Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

injectii maturarea plamanilor

Recommended Posts

Bine v-am gasit ,

Dupa mai multe zile de cautari pe net am gasit acest site,unde sper sa gasesc situati asemanatoare cu a mea,si astfel sa ma pot linisti …macar un pic.

Am sa incerc sa prezint situatia cat mai clar,si daca cineva a avut experiente similare…sper sa mi le impartaseasca.

Sunt insarcinata in 37 de saptamani, cezariana este programata in curand ,mai exact la 38 de saptamani si trei zile.De ce cezariana ?!Pentru ca am avut o myomectomie(operatie de fibrom) acum doi ani,si cum uterul meu este cicatrizat,in situatia mea esti obligatorie cezariana,inainte ca uterul sa intre in contractii… altfel risc o ruptura uterina.

Problema mea consta in faptul ca doctorul meu mi-a prescris sa fac cu doua zile inainte de data cezarianei doua injectii de celesten(injectii pentru maturarea plamanilor bebelusului) si de aici spaima mea.Din ce am citit aceste injectii sunt prescrise mai mult in cazul nasterilor premature,adica ininte de saptamana 34.Oare in situatia mea la 38 de saptamani cand am sa fac injectiile,sunt riscuri pentru bebe ?

Nu am reusit sa aflu daca mai sunt persoane care au facut aceste injectii in perioada asta a sarcinii…asta m-ar ajuta sa imi gasesc linistea .Pentru ca nu stiu daca fac bine sau rau daca fac aceste injectii.

Doctorul meu ,pare ca stie ce face…el mi-a argumentat ca bebe nu este pregatit sa iasa ,si ca aceste injectii il pregatesc ,dar….Aceasta sarcina a decurs bine pana acum si nu vreau sa fac ceva …ce as putea regreta….offf e tare greu ….

Multumesc anticipat celor care sunt dispuse sa imi raspunda.

Numai bine… sarcini cat mai usoare..fara stres…si griji !!!!

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Nu stiu de ce subiectul meu nu se poate vizualiza,am sa incerc sa il pun din nou,sper sa nu deranjeze pe nimeni(sper de data asta sa se vada):

Bine v-am gasit ,

Dupa mai multe zile de cautari pe net am gasit acest site,unde sper sa gasesc situati asemanatoare cu a mea,si astfel sa ma pot linisti …macar un pic.

Am sa incerc sa prezint situatia cat mai clar,si daca cineva a avut experiente similare…sper sa mi le impartaseasca.

Sunt insarcinata in 37 de saptamani, cezariana este programata in curand ,mai exact la 38 de saptamani si trei zile.De ce cezariana ?!Pentru ca am avut o myomectomie(operatie de fibrom) acum doi ani,si cum uterul meu este cicatrizat,in situatia mea esti obligatorie cezariana,inainte ca uterul sa intre in contractii… altfel risc o ruptura uterina.

Problema mea consta in faptul ca doctorul meu mi-a prescris sa fac cu doua zile inainte de data cezarianei doua injectii de celesten(injectii pentru maturarea plamanilor bebelusului) si de aici spaima mea.Din ce am citit aceste injectii sunt prescrise mai mult in cazul nasterilor premature,adica ininte de saptamana 34.Oare in situatia mea la 38 de saptamani cand am sa fac injectiile,sunt riscuri pentru bebe ?

Nu am reusit sa aflu daca mai sunt persoane care au facut aceste injectii in perioada asta a sarcinii…asta m-ar ajuta sa imi gasesc linistea .Pentru ca nu stiu daca fac bine sau rau daca fac aceste injectii.

Doctorul meu ,pare ca stie ce face…el mi-a argumentat ca bebe nu este pregatit sa iasa ,si ca aceste injectii il pregatesc ,dar….Aceasta sarcina a decurs bine pana acum si nu vreau sa fac ceva …ce as putea regreta….offf e tare greu ….

Multumesc anticipat celor care sunt dispuse sa imi raspunda.

Numai bine… sarcini cat mai usoare..fara stres…si griji !!!!

ilona,37+

Eu am nascut al treilea copil prin cezariana la 38+3 si nu a avut nici o problema respiratorie.Nu mi s-a spus trebuie sa fac asemenea injectii si nici unei prietene care a nascut tot prin cezariana la 37 +4.Poate ca le poti cere sa consulti si un alt medic?

Despre uterul cicatrizat,eu am ramas gravi la 3 luni si jumatate dupa cezariana si ma lasa sa nasc natural daca bebe se va intoarce cum trebuie.Ai idee in ce sens s-a facut incizia ta uterina?Daca e verticala atunci inteleg decizia pentru cezariana dar--daca nu si ai avut-o acum 2 ani mai cere o parere.

Mariana [gravi] 16+ id="purple">

mama de id="red"> Monica, id="pink"> Mateiid="teal"> si Markusid="blue">id="Comic Sans MS">id="size1">

Fetelor multumesc foarte mult pentru raspunsurile voastre!!!

Marianaid="red">cum spui si tu ,toate cunostintele mele care au facut cezariana la rece,si au nascut in jur de saptamana 38,nu au avut nici o problema si nu au facut aceste injectii...de aceea acum caut sa vad daca cineva a mai trecut prin experienta asta.

Doctorul meu este de incredere zic eu,pana acum s-a ocupat de mine foarte bine,tinand cont ca aveam o sarcina cu risc.

Am sa incerc sa vad daca saptamana asta am sa reusesc sa mai gasesc un medic,ca sa mai cer o parere.Numai ca aici este destul de greu sa ai o programare,iar eu luni trebuie sa fac injectiile.

Cat despre uterul cicatrizat,la mine e mult mai mult decat o operatie de cezariana,am avut o miomectomie unde mi-au fost scosi ....nici mai mult ,nici mai putin de 13 noduli....se pare ca uterul meu a fost destul de mult taiat!!!Inca de la inceput doi doctori mi-au recomandat cezariana la rece,inainte de contractii,chiar au insistat.

Incizia este facuta orizontal.

Sarcina usoara in continuare!!!

ilona,37+

roxanazid="red"> intr-adevar este mai mult o masura de precautie,pe care doctorul vrea sa o ia,cel putin asa mi-a explicat.

La inceput cand m-a anuntat ,nu m-am panicat,dar in urmatoarele zile dupa consultatie,am cautat pe net si negasind situatii asemanatoare...am inceput sa panichez.Mai ales ca am gasit indicatii numai pt sarcini cu risc de prematuritate.

Si de aici indoiala...oare daca e mai mare bebe,il poate afecta in mod negativ?!Asta este intrebarea care ma framanta...si nu am apucat sa o pun doctorului!!!

Sper sa stie ce face...si totul sa fie in regula.

Deja mai am o saptamana si cateva zile pana la marea intalnire....sper sa fie totul bine!!!!

ilona,37+

Eu am o prietena in tulcea care va naste azi prin cezariana, la nici 38 de saptamani implinite si acum 2-3 zile i-au facut si ei astfel de injectii.eu cred k trebuie sa le faci si sa stai linistita caci e spre binele lui bb. Dc ai fi nascut normal si la termen probabil nu ar mai fi fost necesare injectiile, dar avand in vedere k nasterea va fi declansata ,inseamna k bebicul poate nu e deplin pregatit sa ia contact cu aerul.

Madalina [gravi]26+[baietel]

cuburtika aferenta,

Ilona,

am vazut de abia acum subiectul si iti raspund totusi, chiar daca deja, poate ca ai nascut.

Cand sarcina mea implinise 36 de saptamani, m-am trezit intr-o noapte ca se rupsese apa. Am plecat imediat la spital si pentru ca nu existau contractii iar lichidul amniotic era inca suficient pentru bebe, au hotarat sa nu provoace nasterea si sa ma tina acolo pana bebe va fi pregatit de nastere.

Mi-au facut si mie acele injectii pentru maturarea plamanilor bebelusului si la cateva zile mi-au facut o analiza sa vada daca plamanii s-au maturizat.

Am nascut normal la 5 zile de cand ma internasem, la dorinta bebelusului care a hotarat el singur momentul sosirii pe lume.

Odata nascuta fetita, cred ca a avut mici probleme de repiratie pentru ca am vazut ca unul din medici incerca sa o ajute sa respire cu un mic balon iar scorul Apgar nu a fost prea mare in primul moment. Am spus "cred ca a avut probleme de respiratie" pentru ca medicii nu mi-au spus concret nimic refeitor la asta, a fost numai ceea ce am vazut, si presupus, eu.

Fetita si-a revenit repede insa si nu a fost nevoie sa fie tinuta la incubator decat cateva ore.

Iti doresc toate cele bune tie si bebelusului.

eu am trecut de doua ori prin treaba asta cu maturarea plamanilor. prima data s-a rupt apa si a trebuit sa le facem ca sa nasc ca nu se mai putea. a doua oara le-au facut preventiv. atunci am intrebat daca e vreo pb in cazul in care voi ajunge la termen. au spus ca nu este nici o problema sa stau linistita. ceea ce am si facut am stat linistita ca de ajuns la termen n-am mai apucat[:D] aaaaaaa si daca auzi legende cu copii parosi sau mai stiu eu cum de la acest cortizon...sunt numai legende!

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarushid="size1">id="teal">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...