Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Mamici , cit timp liber petreceti cu copiii?

Recommended Posts

Ma adresez mai mult mamelor salariate sau chiar celor de cariera... si as vrea sa stiu si daca considerati ca a nu fii cit mai mult timp cu copiii nosti ar putea sa le afecteze dezvoltarea emotionala, afectiva, de ce nu, si intelectuala de mai tarziu,

eu personal, mamica a 2 copii , am cautat si am si gasit un alt serviciu f bun, care sa-mi permita ca dupa ora 17 sa fiu a lor, ca doar de aceea mi i-am dorit...am renuntat si la mediul bancar ,si la o multinationala...care ma tineau si 12 ore la munca

la voi cum e?

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Kores-eu am doua fetite. Cu prima am stat acasa pana la 3 ani cand a intra la gradinita (mai precis 2 ani si 10 luni). I-am dedicat tot timpul meu si s-a vazut in tot ce a facut. Cu cea de-a doua fetita nu stau decat de la ora 17.00 pana seara, dar in acest interval trebuie sa ma ocup si de fetita mea mai mare care este la scoala si are lectii zilnic si de casa si de masa,etc.....pentru ca sotul meu lucreaza pana pe la ora 20.00 si deci ajunge acasa destul de tarziu. Asa ca de Maria m-am ocupat si ma ocup mult mai putin decat m-am ocupat de Ioana. Cu toate astea Maria progreseaza pe zi ce trece. Si in vorbire si in comportament. Intr-adevar, nu progreseaza cum progresa Ioana la aceesi varsta, dar totusi face progrese. In acelasi timp, Ioana la aceea varsta era in Ro si invata o singura limba(romaneste), pe cand Maria trebuie sa asimileze si romana si franceza.

Acum referitor la intrebarea ta: eu zic ca nu neaaparat ii afecteaza daca nu petreci mai mult timp cu ei, ci poti sa zici ca nu progreseaza mai mult decat in mod normal. Dar, din cate am citit eu, spre varsta de 6-7 ani toti copiii ajung la un nivel de dezvoltare asemanator. Eu ti-am spus din experienta mea.

Sunt tare curioasa sa vad ce iti raspund si alte fete sau cineva de specialitate!

Te pup!

Ralu-mamica de 2 printese (Ioana si Maria)

In primul rand incep prin a-mi cere scuze ca raspund pentru ca nu sunt in categoria celor carora ai adresat intrebarea, insa acest subiect ma intereseaza foarte mult si sa-ti spun de ce: eu momentan sunt in CIC pana in decembrie cand trebuie sa ma intorc la servici....la un servici relativ stabil, cu un salariu asa si asa, cu plafonare evidenta insa cu un program de la 8 la 16. M-am gandit eu bine si am ajuns la concluzia ca tare as pleca, vorba ta "intr-un mediu bancar sau intr-o multinationala"....nu ca ar ploua cu oferete pe aici pe la noi dar n-ar fi nici imposibil....insa programul s-ar schimba radical si aceeasi problema as avea-o si eu....cand sa mai stau si eu cu cea mica....si daca as mai avea un bb, as avea timp pentru amandoi? Tot vad pe la TV emisiuni in care vin femei "puternice" care se lauda ca o cariera de succes nu inseamna neaparat neglijarea vietii de familie....si ma intreb oare ele cum fac? Oare as putea si eu sau sunt vorbe in vant, pentru atragerea simpatiei? Asa ca daca as schimba jobul as gresi oare? Tare-s curioasa ce o sa mai spuna fetele, imi pare bine ca ai avut ideea unui asemenea subiect.

Ana si Bianca-iubitaid="Script MT Bold">id="size4">id="red">

Parerea mea sincera e ca nu le poti avea pe amandoua: sa fii femeie de cariera si o mamaica dedicata trup si suflet. Din cei doi soti, unul trebuie sa lase cariera pe locul 2. O femeie de cariera nu are program de opt ore. Un serviciu stresant, cu multe responsabilitati te acapareaza si acasa, se mai gaseste un telefon dedat, ceva de notat in agenda, un document ramas neterminat, o lucrare care trebuia predata "ieri" si tot asa. Poti avea menajera, poti avea bona, dar cand ajungi acasa la 19,30-20,00 (in cel mai fericit caz), obosita si cu multe probleme ramase netreminate, mai apuci sa stai cu copilul cat? Avand in vedere ca mai trebuie sa mai si mananci, sa faci un dus, sa te schimbi, sa te demachiezi,etc.Ok, o sa spuneti ca nu conteaza cantitatea, ci calitatea timpului petrecut cu copilul.

Asta e parerea mea. Deocamdata sunt in CIC. Ordinea priorotatilor la mine s-a schimbat radical si nici nu ma gandesc sa merg la un serviciu care sa aiba program dupa ora 16. Chiar daca asta inseamna plafonare, veti spune! Pentru mine,nu!

[flo]

Cristina si [aerob] Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

evelineid="red">nu trebuie sa-ti cer scuze, poate doar eu ,pt ca am fost exclusivista, dar stiu ca numai mamicile care au fost sau sunt in acea situatie cunosc mai bine sentimentul de vinovatie pe care il incerci cind stii ca niste pui, mai ales daca sunt prescolari te asteapta cu sufletul la gura sa-i imbratisezi cum numai tu stii, si ce greu e sa te intrebe "mami de ce trebuie sa stai toata ziua la servici"

...asa ca viata e scurta si nu stiu daca tb sa ne-o petrece muncind la maxim in cei mai frumosi ani, aceia de parinti de copii mici;

acesti ani vor trece repede si am vazut doamne, acum de 45 ani ,care regreta ca nu au stiut sa aleaga alta optiune profesionala

Imi cer scuze fata de acelea care nu au incotro sa presteze altfel de job-uri,pentru intretinerea familiei

Precizez de asemenea ca nu am sot patron sau alte asemenea venituri, dar prefer o familie mai linistita si unita

quote:Originally posted by geniest

Intrebare: ce job-uri ati gasit voi de sunteti acasa la 16 la 17 dupa-amiaza???? Ca eu desi am program de 8 ore jumate mai devreme de 19 - 19.30 nu ajung .....din centru in drumul taberei....

id="quote">id="quote">Eu locuiesc intr-un oras cu distante mici...si sunt functionar public asa ca (o sa) am program pana la 16....si in maxim 15 minute sunt acasa....avantajele si dezavantajele provinciei...Si ore suplimentare nu fac ca nu se merita....Ana si Bianca-iubitaid="Script MT Bold">id="size4">id="red">

Mie imi cere sufletul mult mai mult timp linga copii!Dar cit mai mult?De unde mai mult?Ca eu lucrez intr-o firma cu prg pana la ora 16.

Lipsa asta de timp(ca dupa ora 16 mai tre' sa trintesc o gateala, un calcat, etc.) ma face sa stau linga ele pina adorm, sa le simt cite o minuta pe obrazul meu:'mami, esti aici?'...si minuta multumita de ce gaseste ma bate usor si proprietarul minutei zimbeste fericit!

Stiti cind sint foarte fericita?Cind imi iau o zi libera, nu o duc pe Oti la gradi si petrecem ziua impreuna!

Acum, dezvoltarea emotionala,afectiva,intelectuala nu cred ca le este afectata, vorbesc din puctul meu de vedere, daca mama este suplinita de o persoana care se joaca, discuta cu copilul.Asta e parerea mea!

DORIS cu doua minuni

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...