gabrielle74 Publicat Septembrie 22, 2006 Raport Distribuie Publicat Septembrie 22, 2006 As vrea cateva retete din ardeal/banat, stiu ca ei sunt specialisti in asa ceva. Am chef azi sa fac ceva dulce ,si m-am plictisit de ce retetele mele multumesc Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hildegard Postat Septembrie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2006 uita-te la ale mele.....mai jos si daca iti place imi scri si-ti trimit ce reteta vrei. sau daca nu uite aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77224&whichpage=1 sa-mi spui ce vrei sa faci.[;)] PRAJITURI[pofta] Veronicaid="red"> id="red"> si Stefan Peter (07.11.2005)id="blue"> Poze la 10 luni Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LauraNicole Postat Septembrie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2006 Hilde , esti o gospodina ff buna ! Numai uitandu-ma la poze si mi-a lasat apa-n gura .Ai cumva retete de prajituri si care se fac fara cuptor?Eu nu am cuptor aici unde stau si n-am unde le coace iar ai mei le duc dorul de 3 luni . Comorile mele:http://www.geocities.com/nickysweet4u/nickysweet4u.html They need us : http://www.unesco.8m.com/Romch/all.htm We are: http://ingerifaraaripi.8k.ro/ Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti! http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
diadaniela Postat Septembrie 22, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2006 Hilde,te rog ,pune reteta de tiramisu . arata tare bine. ,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,, Dana Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabrielle74 Postat Septembrie 22, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 22, 2006 Vreau toate retetele,ah ce pofta mie ... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lz_cecilia Postat Septembrie 23, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 23, 2006 PRAJITURA CU MERE: -6 oua -12 linguri zahar+ 8 linguri zahar -12 linguri lapte -12 linguri ulei -14 linguri faina -1 praf de copt -1/2 kg mere curatate, date pe razatoarea mare.se pune zahar, zahar vanilie dupa gust Galben. se freaca foarte bine cu 12 ling. zahar, dupa care se adauga ulei,lapte,faina in care ai pus praful de copt(fara sa-l stingi). Compozitia de mai sus se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina, se coace pe jumatate,dupa care se aseaza merele stoarse, iar peste mere albusurile batute spuma cu 8 ling. zahar.Se mai lasa 10-15 min. la cuptor. ps:reteta o am de la vecina mea(care e ungaresa ) si e o delicatesa... Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabrielle74 Postat Septembrie 23, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Septembrie 23, 2006 Multumesc pt reteta -CECILIA..Imi plac ff mult prafiturile cu foi. Are cineva reteta de ,,televizor''?mi-a duc aminte cand eram mica am mancat in ardeal si taaaare mi-a placut.Am avut -o dar am pierdut-o. hilde -astept retetele . Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
strumfi2004 Postat Septembrie 23, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 23, 2006 "Televizor" Foaia maro: 125 g unt/margarina pt prajituri 5 linguri zahar 1 ou 1 lingura cacao 12 linguri cu varf cu faina 1/2 pachet praf copt esente Se amesteca toate acestea si se coc 2 foi pe dosul tavii. Foaia alba - pandispan 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga pe rand faina si apoi galbenusurile. se coace. Crema 1/2 litru lapte 9 linguri zahar 3 linguri faina 1 pachet unt 2 lamai - coaja si sucul Laptele cu faina si zaharul se pun pe foc mic. cand s-a ingrosat se ia de pe foc, se mai lasa putin la racit si se freaca untul bine, apoi se adauga lamaia. se aseaza in ordinea urmatoare: foaia maro 1/2 borcan gem (piersici, caise) 1/2 din crema foaia de pandispan restul de gem restul de crema foaia maro Gratiela, mamica strumfilor [zana]Mariuca si [copil] Stefanut Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gabbriela Postat Septembrie 23, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 23, 2006 imi dai si mie reteta napolitan cu nuca, eu am una dar nu mi se moaie deloc foile id="purple">quote:Originally posted by Hildegarduita-te la ale mele.....mai jossi daca iti place imi scri si-ti trimit ce reteta vrei.sau daca nu uite aici:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77224&whichpage=1sa-mi spui ce vrei sa faci.[;)]PRAJITURI[pofta]Veronicaid="red"> id="red"> si Stefan Peter (07.11.2005)id="blue">Poze la 10 luniid="quote">id="quote">Sanatate si numai bine [flo]id="purple">Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!id="red">Tine aripioara asta, voiniceid="red">Nicole mami lui Julian[foto]1, 2, 3, 4, 5, 6, 7id="size1"> Atelierul Piticilorid="size1">id="right">id="purple">Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Platoid="size1">id="purple"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hildegard Postat Septembrie 24, 2006 Raport Distribuie Postat Septembrie 24, 2006 Uitati aici retetele: 1.Reteta fara coacere, Tortul Diplomat aici 2. FOI DE NAPOLITANE -2 cani zahar se topesc pe foc -se adauga o cana de nuca taiata cu cutitul -se aduga ½ pachet unt sau margarina si un galbenus de ou si se amesteca pana se omogenizeaza -se intinde de-a lungul pe foi -compozitia trebuie sa fie calda -cantitatile vi le alegeti voi. -eu fac cu cantitate dubla sa iasa mai mult. 3. TIRAMISU Ingrediente: - 500g de piscoturi intregi - 6 lingurite de cafea ness granule - 1 cana de apa calduta - 1/2 cana de lichior de cafea sau esenta de rom - 4 oua, separate - 2x250g branza crema Philadelphia - 1/2 cana de smantana cremoasa, putin sarata (poate fi de casa) sau frisca nebatuta - 1/2 cana de zahar pudra Metoda: 1. Intr-o farfurie adanca se combina cafeaua, apa si lichiorul. 2. Intr-un bol se bat ouale cu mixerul, pana se intaresc. Separat, se bate crema Philadelphia vreo 2 minute sau pana e moale si cremoasa. Se adauga galbenusurile, smantana si zaharul si se continua amestecarea pana se incorporeaza. Se toarna albusurile usor prin crema obtinuta. 3. Se inmoaie usor, pe rand, jumatate din piscoturi, unul o data, pe ambele parti in mixtura de cafea si se pun intr-o tava de 25x30 cm. (Piscoturile sa se imbibe cu cafea pe ambele parti, insa sa nu se inmoaie si sa se rupa.) (Daca vi se termina mixtura de cafea, mai faceti inca o tura, in functie de cate piscoturi mai aveti de inmuiat.) Se intinde peste ele jumatate din crema de branza. Se repeta cu piscoturile ramase terminand cu crema de branza. Se obtine asa: 1 strat de piscoturi, un strat de branza, un strat de piscoturi, un strat de branza. Se da la rece (camara sau frigider). Se serveste pe farfurii de desert. Inainte de a se servi se pudreaza cu cocoa sau ciocolata rasa. 4. PRAJITURA FANTA Blatul: - 7 oua -100 ml.ulei -7 linguri de zahar -6 linguri de faina -2 linguri de cacao -1 praf de copt stins Se freaca galbenusurile cu uleiul care se adauga treptat ca la maioneza, se adauga cacao, praf de copt. Cele 7 albusuri se bat spuma cu 7 linguri de zahar. Se amesteca toate, iar la sfarsit se adauga 6 linguri de faina. Se pune in tava unsa si tapetata. Crema1: 1/2 kg branza dulce de vaca se freaca foarte bine cu 200gr. margarina(Rama), zahar dupa gust. Cand e gata se pune coaja razuita de la o lamaie. Peste blatul racit se pune crema de mai sus. Crema2: -1/2 litru suc Fanta de portocale se pune la fiert cu 2 budinci de vanilie si 3 linguri de zahar(se face exact ca o budinca). Cand e gata se ia de pe foc si asa fierbinte se pune peste crema1 de branza. Pofta buna!!! 5. Prajitura "Veronica" Blat: 8 oua 8 linguri de zahar 6 linguri faina 1 praf de copt Blat:Separi albusurile de galbenusuri cu atentie sa nu le spargi(galbenusurile).Bati spuma albusurile,adaugi zaharul si bati pana se dizolva.Adaugi galbenusurile amestecate putin ,cerni faina cu praful de copt si amesteci trecand telul de jos in sus,sa nu se lase albusurile.Pui compozitia intr-o tava cu hartie de copt pe fund,nivelezi frumos si bagi la cuptor la foc mediu. Crema: 1 cutie finetti(sau nutella)400 gr 1/2 pachet margarina Rama pentru prajituri. dupa ce se freaca amandoua se pune la frigider. faci a doua compozitie: eu am facut dupa ochi 250 ml lapte, zahar dupa gust, si faina.Se face pe foc. Pui faina incet sa nu se faca cocoloase.(Ei si daca se fac cococloase ele se sparg cu blenderul) Apoi se lasa la racit. Se amesteca cele doua creme Cum? -se pune tot cate o ligura de sos alb in crema cu nutela si se amesteca cu blenderul sau mixer.....pana se termina compozitia de sos alb. iese o crema spumoasa maro deschis care e super buna. Se taie blatul rece in doua si se umple.Se va lasa un pic de crema si pentru imbracat. Peste se pune o cutie de frisca Hopla mijlocie. Se presara apoi nuca macinata. Restul "KREM A LA KREM si BROWNES CAPUCCINO sunt din "Deserturile Nataliei de pe forum. PRAJITURI[pofta] Veronicaid="red"> id="red"> si Stefan Peter (07.11.2005)id="blue"> Poze la 10 luni Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.