Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Cum v-a schimbat faptul ca ati devenit mame?

Recommended Posts

Ma gandeam zilele trecute in timp ce ma jucam cu Razvan si iar imi zambea larg din gingii parca special ca sa ma termine ce anume s-a schimbat la mine de cand sunt mama.

M-am pregatit nu 9 luni,o viata pentru momentul in care voi deveni mama,am tot visat,sperat,facut planuri in asa fel incat sunt acoperita pana implineste cupilul 18 ani,dar...NICIODATA nu m-am gandit ca voi SIMTI ceea ce simt acum.Nu m-am gandit ca voi plange de bucurie doar pentru ca il privesc,doar pentru ca exista,nu m-am gandit ca lucruri simple precum caderea buricului,scaunele moi sau rare,eructatul sau mai stiu eu ce vor deveni cele mai fierbinti subiecte ale zilei,ca ma vor ingrijora sau bucura la maxim,nu m-am gandit ce inseamna de fapt,sa simti ca ITI IUBESTI COPILUL.

Si asa cum sunt sigura ca va ganditi si voi,as putea sa vorbesc ore,zile in sir despre ce inseamna pentru mine ingerasul meu,dar sunt curioasa ce a insemnat pentru voi sa deveniti mame,cum v-a schimbat pe voi lucrul acesta.

SARILLA si RAZVAN, bebe perfect

http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_bacale/album?.dir=6ee1re2

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;0;66;1;0/c/-12/t/-22/k/066d/weight.png

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

In primul rand mi-a schimbat prioritatile in viata, mai mult decat anticipasem.

Nu stiu daca exista femei cu adevarat pregatite sa fie mame - in sensul ca stiu exact la ce sa se astepte si nu sunt surprinse. Inclin sa cred ca nu. Sigur, toate suntem pregatite psihic si sufleteste sa ne imbarcam in aceasta aventura, dar nu cred ca stie cineva foarte exact cum va fi. Poate nici n-ar mai fi asa frumos daca am sti.

Iti doresc sa ai un copil sanatos, caci nimic nu este mai important decat asta. Eu am inteles acest lucru pe calea cea grea.....alt lucru pentru care nu eram pregatita. Dar ma repliez, pentru ca este lumina ochilor mei, nu ?

Numai bine si sa va traiasca puiutii, sa va bucurati de ei !

Andreea, mama lu' Tiberiuid="blue">id="Comic Sans MS">id="size3"> [avion]

Micul Print

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.id="Comic Sans MS">id="size3">id="red">

mi-am antrenat rabdarea, nu mai am acel "vulcanism" ca inainte. rezolv problemele atunci cand apar si in general am muuult mai multa rabdare cu tot ce se intampla. Acum altceva e important: sa fim sanatosi toti 4, poate de aceea nici nu mai sar asa la alte chestii.

Cristina

-----------------------------------------------

Explica-mi, si am sa uit

Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte

Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.

Confuciusid="size1">id="red">

La mine fetitele au venit tarziu, la 34 de ani, dupa ce asteptasem si-mi dorisem copii de multi ani. Ma pregateam pentru unul singur bebelus si credeam ca sunt cel putin stapana pe situatie (in niciun caz priceputa), ma temeam ca n-am sa reusec sa fiu o mama buna. Cand am aflat ca vor fi doi, tot echilibrul meu a fost rasturnat, tot ceea ce gandisem pana atunci nu mai avea valoare: cum am da fac fata, cum sa-i iubesti la fel, cum sa le acorzi atentie in mod egal...

Si iata ca fetitele sunt aici de 5 luni, timp in care m-au invatat lucruri pe care nu le banuiam, m-au invatat sa ma cunosc, m-au invatat ce inseamna sa iubesc, au scos la iveala rezervoare nesfarsite de responsabilitate, pricepere, intuitie, instinct, mi-au deschis ochii asupra realitatii.

Mi-au marit Eul.

Lor le datorez totul. Ele m-au facut mama. In toate e meritul lor

http://photos.yahoo.com/ph/c_ghimis/my_photos

Am devenit mai responsabila, mai emotiva, mai panicoasa. Am devenit dependenta. Dependenta de surasul copilului meu, de privirea, de glasul ei.

Viata a capatat un alt sens pe care inainte il puteam doar banui. Acela de a darui fericire dincolo de orice considerente egoiste.

Cred ca relatia dintre mama si copilul sau, cel putin la varste fragede, este exemplul de iubire perfecta. In care fiecare daruieste fara sa astepte ceva in schimb pentru ca pana la urma celalalt e doar o reflectare, o parte a intregului.

In fiecare zi invat ceva nou de la fiica mea. Invat ca viata poate fi privita altfel si ca e ceva de descoperit in fiecare clipa.

Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze

Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.

Pe mine nasterea gogosicii m-a invatat ce inseamna iubirea totala, ce inseamna sa simti ca sufletul tau ii apartine acelui ghemotoc pe al carui obrajor ai simtit toata dragostea din lume cand s-a nascut...

M-a facut sa fiu mult mai responsabila dar si mai paranoica decat inainte, sa joc un joc al rabdarii pe care inainte il cam pierdeam, sa inmultesc clipele cu advarat fericite. Poate mi-am mai indepartat din prietenii vechi dpv cantitativ al timpului petrecut impreuna, insa am invatat ca viata inseamna schimbare si am luat fiecare lucru sau problema noua ca pe o noua etapa a vietii.

Am invatat sa fac unele sacrificii si invat sa fiu intr-atat de matura incat sa stiu cand acestea trebuie facute. De fapt la asta inca lucrez.

A fi mama cred ca e cel mai dulce sentiment din lume si cine nu are fericirea aceasta a pierdut ceva esential din viata.

id="right">

Ca sa mai "tai" un pic fluidul asta emotionant care reiese din toate mesajele voastre, frumos de altfel si in care ma regasesc total, am sa spun si eu cate ceva din cum m-am schimbat de cand il avem pe Raduc, puiul nostru de aproape 3 anisori. Paranoia scrie pe mine [:D] cred ca i-am innebunit pe cei din jur cu sfaturi de genul: sa il tina bine de manuta pe strada, sa nu-l lase nesupravegheat prin casa, sa aiba grija ce si de unde maninca, si altele... Mama imi spune ca sunt mama batrina (l-am nascut la 34 de ani) si ca de-aia suflu si-n iaurt.

Adevarul este ca , copilul e sensul meu pentru orice fac, el imi da forta sa continui cand sunt descurajata, zambetul lui cu gura laaaarga ma incarca pozitiv, cuvintele stilcite ma fac sa rad.

Cine stia, inainte de a-l avea, cate bucurii iti poate aduce zilnic, prin simpla lui existenta, un copilas?

Altfel, eu, caci asta era intrebarea subiectului, sunt mult, muuult mai sensibila,impresionabila, mai rezervata, mai cumpatata, mai "pentru ai mei", mai fricoasa si mai panicoasa (ma rog, asta-i tot paranoia despre care pomeneam inainte [:D]).

Ma intreb, cum am trait noi pina sa vina Raduc?

Sa ne traiasca si sa fie sanatosi, caci asa vom fi si noi mai completi si mai buni![cheers]

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana [hia] mama lu'[copil]Radu Stefanid="size3"> (Fecioras de 2003)id="Trebuchet MS">id="green">

[foto]Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

A deveni mama inseamna a deveni o femeie implinita.

Inainte sa raman insarcinata eram o femeie f activa. Aveam un program extrem de incarcat pt ca asta imi da energie. Si, dupa ce ca terminam lucrul tarziu, mai aveam si timp de iesit cu prietenii, de mers la disco chiar si in timpul saptamanii.

Deseori stateam si jucam Whist pana la 2 dimineata sau aveam musafiri sau ajungeam prin alt oras sa bem un suc impreuna cu niste prieteni.

Ce sa mai, pe scurt, mama mea era ingrozita.

Am aflat ca voi deveni mami. Am aratat testul de sarcina la toti apropiatii, am dat petrecere, dar am facut si schimbari: somn, mancare sanatoasa, nu cafea, nu tigari, nu alcool.

Am nascut o minune de steluta. pENTRU NOI este o raza de soare.

M-a schimbat in si mai bine. Sunt mult mai responsabila si cred ca viata acum e mult mai frumoasa.

O iubesc atat de mult incat i-am compus si 2 cantece si o poezie, si tin sa precizez ca nu sunt mare compozitoare sau poetesa.

Dupa ce am nascut, multi prieteni imi spuneu ca m-am mai linistit, parca sunt mai implinita.

Vreau sa fiu o mami cu un suflet tanar si cu simtul umorului.

Un copil iti infloreste sufletul si-ti da un rost.[flo]

Despre schimbarea la nivelul sufletului, eu atat zic: cum de am putut respira pana cand am nascut-o pe Maria??? si asta o spun fara a fi o mama posesiva...

In rest, totul s-a schimbat cu 180 de grade...intr-adevar oricat ai citi, oricat te-ai informa absolut nimic nu te pregateste cu adevarat pentru ce urmeaza...din acest motiv cand sunt intrebata de cineva cum sa faca aia sau ailalta, cum e mai bine, raspund: pentru Maria am facut asa, dar nu stiu pentru al tau copil...e usor sa fii expert cand e vorba de copilul altcuiva...

Am devenit cu adevarat responsabila, mult mai ordonata decat inainte, mult mai atenta...ma bucur ca un copil alaturi de copilul meu pentru fiecare cucerire pe care o face pe lungul drum al vietii, plang cu ea si rad cu ea, am simtit ce inseamna iubirea neconditioanta...si mai are rost sa va spun cum ma simt atunci cand isi lipeste obrajorul de obrazul meu????!!!! nu cred...

Si inca ceva: cred cu tarie ca atunci cand Dumnezeu a alungat-o pe Eva din Rai pentru pacatul capital si i-a spus ca va naste in chinuri, de fapt i-a facut cel mai mare cadou pe care il putea face unei fiinte pe care el a creat-o: nimic nu se compara pe lumea asta cu a purta un copil in burtica, a-l simti cum creste si cum reactioneaza la glasul si mangaierile tale, si cum imediat dupa ce s-a nascut stie cine esti si ce vrea de la tine...

Un copil este minunea de zi cu zi...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

[zz] catrinutza - mamicutza ... de mariuci id="green">

[copil]varsta Mariucului (28 februarie 2006)id="size1">[foto] Poz(n)e si filmuletze cu Mariucaid="size1">

________________________________________________________________________________________________

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."id="size1">

Eu nu am vrut copii niciodata si nici nu am fost deloc entuziasmata cind am ramas gravida.

Pot spune insa un lucru-stii ce pierzi neavind copil doar dupa ce ai un copil.

Da, ni s-a schimbat viata,prioritatile,nu mai avem timp liber,nu ne mai uitam la televizor,dar indiferent cit e o zii de proasta seara cind imi vad copilul sint fericita si multumita.Abia acum inteleg ce inseamna iubirea unei mame si cum intr-adevar ti-ai da si viata pentru copilul tau.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...