Cassiopeia Publicat Septembrie 21, 2006 Raport Distribuie Publicat Septembrie 21, 2006 Salut tuturor! A si eu o intrebare? Am nascut in data de 9 aprilie 2006. Am fost studenta la cirsuri de zi in perioada 1 oct 2001 - 30 septembrie 2005. M-am angajat in 1 oct 2005 si am lucrat pana in 4 aprilie 2006. Atunci am iesit in prenatal. Am dat licenta in 30 iunie 2006, atunci avea fetita 2 luni jumate. Am intrat in concediu pentru crestere de copil pe 1 august 2006 si in acea zi am depus dosarul pentru indemnizatie. A fost respins. Stie cineva daca am totusi dreptul sa beneficiez de indemnizatie? Am inteles ca durata normala se asimileaza cu conditia absolvirii acestora. Perioda mi-ar iesi continua. Daca am dreptul, unde si cum trebuie sa contestez. Cat timp am petru asta? Mersi Mult! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anca tanasica Postat Septembrie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2006 beneficiaza de CIC absolventele de facultate care dau imediat licenta dupa ce termina facultatea...stagiul de cotizare de 12 luni anterioare nasterii copilului nu il ai...so...nu poti beneficia de CIC si nu vad care ar fi solutia in cazul tau ca sa poti obtine acest drept... Anca si Alexandra (10 nov.2003) poze: http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
tatatushi Postat Septembrie 25, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 25, 2006 Dar totusi, anca tanasica, lunile de facultate nu se asimileaza stagiului de cotizare? Ca vechime in munca am inteles ca se considera, la pensie... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anca tanasica Postat Septembrie 25, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 25, 2006 lunile de facultate (de fapt anii!) se asimileaza stagiului de cotizare pentru CIC cu conditia de a sustine si promova ex.de licenta in termen de 60 de zile de la terminarea facultatii! Anca si Alexandra (10 nov.2003) poze: http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cool Postat Septembrie 26, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 26, 2006 In care lege este precizat ca trebuie sa ai licenta luata? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anca tanasica Postat Septembrie 26, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 26, 2006 chestia cu ex.de licenta in 60 de zile de la terminarea fac.este o aberatie si imi cer scuze pentru ea...am scos.o dintr.o ameteala de legi...nu e termen de 60 zile dar exista un termen... ...dar... legea 84/1995, Legea invatamantului stipuleaza ca: Art. 67. - (1) Durata studiilor la cursurile de zi în învãþãmântul universitar de lungã duratã este, în funcþie de profil, de 4-6 ani ºi se stabileºte prin hotãrâre a Guvernului. id="red">Modificarea duratei studiilor se poate face numai începând cu anul I. (2) Studiile în învãþãmântul universitar de lungã duratã se încheie cu examen de licenþã sau de diplomã.id="red"> Criteriile generale de organizare a examenului de licenþã ºi de diplomã se stabilesc de Ministerul Educaþiei Naþionale, iar conþinutul acestora ºi criteriile specifice, de cãtre senatele universitare. apoi anul universitar este stabilit prin lege ca desfasurandu.se intre 1 oct si 30 sept.anul urmatorid="red">...imi cer scuze nu mai am legea salvata...in aceeasi lege apare si ca ultimul semestru al ultimului an de studii este rezervat sustinerii ex.de licenta sau de diploma HOTARARE nr. 1.025 din 9 august 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare art.4, alin.7...beneficiaza de CIC si pers.care... j) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respectiveid="size4">, cu conditia absolvirii acestora cu examen de licenta sau de diploma.id="red"> so...tu nu poti beneficia de art.4 alin.7 lit.j din HG 1025/2006 deoarece nu ai sustinut ex.de licenta in anul universitar respectiv...ci anul urmator...depasind durata normala a studiilor legale... ...asta picand...ramane doar necesitatea de a avea un stagiu de cotizare de 12 luni anterioare nasterii copilului...conditie care nu este nici aceasta indeplinita!!! edit: of topic: doru, de data asta am fost suficient de logica??? ma mai contrazici cu DEX.ul??? uite art.66 alin 4 din Legea Invatamantului:4) Absolven#355;ii care nu au promovat examenul de licen#355;#259; sau de diplom#259; primesc, la cerere, un certificat de studii universitare de lung#259; durat#259; #351;i copie de pe foaia matricol#259;....deci nu li se da diploma de absolvire!!!id="size1"> Anca si Alexandra (10 nov.2003) poze: http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rozi Postat Septembrie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 28, 2006 Faptul ca intre sfarsitul ultimului an de facultate si data licentei nu s-au facut studii cred ca NU inseamna ca "s-a depasit durata normala a studiilor". Nu au fost studii, nu a fost an universitar repetat, de ex (cred ca la asta se refera art citat). Deci nu cred ca acesta este motivul, ci acela ca, la data nasterii fetitei, nu avea licenta luata. Dar parerea mea este ca trebuia luata ca data de referinta data cererii CIC (1 aug), cand licenta era luata si deci conditiile indeplinite. Ma mai gandesc, mai citesc in norme sa vad daca sunt ceva detalii pe care le-am ignorat la citirile de pana acum. Cassiopeiaid="red">, mai bine faci contestatie - tot la autoritatea care ti-e emis decizia de respingere. Pe ea ar trebui sa scrie si caile de atac pe care le ai la dispozitie. Fa contestatie indiferent de ce scriem noi aici, noi doar ne dam cu parerea. Contestatia va fi analizata de alta persoana decat cea care a propus respingerea si poate se mai gandesc o data. Bafta! si te rog sa ne tii la curent, daca poti. Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anca tanasica Postat Septembrie 28, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 28, 2006 rozi, leguitorul se refera doar la data nasterii copilului...nu la data depunerii cererii de CIC... Anca si Alexandra (10 nov.2003) poze: http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana Va invit la Marsul ROZ AVON impotriva cancerului la san!id="red">http://www.avoncosmetics.ro/PRSuite/info/aboutCommunityList.jsp?index=0&item=0 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cool Postat Septembrie 29, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 29, 2006 Anca, la data cand a solicitat CIC (adica la 01.aug.)avea facultatea terminata cu licenta luata :))))) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
anca tanasica Postat Septembrie 29, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 29, 2006 ART. 4 (1) Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, prevazute de ordonanta de urgenta, se acorda persoanelor indreptatite, daca acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copiluluiid="red"> sau, dupa caz, de la data la care s-a realizat incredintarea in vederea adoptiei, s-a aprobat adoptia ori s-a instituit plasamentul sau tutela. alin.7 (7) Cele 12 luni prevazute la alin. (1)id="red"> pot fi constituite integral si numai din perioadele prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, daca persoana s-a aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii: .... j) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu examen de licenta sau de diplomaid="red">. In sensul dispozitiilor art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, se ia in considerare intervalul cuprins intre ziua in care incepe si ziua in care se sfarseste fiecare an universitar, in conditiile legii; so...relevanta are data nasterii copilului... m.am gandit mult la speta asta...si chiar si ca jurist speculant ce.s io...tot nu vad rezolvare favorabila... Anca si Alexandra (10 nov.2003) poze: http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana Va invit la Marsul ROZ AVON impotriva cancerului la san!id="red">http://www.avoncosmetics.ro/PRSuite/info/aboutCommunityList.jsp?index=0&item=0 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.