Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

intoarcerea acasa sau cum e in Romania III

Recommended Posts

OK am deschis partea a treia sa lamurim cit costa zugravitul si daca micii meseriasi o duc mai bine in Ro. Eu nu stiu care e situatia din Ro insa aici daca ati vedea ce casa are vecinul meu, instalatorul... e singurul pe care il stiu. Mai am un prieten american zugrav care lucreaza in timpul verii intre 12-16 ore pe zi 7 zile pe saptamina iar pe timpul iernii nu prea mai are comenzi. Pe an cistiga cam cit un guvernamental, nu mult (nevasta-sa face mai multi bani ca asistenta medicala) dar suficient pt. trai decent. Nu-si permit de pilda concedii in afara sua, decit 2 sapt. pe an la ocean, unde stau la rude, deci cazarea nu ii costa.

Caroline eu zic ca ccc coruptia va disparea in momentul cind toata lumea va avea salarii competitive cu vestul pt. ca atunci nu va mai fi nevoie sa dai spaga pt. orice. Ori eu cred ca asta se va intimpla cindva sigur in timpul vietii mele. Daca pe vremea cind am plecat eu salriile la bugetari erau cam de $100/luna acum au crescut. E adevarat ca sint inca mici dar au mai crescut. Un prieten patron de firma in Ro ii zicea in gluma nevesti-si care lucreaza intr-un minister (eram cu totii la o terasa) ca la minister ea are dupa 20 ani de munca ceva mai mult decit femeia lui de servici de la firma! e clar deci ca bugetarii sint inca cei mai prost platiti.

Fireste trebuie sa se schimbe si mentalitatea. De pilda in Portugalia si italia salariile de profesor sint mici comparat cu europa. mi s-a spus de un caz in care profesori tineri absolventi in Italia locuiesc cu roommate ca sa poata plati chiriile exorbitante din Roma. Despre Portugalia am citit intr-o carte dar stim cu totii ca ei sint saraci. Cu toate acestea nu cred ca la ei se practica spaga la nivelul nostru (spun asta pt. ca in italia mai trebuie sa misti din urechi sau sa ai relatii ca sa rezolvi chestii birocratice sau cel putin asa sustine Umberto Eco in "How to travel with a salmon")

Parerea mea este ca daca subiectul asta ajuta macar o persoana sa isi clarifice gindurile e bine.

Off topic: Siminaf inteleg ce spui ca inversunarea unora te-a facut sa nu mai citesti dar lasind asta la o parte exista multa informatie pe dc. Mie mi-ai lipsit dar am crezut ca cei mici te-au tinut ocupata.

Partea anterioara a subiectului e aici

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83535&whichpage=21[floare3]

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 290
  • Creat
  • Ultimul răspuns
quote:Originally posted by cataghe
quote:Originally posted by Guestus
quote:Originally posted by catagheE foarte bine daca pt tine suntem "ieftini". Inseamna ca n-ai nici o problema sa achiti "tarifele".___________________________________________"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti." (Mircea Cartarescu)id="size1">id="blue">
id="quote">id="quote">aia cu "tarifele" este penal si ordinar ....locul alora este la puscarie....sa nu facem confuzie aici [:D]
id="quote">id="quote">Serios? De ce ar fi aia mai penali decat tine, care stai pe desprecopii.com pe banii angajatorului? Sau esti platit pt asta?___________________________________________"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti." (Mircea Cartarescu)id="size1">id="blue">
id="quote">id="quote">asta cu pe ce bani stau yo nu este durerea ta...dam in problemele alea " stii ce-i face grija lu dabija"

quote:Originally posted by cataghe
quote:Originally posted by catagheE foarte bine daca pt tine suntem "ieftini". Inseamna ca n-ai nici o problema sa achiti "tarifele".___________________________________________"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti." (Mircea Cartarescu)id="size1">id="blue">
id="quote">id="quote">aia cu "tarifele" este penal si ordinar ....locul alora este la puscarie....sa nu facem confuzie aici [:D]
id="quote">id="quote">Serios? De ce ar fi aia mai penali decat tine, care stai pe desprecopii.com pe banii angajatorului? Sau esti platit pt asta?___________________________________________"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti." (Mircea Cartarescu)id="size1">id="blue">
id="quote">id="quote">asta cu pe ce bani stau yo nu este durerea ta...dam in problemele alea " stii ce-i face grija lu dabija"
id="quote">id="quote">De ce sa nu fie, atata vreme cat iti permiti sa vii aici si sa-mi dai mie lectii de moralitate?___________________________________________"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti." (Mircea Cartarescu)id="size1">id="blue">

Mai voiam sa zic doar atit: pina si situatia pe dc mi se pare relevanta la nivel general. Daca sint oameni inversunati care nu sint dispusi sa accepte pozitia altuia in mod civilizat asta imi arata ca exista inca multa inversunare in Ro. probabil acestia sint oamenii carora societatea le-a cam sters zimbetul de pe fata.... apropo de ce vorbeam acum tispe pagini ca oamenii nu au nici o sansa sa ramina inocenti intr-o societate abrutizanta.

"De ce sa nu fie, atata vreme cat iti permiti sa vii aici si sa-mi dai mie lectii de moralitate?"

poate ca sint prea destept si fac in 5 minute ce altii fac in 30 zile...[:D]...poate ca sint dat dracului...poate ca este firma mea... ..poate ca am un contract de munca smecher si personalizat.... deci ai pus o intrebare stupida. [:D]

"oameni inversunati care nu sint dispusi sa accepte pozitia altuia in mod civilizat asta imi arata ca exista inca multa inversunare in Ro"

Io din cate am observat exista mai multa inversunare de la cei plecati sa ne arate nou, cei ramasi, in ce mizerie de nemaiauzit in resul Universului traim...

Si, am eu o vorba care imi place: discutiile in contradictoriu reprezinta progres intelectual[:D]

Si nu ma suparati ca acum va povestesc cat costa sa refaci(raschetat, paluxat) 80 mp de parchet in Toronto si platiti la negru, bineinteles[:D]

Va pup si o zi buna,

Simona

"De ce sa nu fie, atata vreme cat iti permiti sa vii aici si sa-mi dai mie lectii de moralitate?" poate ca sint prea destept si fac in 5 minute ce altii fac in 30 zile...[:D]...poate ca sint dat dracului...poate ca este firma mea... ..poate ca am un contract de munca smecher si personalizat.... deci ai pus o intrebare stupida. [:D]

id="quote">id="quote">Asta ca tot ziceam acum cateva postari ca unii "e" din categoria "eu sunt destept, iar restul toti e prosti" [:D][:D][:D][:-)))][:-)))][:-)))]

"OK am deschis partea a treia sa lamurim cit costa zugravitul si daca micii meseriasi o duc mai bine in Ro." si in ro daca te apuci de reparat tevi si conducte scoti bani buni. tevile de la blocuri sint juma mincate si ruginite...deci este de munca nene....

id="quote">id="quote">Oho... si inca cata munca exista, nene... numai cine sa munceasca nu prea e, ca toti stau in fata blocului si mananca seminte, ca daca nu primesc mia de euro pe luna, nu se prea merita sa se oboseasca [:D]

"De ce sa nu fie, atata vreme cat iti permiti sa vii aici si sa-mi dai mie lectii de moralitate?" poate ca sint prea destept si fac in 5 minute ce altii fac in 30 zile...[:D]...poate ca sint dat dracului...poate ca este firma mea... ..poate ca am un contract de munca smecher si personalizat.... deci ai pus o intrebare stupida. [:D]

id="quote">id="quote">Ba stupid e raspunsul tau, sa imi fie cu iertare, si presimt ca in curand ai sa-ti urli iar frustrarile pe la zeze[:D]... Exclus sa fie firma ta, daca iti permiti sa arzi gazul la firma ta pe net inseamna ca ai destui bani ca sa arzi gazul pe net si de acasa[:D]. In plus, mentalitatea ta nu seamana cu a cuiva care are o firma, iar daca chiar ai o firma nu te vad bine, pt ca tu nu ai respect pt munca altora, ceea ce e foarte grav si nu iti prevad un viitor prea luminos. Iar in restul situatiilor potentiale enumerate de tine esti contraproductiv. Daca esti contraproductiv, patronul tau va avea de pierdut. Daca are de pierdut, nu-si va mai putea achita contibutiile la bugetul de stat. Daca nu-si achita contributiile, o sa dea faliment si tu o sa ajungi in somaj. Daca ajungi in somaj vei sta pe spinarea mea si a altora care nu se cred atat de destepti incat sa isi imagineze ca treaba pe o luna se poate face in 5 minute. Deci, este si treaba mea ce faci tu la locul de munca, pentru ca esti parte integranta a societatii in care traiesc. In consecinta, nu trebuie numai eu sa-ti dau socoteala tie. Capisci?___________________________________________"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Pentru ca stilul nu il ai, ci il esti." (Mircea Cartarescu)id="size1">id="blue">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...