Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Va rog sa ma ajutati !

yrrol_13

Recommended Posts

Va rog sa ma ajutati sa ma linistesc. Azi am primit rezultatul la niste analize dar nu stiu cum sa la intrepretez si as dori pana ma duc la doctor sa mai pot dormi.

-toxoplasma IgG pozitiv 0.407 ( asta ma ingrijoreaza),IgM negativ;

- antiCitomegalovirus IgG 13ua/ml pozitiv ( si aici ma nelinisteste)

IgM 0.04ua/ml negativ.

Nu stiu ce inseamna asta, am tot cautat peste tot dar nu am gasit nimic concret, va rog daca nu cer prea mult sa imi psuneti daca valorile sunt normale sau nu si daca nu care sunt cele normale si ce trebuie sa fac eu acum.

va multumesc si astept cu maxima nerabdare un raspuns

Alina [gravi]12+

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Asa cum au zis si fetele, IgM - infectie acuta, iar IgG - infectie cronica.

Atentie, ca boala nu se vindeca! A ramas localizata, cronicizata si trebuie sa fi atenta sa nu creasca niciodata valorile IgG-ului. Asta ar insemna ca s-a reactivat din diverse motive.

Oricum un medic specializat in boli infectioase poate sa-ti spuna mai exact despre ce este vorba si sa-ti prescrie eventual un tratament. Toxoplasmoza nu se vindeca si este una dintre bolile urmarite pe parcursul unei sarcini.

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Buna,

Miria_cristina, lasa-ma sa te contrazic, pentru ca cea ai scris tu nu este deloc adevarat si o sperii pe Alina de pomana.

Alina, IgM inseamna ca ai infectia in acest moment; la tine si la toxo si la CMV IgM este 0, deci este perfect!

IgG pozitiv inseamna ca ai avut boala inainte de sarcina (igg-ul se pozitiveaza in cateva luni, deci daca tu il ai deja poz, inseamna ca ai avut boala demult), ai dezvoltat anticorpi si este minunat. Nici una dintre boli nu se face de 2 ori!!!

Prin urmare, analizele tale sunt excelente! nu mai esti in pericol sa te infectezi in timpul sarcinii (ai fi fost daca aveai si igg si igm negativ) si nici nu ai vreuna dintre boli (ai fi avut-o daca era vreun igm poz si igg negativ).

Sunt cazuri (ca al meu) in care boala este facuta in trecut (inainte de sarcina), igm este pozitiv, dar scade de la o luna la alta, igg este pozitiv de asemenea. Eu am avut toxo in nov, am facut tratament, s-au pozitivat anticorpii igg, isr igm a inceput sa scada. Dar ogm-ul scade ff greu (uneori dureaza si ani de zile), deci nu este nici o problema. Eu am ramas insarcinata in martie si am avut mare noroc ca mi-am facut analizele inainte de sarcina, si am descoperit toxo, am si tratat-o, pt ca daca o descopeream in sarcina, nu as fi stiut cand am facut-o (daca am facut-o in timpul sarcinii, sau inainte)...si ar fi fost mai problematic.

Scuze ca m-am intins atat, dar eu am fost extrem de stresata atunci din aceasta cauza si am vb cu ff multi dr buni, inclusiv de afara si mi-au spus acelasi lucru toti.

Pupici si bafta!

Pupicei, Ingeras [gravi]26+ [fetita] Maya

INGERAS - Nu ai de ce sa ma contrazici pentru ca este parerea mea. Nu sperii pe nimeni, deaceea am recomandat un consult de specialitate.

Poate ca ai si tu si poate ca ai fost speriata in sarcina, dar cu siguranta ca medicii care ti-au explicat au facut-o ca unui om care nu are legatura cu domeniul medical.

La mine s-a tinut cont si de faptul ca am vazut diferite cazuri pe bolnavi si explicatiile au fost mai ... profesionale, daca vrei.

Da, este bine ca are IgG pozitiv. Pentru ca dintre 2 rele o iei pe cea mai putin rea. IgG pozitiv insemnand ca a ramas dupa faza acuta in stare latenta in corp fara sanse, insa, de-a se vindeca.

Nu stau sa-ti explic variante ca n-are sens...

Dar, apropo, tu i-ai facut teste copilului inca din primele zile de nastere sa stii daca i-ai transmis anticorpii si daca ei s-au pierdut in timp? Cu atat mai mult daca ai si alaptat? Dar acuma, gravida, ti-ai repetat periodic testul sa vezi daca valorile s-au modificat si in ce limite?

Intr-adevar, nu e un pericol, dar medicii devin seriosi cand le vorbesti despre boala asta si mai ales daca esti gravida, indiferent daca e boala cronica.

Sanatate tie in sarcina si fetei care a pus intrebarea!

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Alina, bine cxa ti-ai facut analizele astea, din pacate tre sa fiu de acord cu miria cristina! Ea scrie ca este parerea ei...dar pare parere de om care stie ce spune pe motiv ca asa este! Nu e de speriat, ia legatura cu un infectionist care iti va spune exact ce ai de facut pe timpul sarcinii...adica ce analize tre sa-ti faci

Multa sanatate

Teo

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...