Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

conserve de peste

mirelaispir

Recommended Posts

dragele mele, am si eu o dorinta. ma poate ajuta cineva cu o retata de conservare a pestelui?

al meu husband a fost la pescuit[bang] si nu a venit cu mana goala, ci cu un sac de peste. [mariaj]serios, nu este poveste pescareasca. nu mai stiu ce sa fac din el. eu nu prea sunt mancatoare de peste (nu-mi place decat prajit, cu usturoi si mamaliguta) si pot sa spun ca mi-am prins pofta. am pus si la congelator si de restu... as vrea sa fac o conserva.

conserve am mai facut, dar din peste rapitor (guvide, salau, stiuca, scrumbie: cu otet, ulei, ceapa, piper, foi de dafin si sare, puse in borcan, capsat si sterilizat). dar acum am peste mic: caras si crapcean si nu stiu daca merge reteta mea (nu as vrea sa-l stric totusi)

va rog frumos, daca stiti voi ceva, ajutooooor!

mirela

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Zacusca de pesteid="blue">

Ingrediente: 1 ½ kg peste, sare, 30 g faina, otet dupa gust, 2 foi dafin, 10 boabe piper, 2 lg. pasta de tomate, 200 ml ulei, ½ lamaie decojita si taiata felii subtiri, 1 castravecior in otet, 1 gogosar in otet, 18 masline, patrunjel verde

Dupa ce a fost curatat, pestele se taie in felii, se freaca bine cu sare si se zvanta, apoi se tavaleste prin faina si se prajeste. In uleiul ramas, se presara o lingura faina, se stinge cu pasta de tomate si apa. Se pune piperul, dafinul, castraveciorul si gogosarul taiati in felii subtiri, lamaia, maslinele si patrunjelul verde taiat fin. Se potriveste de otet, se pune pestele si se lasa sa fiarba 5-6 minute impreuna.

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

quote:Originally posted by mirelaispir

roxanaz, ti-as trimite si tie niste peste, da' nu am adresa ta[;)]. poate vii tu pe la noi si-ti dau cu mare placere.

mirela

id="quote">id="quote">

nuuu, te rog, si io-s langa balta. si la curatat.....nu ma bag deloc! [:D] oricum mersi de intentie [pup]

Roxana

quote:Originally posted by roxanaz
quote:Originally posted by mirelaispirroxanaz, ti-as trimite si tie niste peste, da' nu am adresa ta[;)]. poate vii tu pe la noi si-ti dau cu mare placere.mirela
id="quote">id="quote">nuuu, te rog, si io-s langa balta. si la curatat.....nu ma bag deloc! [:D] oricum mersi de intentie [pup]nici eu nu curat peste![:I] parerea mea" cine-l prinde il si curata![pup]Roxana
id="quote">id="quote">mirela

quote:Originally posted by mazzel

eu zic sa-l dai si tu pe la vecini cunoscuti, sigur se vor bucura, si eu de multe ori am primit asa, inca mai primesc si de fiecare data ma bucur :)), plus ca si gestul e frumos.[:D]

id="quote">id="quote">ai mare dreptate, da' vecini nu prea am (numai unul singur)pe la cunoscuti am sunat sa vina sa le dau peste si m-au refuzat (ca nu-i curatat, ca nu au timp etc). asa ca... l-am inghesuit in congelator pana la urmamirela

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...