Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

ciorba de burta?


addinel

Recommended Posts

Hai sa-ti spun cum fac eu:

Pun intr-o oala burta de vita si un os fara carne, special pentru ciorba si le oparesc bine. Dupa asta le spal bine si le pun la fiert in apa cu zarzavat (morcov, telina, patrunjel, ceapa) cat mai mult si neaparat intreg, nu taiat. Se fierbe destul de mult pe foc, burta fierbe mai greu. Cand intra furculita in burta, ciorba este aproape gata.

O iei de pe foc, o strecori printr-o sita si pasezi si o parte din zarzavat prin sita. Zeama rezultata o pui din nou pe foc mic. Intre timp tai burta feliute subtiri, daca mai sunt bucati de zgarci de pe os le toci si pe ele marunt si adaugi totul in ciorba.

 

Se drege cu: 400 ml smantana, 4 linguri otet si 3 oua se amesteca bine. Dupa care se adauga zeama fierbinte din ciorba cate putina, amestecand continuu, si abia dupa aceea se toarna smantana in oala. Astfel eviti sa ti se taie ciorba.

Se serveste fierbinte cu mujdei de usturoi in ea sau cu otet.

 

Pofta buna!

 

printze

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Subscriu celor scrise de Printze cu exceptia:

 

- eu nu las zarzavatul in ciorba - scot tot si eventual il folosesc la salata de boeuf!

in ciorba las doar feliutele de burta si pun putin orez;

 

- cnd fac "dresura", nu pun albusurile de la ou. Doar galbenusul cu smantana si otet.

 

Ciorba mea e alba, si nu gasesti decat burta si orez in ea.

 

Cnd servesc, pun mujdei de usturoi pe masa, alaturi, ca sa se serveasca cine vrea, + neaparat ardei iute.

 


Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.id="size1">

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

cam la fel dar nu pun in zeama la fiert decat ceapa intreaga ,piper boabe si o foaie de dafin.ca sa fiarba mai repede o pun in oala cu presiune cam 1 1/2 ore.secretul aflat de la un bucatar:se dau pe razatoarea mica 2-3 morcovi care se calesc in ulei fierbinte apoi se adauga zeama din ciorba si mai fierbi imca 10 min amestecand uneori.dupa ce tai burta feliute adaugi si morcovul si fierbi din nou.la sfarsit adaugi dressingul din cateva oua(dupa cratita) si iaurt cu smantana sau iaurt simplu ca nu fie prea gretoasa.si sa nu sara colesterolul in aer.eu pun cam 500ml iaurtla cratita de 4 l si 3 oua.apoi torni incet din zeama amesteci cu grija si torni in oala.se serveste cu usturoi pisat(strivit) peste care torni otet si lasi macar 10 min sa ia gust,merge si imediat dar se aromatizeaza mai bine.si ardei iute daca iti place.iese o ciorba galben-portocalie exact ca la restauranr si e f gustoasa.e singura ciorba care ii place lui barbatamiu si gatita de mama.spor la treaba.

 

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos

LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Ciorba de burta

 

Ingrediente: 1 kg burta de vita, 1 picior sau 2 de vita, 2 cepe, 1 morcov, 1 patrunjel, 50 ml otet, sare, piper, usturoi, 200 g smantana, 1 ou, 1 foaie dafin, sucul de la 1 lamaie

 

Se spala bine burta si picioarele si se lasa o noapte in apa rece. A doua zi se freaca cu sare si burta se opareste 10 minute pentru a putea scoate pielita ce o acopera. Se pune apoi la fiert in 5 l apa rece, impreuna cu picioarele. Se scoate spuma.

Dupa 3 ore se adauga morcovul taiat rondele, ceapa taiata marunt, patrunjelul intreg, foaia de dafin, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba cateva ore pana se inmoaie, apoi se taie in suvite subtiri.

Se drege cu ou si smantana. Se potriveste de sare, se acreste cu lamaie sau otet si se serveste cu mujdei de usturoi.

 

 

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

 

 

Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

 

http://community.webshots.com/user/miana_dragnea

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

retetele sunt cu f misto cu toatele. doar o sugestie, asa am vazut la mama si fac si eu. la urma, cand e aproape ciorba, dupa ce ati dres-o adaugati niste gososari in otet taiati feliute subtiri. asa are si aspect si e si acrisoara. se merita incercat. a, nici eu nu las radacinile.

 

philip[pk]&andreea[usa]

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

ca sa nu e taie ciorba eu adaug numai galbenusurile. nu pun albusurile, ca de fapt ele sunt vinovate pt asta. (daca am grija la inceput sa nu se taie, sigur se taie cand o incalzesc, ca imi place fff fierbinte)

 

super chestia cu morcovul dat e razatoare, am incercat-o si da o culoare frumoasa ciorbei si un gust deosebit.

mi s-a parut interesanta si aia cu gogosarul. am s-o incerc

 

ceea ce tie nu-ti place altuia nu-i face

------------------------

 

mirela si ana monica (8 dec 2005)

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

fetelor, eu am facut ieri ciorbitza de burta am adunat din toate sfaturile vostre...

am pus numai galbenushuiel de la ou

am pus si morcovi caliti pentru culoare...

si in loc de gogosharul murat al mamei lui philip am pus un ardei gras roshu...asta pentru aspect.

a iesit o super ciorbitza

multumesc si[flo]

 

monica

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...