Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

  • ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

gulas


gabrielle74

Recommended Posts

  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul răspuns

GULAS

 

Ingrediente:

1 kg. carne vitel

1 kg. carne porc(de preferat de la git)

1 kg. ceapa

4 ardei grasi rosii

sare, piper, boia, chimen, ulei, smintina

 

Mod de preparare:

Carnea se taie cubulete mici, se inabusa impreuna cu ceapa si ardeii, se adauga apa, se condimenteaza si se fiebe la foc mic aprox.2 ore, amestecind mereu. Se ia de pe foc, se adauga smintina.

Se poate servi cu paste fainoase fierte separat si eventual se amesteca ulterior cu gulas-ul.

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

GULAS DE PORC

 

Ingrediente:

500 gr. carne de porc

4 buc. ceapa

500 gr. untura

o lingurita boia

3 buc. rosii

1 catel de usturoi

chimen, morcov, patrunjel, sare, piper

1 kg. cartofi

100 gr. smintina

zahar

1 l apa

 

Mod de preparare:

Se topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara crusta, bucatelele de carne se scot si se tin la cald. In untura ramasa se pune ceapa taiata pestisori. Dupa ce s-a aurit se adauga usturoiul, morcovul (dat prin razatoarea mare), rosiile taiate in felii si bucatile de carne. Se adauga boiaua, chimenul, sarea, piperul, zaharul si se toarna atita apa cit sa acopere mincarea. Cratita selasa la foc mic sa clocoteasca incet. Cind carnea este aproape fiarta se mai toarna o cana cu apa calda si se adauga cartofii taiati in sferturi.

Inaite de a servi, se adauga smintina si patrunjel verde

 

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

GULAS

 

Pentru 10 portii:

1 kg carne

200 ml ulei

100 ml vin

25 g usturoi

800 g ceapa

10 g chimen

100 g pasta de tomate

500 g ardei gras

200 g faina

2 oua

1,500 kg cartofi

100 g unt

1 legatura verdeata, fai de dafin, cimbru, piper, sare, boia de ardei, dupa gust.

 

Preparare :

carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se tnabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se tale marunt, apoi se inabusa in uleiul ramas cu adaos de apa. Se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa, boiaua, chimenul, foile de dafin si apa. Se fierb componenteie cca 10 minute, se amesteca si se pun peste carne. Se fierb impreuna cca 60 minute. Din faina, oua batute si sare, se framinta o coca care se lasa sa stea circa o ora. Din aceasta compozitie se formeaza galustele, cu lingura, se fierb in apa, se scurg, apoi se adauga la carne, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt. Se mai continua fierberea cca 10—15 minute. Spre sfirsit se adauga vinul, se potriveste gustul prin condimentare. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi apoi se fierb in apa cu sare (natur). La servire se asaza In farfurie: carnea, galustele, si cartofii cu verdeaja si unt.

 

 

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu doresti sa mananci cu smantana, nu pui in mancare, la sfarsit, si gata.

Mancare contine paste de tomate.

 

Restul tine de gust, iar eu asa am primit una dintre retete.

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Printre retetele unguresti de gulas se numara si unele in care nu se pune deloc bulion, ci numai o lingurita de boia. Si toate celelalte ingrediente se fierb in ea, doar.

 

Asa ca, variante de retete sunt la fel ca si gusturi!

 

Cristina si D[bibe]amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

 

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Gulas

 

1 kg. carne vitel,1 kg. carne porc(de preferat de la git),1 kg. ceapa, 4 ardei grasi rosii, sare, piper, boia, chimen, ulei, smintina

 

Carnea se taie cubulete mici, se inabusa impreuna cu ceapa si ardeii, se adauga apa, se condimenteaza si se fiebe la foc mic aprox.2 ore, amestecind mereu.S e ia de pe foc, se adauga smintina.

Se poate servi cu paste fainoase fierte separat si eventual se amesteca ulterior cu gulas-ul.

 

 

Poze nunta..

 

 

De-as avea trei dorinte astea ar fi:

Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Gulas de inima

 

Ingrediente: 750 g inima de vaca, 1/2 lg. faina, 1 ceapa, 2-3 lg. untura, unt sau ulei, 1 lg. pasta de bulion, piper, sare

 

Se spala bine inima, se taie cuburi mici, se prajeste putin in cratita cu grasime si cu ceapa taiata foarte marunt, se presara cu faina, se amesteca bine si se acopera cu apa calda. Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic timp de o jumatate de ora; se adauga bulionul, sarea, piperul si se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa sosul. Se serveste cu piure de cartofi sau cu cartofi fierbinti.

 

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...