Sari la conținut
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Gogosi


aime

Postări Recomandate

Postat

Am facut duminica gogosi si au iesit tare buni[pofta]cel putin asa zicea sotul[:D]

Am mancat si eu vreo 4 desi nu sunt amatoare de dulciuri.

Va doresc o zi buna tuturor[bis]

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
  • 1 lună mai târziu...
Postat

GOGOSI CU GAURA IN MIJLOC I

 

Ingrediente:

3 cani faina(750 grame)

1 cana zahar(250 grame)

3/4 cana lapte acru,

2 oua,

2 linguri grasime(unt sau margarina)

3 linguri rase cu praf de copt

1 lingura bicarbonat(tot rasa),

1 lingura(rasa de)- sare,

1/2 lingurita scortisoara,

ulei vegetal pentru prajit(lipseste din imagine)

zahar pudra pentru pudrat

P.S. Am pus 3 oua ca erau prea mici

 

Cum am procedat:

 

-am pus jumatate din cantitatea de faina si restul ingredientelor

-Am amestecat bine pana totul s-a omogenizat

-Am adaugat restul de faina....

-Am transferat compozitia in alt vas si am mai amestecat putin, dupa care am acoperit vasul si l-am bagat in frigider

-Am scos auatul de la frigi...

-Am pus uleiul la incins pe aragaz...

-Am intins coca si, cu doua pahare de marimi diferite am taiat rotunduri cu gaura

-Au iesit cam 20 de gogsi.

 

 

Gogosi glazurate cu crema de vanilie

 

Ingrediente:

 

550 gr. faina

sare

50g zahar

coaja de lamaie

50g de unt, margarina sau ulei

35g drojdie

3 galbenusuri

400ml lapte

1 plic zahar vanilat

+ 1 pachet budinca de vanile (500 ml lapte)

 

Mod de preparare:

 

-Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, zaharul vanilat si treptat faina.

-Se framinta bine.

-Se lasa sa creasca pentru circa jumatate de ora. Asa arata dupa o jumatate de ora (se poate lasa si mai mult)

-Se intinde foaia cam jumatate de cm, dupa care se foloseste un pahar (cu gura in jos) cu care apasati pe aluatul intins decupind gogosile rotund. Optional se mai pot lasa putin la crescut.

-Se incinge bine o tigaie cu ulei si puneti gogosile in uleiul incins

-Focul nu trebuie sa fie tare, dar potrivit.

-Preparati intre timp budinca de vanilie, lasati sa se raceasca putin si dupa folositi ce intrumente aveti sa umpleti gogosile.

-Dupa ce le-ati umplut topiti la bain marie ciocolata alba si neagra si cu o lingura le glazurati.

-Cele cu glazura le puteti lasa cateva ore la frigider.

 

 

 

 

 

 

 

de-ale gurii[pofta]

Veronicaid="red">,id="black"> mama luiid="black"> Stefan Peterid="blue"> 07.11.05

  • 2 săptămâni mai târziu...

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

×
×
  • Creează nouă...