Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Sinteti pro sau contra creselor?

Recommended Posts

Am nevoie de parerile voastre va rog!!!

Sint intr-o mare dilema, nu stiu daca sa ma intorc la serviciu si sa-mi dau fetita la cresa/bona sau sa ramin cu ea acasa. Va avea aproape un an cand va trebui sa ma intorc la serviciu ( unde am un job bine platit, dar si daca stau acasa nu-i problema fiindca sotul are propria afacere si ne descurcam bine).

Desi mai costisitoare, as opta ptr. cresa fiindca au diverse activitati, pe cand o bona ar plimba-o, i-ar da sa pape si cam atit.

Trebuie sa le dau raspuns celor de la serviciu si nu stiu ce decizie sa iau.

Daca nu voi sta cu ea simt ca si cand as abandona-o.

Vreau fie ei bine, nu ma intereseaza nimic altceva.

Voi ce parere aveti? Sinteti pro sau contra creselor?

Sa ramin cu ea sau sa o dau la cresa?

Multumesc anticipat!!! [flo]

Ina si Rachel

23 noiembrie

Virsta puisorului meu:

http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Pro in situatia care o expui tu, ca trebuie sa te intorci la servici. Eu prefer cresa in locul bonei, pentru ca acolo are contact si cu alti copii, pe langa ca se joaca cu ei, se dezvolta mental mai bine zic eu, prin activitatile care le fac. Sunt parinti carora le este frica, ca se iau boli de la alti copii, dar eu sunt de parerea ca mai bine le face cat e mic, decat mai tarziu. Asta e doar parerea mea.

Oana si Seb [hagi]

(10.01.2005)

IULIE IULIE2 AUGUST

Eu sint foarte pro cresa,mai ales ca vad ca esti in Canada.Pe al meu l-am dat de la 4 luni jumate si realitatea este ca ii place la gradi mai mult decit acasa fiindca are copii cu care se joaca,au activitati interesante.Am cugetat profund intre bona si cresa si am preferat cresa pe ideea ca daca bona e nebuna nu am control asupra ei,dar la gradi sint mai multe cucoane si daca una o ia razna celelalte o linistesc si cheama politia.

Singurul dezavantaj e ca face viroze frecvente si cu toate astea daca ar fii sa aleg inca o data tot la gradi l-as da.

Oricum decizia o iei tu fiindca stii ce e mai bine pentru tine.

Fetelorid="red">, multumesc pentru raspunsuri![flo]

Mamitzicaid="red">, da-mi mai multe detalii , pls! ( ce program au, cate mese/zi, ce le dau sa pape, le dau de la borcanase sau au un bucatar in incinta cresei, ce activitati, care este programul de somn, cat platesti, trebuie sa mai duci ceva in plus – pampersi, papa, jucarii, etc.)

Cat are baietelul tau acum si in ce oras locuiti, ca si asta conteaza mii de thanks![flo]

Ina si Rachel

23 noiembrie

Virsta puisorului meu:

http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]

Sfatul meu e sa stai acasa cu Rachelina ca....timpul petrecut acuma cu ea nu il potzi recupera si nici inlocui. Nicaieri nu-i mai bine fetitei decat langa mama sa. Mai ales daca serviciul nu e o necesitate asa incat sa faci un sacrificiu...eu zic ca daca ai posibilitati sa stai acasa cu fata...sa o faci. De servici o sa ai destul timp iar ea o sa socializeze si la gradinitza, scoala etc. pt socializare o poti dice in parc sau la locuri de joaca cu copii dar...tot va fi ingrijita de tine, hranita de tine, iubita de tine. Plus ca nu vei pierde primele lucrusoare spuse sau facute de ea. Eu as muri sa nu fiu de fatza cand face primii pasi singurel sau...cand incepe sa spuna mai multe cuvinte! Prefer sa stau acasa daca imi permit. Dar cum ai spus tu ca sotul are afacere proprie si va descurcati...eu zic ca e bine sa stai cu ea acasa.

Diana mamica de [copil] Stefan-Cristian

14.11.2005

Si eu sunt PRO crese, dar in situatia in care lipsa banilor nu este o problema, as astepta pana aproape de 2 ani sa o dau la cresa/gradi.

Asa cum spunea cineva, aceasta perioada conteaza mult, la nici un an copilul inca nu cred ca si-a format bine "figura de atasament" cum ar spune un psiholog... Adica, are nevoie sa stie ca tu esti persoana la care poate apela oricand, ca tu esti acolo pt ea si sa nu se simta "parasita", ca la varsta asta apare senzatia de abandon si daca o lasi singura foarte putin timp cu o persoana cunoscuta, darmite cu un necunoscut...

Deci, eu as mai astepta cu cresa, chiar daca ajuta mult copilul la socializare, obisnuinta cu programul, etc.

Si eu l-am dus pe Adi la 1 an si 10 luni la cresa si am mai stat acasa vreo 4-5 luni, ca trecem de perioada virozelor de la inceputul colectivitatii. Plus ca eu il duceam/aduceam si el stia ca sunt acolo pt el, ca am grija de el si il "salvez" la nevoie.

Ana

Annablue si Adita(1.11.2002)

"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata

hmm, ina, putem sa umplem 10 pagini cu subiectul asta, ceea ce probabil se va si intampla:))

in principiu, cu toate ne dorim sa ne cheme paris hilton (din anumite puncte de vedere:)), sa stam acasa cu copilul tot timpul, iar treburile sa le faca altcineva. si sa existe si una-doua bone, de rezerva, pt. situatii cand trebuie sa lipsim cateva ore:) asta ar fi situatia ideala:)

acum: sunt cateva motive pt. care femeile se intorc la job: nu ajung banii furnizati de restul familiei si de indemnizatii-alocatii, ajung banii, dar nu strica si suplimentare financiara, mai ales dk familia are multe planuri de viitor, ajung banii, dar femeia vrea sa-si continue/consolideze/avanseze cariera.

Doar tu stii daca te incadrezi in una dintre aceste situatii sau nu te incadrezi si atunci poti sta cu succes acasa.

Este incontestabil ca mama are cea mai calificata grija de propriul copil (ma rog, in 95 % din cazuri, nu pun la socoteala femeile cu probleme psihice etc), dar eu nu desconsider asa tare rolul cresei.

cred ca fetita ta se poate simti foarte bine si la cresa. Nichita a avut bona de la 4 luni si este perfect echilibrat. se bucura cand o vede pe ma-sa, dar si pe bona, nu plange cand este "parasit" nici de una , nici de cealalta. Ba as zice, cu cat mai devreme copilul schimba/alterneaza persoana de ingrijire, cu atat este probabil ca nu va suferi dupa mama cateva ore. cu cat e mai mare si mai atasat de mama, dk aceasta a fost singura cu care si-a petrecut ziua, cu atat va plange/suferi cand va fi lasat cu altcineva.

Daca rachel este bine ingrijita intr-o cresa, de ce sa n-o poti lasa jumatate de zi acolo?

Asteapta-te totusi la faptul ca un serviciu plus ingrijit copilasul dupa aia va fi o situatie obositoare.

Daca nu este musai sa mergi la job, procedeaza cum simti, cum iti dicteaza sufletul.

este important si anturajul in chestiunea asta. Daca toate prietenele tale cu copii lucreaza si tu esti indecisa, se presupune ca vei simti un soi de frustrare stand acasa cu copilul cativa ani.

sunt foarte multe variabile, sunt multi factori in cauza. Eu sugerez sa-ti imaginezi o saptamana din viata ta in ambele situatii si sa treci pe o hartie partile bune si cele proaste, situatiile care crezi ca te vor deranja/obosi si situatiile bune, care-ti vor produce placere. plus ce simti tu ca ar fi ok pentru copil. tragi linie si iei o hotarare.

mami de poet(09.12.2005)

poze cu puiutul meu, Nichita

filme cu puiutul meu, Nichita

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...