Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

🎉 Alătură-te Comunității Noastre! 🎉

🔹 Membrii înregistrați beneficiază de:

• ✨ Funcționalități suplimentare
  • 💬 Participare la discuții active
  • 🏆 Puncte pentru tombole lunare cu premii atractive
  • 🗣️ Oportunitatea de a-ți exprima opinia
  • 🤝 Ajutor reciproc între părinți
  • 🎁 Șansa de a câștiga premii

🚀 Ce te oprește?

Pensionarii din Romania

speel

Recommended Posts

Am vazut ca s-a deschis un subict despre salariile din Ro.Mi-am permis sa vin si eu cu o intrebare.Dar pensiile?cum se descurca parintii vostri ?Sa luam in discutie cazul meu:Mama singura,vaduva de multi ani are o pensie de 4 milioane.Cardiaca si multe alte afectiuni,retetele lunare pentru medicamente ceva pe linga 1,5 milioane.Intretinerea,telefonul,energia electrica,cablul,impozitul pe aprtament si restul de cheltuieli de intretinere sunt valori foarte mari pentru un batrin singur si bolnav.Cit despre alimente,e chiar deprimant ca-mi spune :as vrea sa fac conserve,dar cred ca o sa ma limitez doar la citeva borcanele cu legume si compot.Si sunt convinsa ca mama mea e un caz fericit pentru ca ma are pe mine si implicit ajutorul meu financiar.Dar ceilalti?parintii vostri cum reusesc sa se descurce din pensiile dumnealor?Nu mai vorbim de aspectele sociale ale batrinetii in Ro:de cceva vreme nebunia cu retetele compensate pentru pensionari,va rog sa ma credeti ca plingea mama saraca de dureri de picioare dupa o noapte stata in fata farmaciei ca sa fie sigura ca poate sa cumpere dimineata medicamentele.oare cit pot sa mai duca saracii batrini?Dupa o viata de munca,cu o arterita dureroasa sa stai la 65 de ani in fata farmaciei in frig pentru medicamente!
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Parintii mei lucreaza inca.

Dar am o bunica de care ma ocup eu.

Are o pensie de 2 mil, si o pesie suplimentara de la veterani (bunicu' saracu') de 1 milion.

Intretinere, medicamente, lumina, telefon, cablu, TVR, alimente (in care mai intra si ceva dulce, putin rasfat), detergenti, sapun, sampon.....

Sa spun unde ajung cu toate? Nu indraznesc sa-i primesc bani pe nimic din ce-i platesc tocmai pentru a nu o speria. are 85 de ani si nu prea mai stie ce e prin magazine (desi o mai ducem la bila - preferatul ei).

Ma mai intreaba cat ma costa sa-mi dea banii, "mama ai copii, pastreaza banii pentru ei" si o "traduc" la socoteala. In final imi 30 de mii pentru intretinere, telefon si cumparaturi. (Imi plac ecand ma intreaba: "sigur numai atat face?", "sigur, sigur" ii raspund.

Dar bunica mea e o norocoasa.

Ce se intampla cu ceilalti, cei care sunt saraci cu adevarat? Saraci si singuri.

Saraci de bani, saraci de dragoste.

De asta incerc sa-i ajut cat pot pe batrani. E cumplit sa nu mai ai speranta.

http://photos.yahoo.com/ph/c_ghimis/my_photos

Pai noi incercam sa ii ajutam cu tot ce putem , si mai ales financiar. Este extrem de greu in conditiile in care au muncit o viata, sa traieasca cu o mizerie care se numeste "pensie". Ne incadram exact in acelasi tipar : mama cardiaca, si cu multe alte afectiuni, pensionara si ..cu o pensie extrem de mica. Iar de medicamente draga Speel...mama trebuia sa ia zilnic un pumn de medicamente si mai mergem prin rotatie, eu sau frati-miu sa le luam. Este ...trist, dureros dar e realitatea pe care o traim. Este foarte greu .... [V][V]

Pe mine ma preocupa faptul ca acesti pensionari, chiar daca au ajutor de la copii, nu au liniste. Cred ca se gandesc tot timpul cum sa mai imparta, cum sa ma intinda, la ce sa mai renunte, ca sa poata plati una-alta.

Un pensionar mai proaspat, in loc sa citeasca o carte, sa se bucure de o plimbare in parc, de un tratament la Techirghiol, se trezeste dintr-o data, de la un salariu asa si asa, sa spunem 7-8 milioane, la o pensie prapadita de vreo 4 sau maxim 5 milioane.

Nu-si poate cumpara un pantof mai asa si asa, ca pretul e cam la un milion. De fapt, nici o carte nu isi mai poate cumpara, pentru ca si aia costa vreo 200 de mii. De un teatru.. eu stiu? Poate ocazional, daca e pasionat, ca un bilet e tot vreo 200 de mii (aici poate gresesc, pentru ca n-am mai fost la teatru de o mie de ani!).

Si o ia de la capat - "am 200 de mii in portofel si trebuie sa cumpar de mancare? Ce pot sa cumpar ca sa imi ajunga toata saptamana?"

Vine iarna. "De unde platesc 3 milioane la intretinere?" La o pensie de 4-5 milioane nici nu cred ca obtine compensare de la primarie.

Ii ramane sa tanjeasca. Pentru ca niciodata nu se va indura sa plateasca 60 de mii pe un kil de piersici in plin sezon al piersicilor.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Eliza

buna seara! off pensiile... din fericire parintii mei mai lucreaza inca, dar socrii nu. si au o pensie de 5 mil (impreuna). norocul lor e ca stau la tara (vara, ca iarna vin sa stea cu noi). cat vor putea sa mai munceasca se descurca, sa vedem ce va fi cand nu vor mai putea!

nu uita si maine e o zi

Cred ca cel mai rau in ziua de azi o duc tinerii.

Pensionarii de bine de rau au o casa, au copii mari care ii mai ajuta. Ai mei parinti au cam 7 mil pensie,dar cand au iesit la pensie sau mutat la tara,au vandut apartamentul din oras.

La tara au animale, nu dau banii pe intretinere, nici pe mancare nu cheltuie atat,mai reusesc si sa puna bani deoparte.

Eu cred ca tinerii o duc greu in ziua de azi, nu au locuinta, multi dintre ei lucreaza toata ziua pe 5-6mil lei, mai au si copii care trebuie intretinuti,trebuie sa se si imbrace, sa-si ia pachet la lucru sa plateasca intretinerea pentru 3-4 persoane.Si sa cresti un copil in ziua de azi este destul de greu.Pretentiile sunt mari.

Eu cred ca fiecare om cum isi asterne asa doarme.

Eu de exemplu de trei ani cotizez pentru o pensie privata.

In occident nici un pensionar nu se vaita caci este mica pensia,caci ei au avut grija din timp de asta.

Asa va fii si la noi, va trebui sa ne gandim la pensie inca de tineri.

quote:Originally posted by ciocolata cu piper

Cred ca cel mai rau in ziua de azi o duc tinerii.Pensionarii de bine de rau au o casa, au copii mari care ii mai ajuta. Ai mei parinti au cam 7 mil pensie,dar cand au iesit la pensie sau mutat la tara,au vandut apartamentul din oras.La tara au animale, nu dau banii pe intretinere, nici pe mancare nu cheltuie atat,mai reusesc si sa puna bani deoparte.Eu cred ca tinerii o duc greu in ziua de azi, nu au locuinta, multi dintre ei lucreaza toata ziua pe 5-6mil lei, mai au si copii care trebuie intretinuti,trebuie sa se si imbrace, sa-si ia pachet la lucru sa plateasca intretinerea pentru 3-4 persoane.Si sa cresti un copil in ziua de azi este destul de greu.Pretentiile sunt mari.Eu cred ca fiecare om cum isi asterne asa doarme.Eu de exemplu de trei ani cotizez pentru o pensie privata.In occident nici un pensionar nu se vaita caci este mica pensia,caci ei au avut grija din timp de asta.Asa va fii si la noi, va trebui sa ne gandim la pensie inca de tineri.

id="quote">id="quote">Daca tu cotizezi la o pensie privata inseamna ca ma poti lamuri si pe mine. Exista facilitati fiscale pentru pensiile private in Ro.? Daca exista care sunt ele?Adica in Canada, statul te scuteste de impozit pentru suma depusa la pensia privata, in Australia pentru fiecare $1 depus statul iti depune $1.5.... etc. In Ro. cum te sustine statul pentru pensia privata? La Humulesti Ozana curgea limpede fara prea mari framîntari sociale si politice.....id="blue">id="size1">

quote:Eu cred ca fiecare om cum isi asterne asa doarme.

...

In occident nici un pensionar nu se vaita caci este mica pensia,caci ei au avut grija din timp de asta.

id="quote">id="quote">

Dar cei carora li s-a facut asternutul in comunism si s-au trezit din dormit la pensie in noua societate, ce trebuie sa faca? Ce mai altceva de facut decit sa-si puna in liniste streangul de git?

Crezi ca viata lor a fost mai usoara cind erau tineri? Crezi ca pe vremea aia copiii se cresteau mai usor? La coada la alimente, nu? Sau le dadea careva casele pe care le au azi gratis?

e bine sa privesti la viitor cu egoism si optimism, dar daca nu-ti cunosti trecutul si istoria ta devii dezradacinat de la un moment dat incolo...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...