au acces la net incep o campanie umanitara construind un site. Pe care, de obicei, sunt atasate si actele medicale. Pe frontispiciul lor, exista numele spitalului unde e luat in evidenta copilul. Si o parafa a medicului ce se ocupa de caz. E simplu de dat un telefon acolo. Cite impulsuri poti consuma? Cite minute din viata? Ca sa fii cu constiinta impacata...Cazurile care nu sunt insotite de aceste acte medicale pot fi considerate dubioase. Si aici trebuie sa dati dovada de prudenta.Situatia descrisa de tine (aceleasi fotografii, doua nume diferite, conturi diferite) miroase a sarlatanie. Si ar trebui sesizata politia. Intra pe site-ul www.igp.ro si gasesti acolo adrese de e-mail pe care ai putea da forward la mesaje. Dar banuiesc ca le-ai sters deja...Lauraid="blue">, indiferent ce se cere intr-un mesaj umanitar (singe, pampersi, bani), lumea este plina de dobitoci care vor sa vor sa profite de altii. Nu este cazul in mesajul postat de Adrianaaid="blue">. Cazul e real si e dramatic. Dar, pentru ca altii sa nu mai cada in plasa intinsa de smecheri (care dau numere de telefon de pe cartele reincarcabile prin apelare - mi s-a intamplat si mie :), e nevoie sa suni tu primul. Esti omul de sacrificiu. Vezi ca-i ceva in neregula, opresti spamul, macar intr-un punct. E si atitudine umana (faci tu primul pas pentru ajutorarea copilului), dar si una civica (ii protejezi pe cei din jur de o eventuala teapa)."Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

quote:Originally posted by anelis4u

Buna,as vrea sa stiu daca mai au nevoie micutii de sange..am vazut un mesaj pe messenger cum ca ar fi nevoie..eu am grupa respectivasi ma ofer sa donez...Astept un mesaj ceva..

id="quote">id="quote">Micuti care trebuie ajutati vor fi intotdeauna....Daca doresti sa donezi, poti face asta in Bucuresti.... gasesti informatii aici: Centrele pentru donare de sange Iar Aici gasesti informatii despre donare....Daca are nevoie cineva de grupa ta, poti face o donatie special pentru acel caz... daca nu, sigur va fi cineva care va fi ajutat prin gestul tau umanitar [amoras].Tuturor donatorilor, o [floare3] !AdrianMy page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...