Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Vaccin BCG "intarziat"

Recommended Posts

A facut cineva copilului vaccinul BCG la o varsta "mai inaintata", adica mult dupa nastere? Ati avut probleme, reactii? Ati facut IDR inainte? Orice informatie m-ar ajuta.

Matei (4 ani) s-a nascut in Germania, asa ca nu a facut vaccinul BCG la nastere. Acum 1 an si ceva (dupa ce ne-am intors in Romania) am fost la medic si am intrebat daca trebuie sa il fac. Raspunsul a fost ca nu e nevoie, poate dupa 6 ani, ca daca e ingrijit copilul nu e nici un risc etc. Anul acesta, cand ne-a trebuit un aviz ca poate sa intre in colectivitate, aceeasi d-na medic s-a razgandit, si a zis ca trebuie sa il facem. Astept sa ma sune sa imi spuna cand avem programare. Si sunt cam ingrijorata ...

dori

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Ada mea a facut BCG-ul in spital, la nastere. Dar n-a avut nici o reactie. Eu am vazut cand i l-a facut si a iesit tot inapoi din manuta pe unde a injectat-o. Atunci n-am zis nimic [bang]. Pe urma cand am observat ca n-are nici o reactie am vb. cu dr. care mi-a spus ca nu-i nici o problema pentru ca este o bebelusa ingrijita care nu intra in contact cu persoane bolnave de tuberculoza.

Asta nu m-a linistit si dupa ce terminam cu vaccinurile obligatorii, dupa ce se raresc am de gand sa-o vaccinez. O sa ma simt mai linistita.

Maria

• 1 month later...

DACA la copilul vacc BCG la nastere cicatricea vaccinala(la 6 luni)este mai mica de 3mm se repeta vaccinarea,fara testare IDR(floricica).daca copilul are mai mult de un an se face intai floricica apoi in fct. de rezultat vaccinul.de la 9mm in sus nu se mai vaccineaza.

Mariailinid="red"> e normal sa se scurga un pic din vaccin atat timp cat el se face strict intradermic(in piele) si nu este voie sa tii tampon peste el.la injectare se formeaza o bula care se resoarbe in 5-10min.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos

LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

saluuut!!!

la andra i-am facut BGC ca-i nascuta in Ro, iar aici cand am intrebat daca ramanem numai cu un copil vaccinat ne-a recomandat intai sa facem floricica la fata sa vedem daca a avut efect sau contact cu boala si apoi ne hotaram. Rezultat: nici una nici alta, adica vaccinul nu a avut efect, nu are deloc anticorpi. Deci as zice sa faci IDR la amandoi, cam 20% din vaccinuri nu "prind". Sau poate piticu a intrat in contact cu boala si are anticorpi.

numai bine! [pup] la amanpatru

Cristina

-----------------------------------------------

Explica-mi, si am sa uit

Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte

Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.

Confuciusid="size1">id="red">

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...