mcrissa Postat Octombrie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 13, 2006 eu am noroc de o dr. (medic de familie) foarte bun.m-am dus la ea cu reteta de la medicul ginecolog si mi-a dat gratuit tot ce se putea da gratuit de pe acea reteta (adica utrogestan, pregnyl si no-spa).la mine nu s-a pus problema de concediu medical (cu toate ca pe reteta medicul mi-a scris la diagnostic "amenintare de avort"), dar nu cred ca ar ezita sa-mi dea.si eu una nici un buchet de flori nu i-am dus vreodata.azi am reusit cu greu sa gasesc si o farmacie de unde mi-am ridicat toate medicamentele (s-au cam terminat fondurile). eu zic sa incerci sa-ti schimbi doctorul.mult succes! Mcrissa [gravi] 7bebe strumph-ul meu Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maria72 Publicat Octombrie 13, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 13, 2006 Stiati ca pe perioada de sarcina medicamentele sunt gratuite? Voi cum faceti sa le obtineti ca la mine nu merge decat cu spaga data la medicul de familie. Si zau ca ma dispera cand stiu ca avem dreptul dar tr sa platim cuiva pentru el? Eu bag mana in buzunar ca mai vreau si concediu medical, pentru ca am amenintare de avort si imi trebuie neaparat, si mai bag mana si pentru medicamente. Ce ziceti? Voi cum faceti? Dati banii pe ele sau vi le da medicul cu reteta gratuita? Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maria72 Postat Octombrie 13, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 13, 2006 Mcrisa As vrea sa mi-l schimb dar cina ma mai ia pe mine acum cand deja am fisa de gravida la ea. Mai mie mi-e rusine de rusinea ei, dar tr sa fiu mai "a naibi" si sa ma infig in ea. Ma ia cu vb buna si apoi ma refuza politicos, imi tot cere adeverinta de salariat mereu, desi lucrez la stat si nu se pune problema neplatii CAS-ului.Ce sa mai, intr-un cuvant, se colaboreaza f. greu cu ea, decat cand vede banul devine dintr-o data deschisa la colaborare. Incepe sa carcoteasca ca are mult de scris pe reteta, greseste codurile... Sunt foarte nemultumita de ea, de la inceput am avut probleme si ma invart in cercul asta vicios, dau bani ca sa scap de refuzurile ei dar ma enerveaza la culme chestia asta! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxana c. Postat Octombrie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 13, 2006 Maria, stii tu ca exista o vorba:" cu rusinea mori de foame", asa ca lasa rusinea la o parte si spune-i verde-n fata . Si eu am o doctorita de fam de treaba, mi-a dat gratuit Elevitul si a fost uimita cand i-am spus ca am platit 140mii, dar asta este, este gratuit...dar cu bani. Pretul lui este vreo 400 mii, dar se plateste nu stiu ce diferenta. Am impresia-sper sa nu gresesc- ca medicul de familie are ceva castig de pe urma unei gravide, nu stiu sa spun ce, un fond mai mare de la CNAS, sau...nu stiu, m-am intalnit cu ea pe drum si i-am spus ca-s[gravi], iar ea mi-a spus sa vin sa ma ia in evidenta peste 2 sapt ca intra in concediu, si sa nu ma duc la d-na dr. x, colega ei de cabinet. Asa ca daca nu-ti convine de medicul tau, pleaca la altul, fara jena, dar intereseaza-te sa nu dai de unul tot la fel[:D] Roxana[gravi]33+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
eloise Postat Octombrie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 13, 2006 quote:Originally posted by roxana c. Am impresia-sper sa nu gresesc- ca medicul de familie are ceva castig de pe urma unei gravide, nu stiu sa spun ce, un fond mai mare de la CNAS Roxana[gravi]33+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02) id="quote">id="quote"> Pai va spun eu ce castig are. medicii de fam sunt retribuiti in functie de nr de pacienti pe care il au: nr de pacienti= un punctaj, punctaj mare, retributie mai mare. Si daca un pacient "obisnuit" reprezinta 1 pct, o gravida sau o lauza= 10 puncte. Deci de pe urma noastra primesc de 10 ori mai mult decat de pe urma altor pacienti. Ar fi normal sa ne trateze preferential, macar din motivul asta (ca oricum sunt zeci de alte motive) Nu are ce sa-ti ceara adeverintza de salariatid="red"> pentru ca ea e obligata sa te ia in evidenta si sa te consulte chiar daca esti somera, neplatitoare CAS etc si te prezinti hodoronc tron la usa ei sa-ti faca fisha. In Romania asistentza medicala pt copii, gravide si lauze e GRATUITA. Acum e posibil sa-ti ceara adeverinta de salariat pentru a-ti prescrie medicamentele gratuit. La un moment dat, acum cateva luni, de gratuitate pt medicamente beneficiau doar gravidele cu salariu minim pe economie, restul plateau 50%, acum e posibil sa se fi schimbat in gratuitate pt toata lumea, nu mai stiu... la frecventa cu care se schimba lucrurile in ministerul sanatatii. Oricum ia-o tare pe dr de familie. E dreptul tau la un concediu si la niste reduceri/gratuitati, deci ea nu-ti face nici o favoare pt care sa trebuiasca sa o shpaguiestiid="green"> Eloise[gravi] 39+ cu id="green"> EUid="green"> Virsta bebeid="green"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxana c. Postat Octombrie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 13, 2006 Eloise, deci banuiam eu bine ca are ceva in plus de pe urma unei gravide. De cate ori ma duc la control, ma cheama inaintea altora, ca...de...sunt gravida, nu mi-a cerut niciodata adeverinta de salariat. Auzisem si eu ca medicamentele gratuite le da numai la cele cu venitul minim pe economie, dar cred ca in mare masura depinde de doctor, daca vrea ti le da oricum. Cel putin pe mine nu m-a intrebat de salariu. Eloise, te urmaresc la mamicile de sept- oct, nastere usoara si un bebe sanatos si daca se poate fara colici[:D]. (Mi-a placut mult poza aia cu pisoiul ) Roxana[gravi]33+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
asiza Postat Octombrie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 13, 2006 Mda...Mariaid="red">, ai deschis un subiect pentru care eu mi-am facut muultiii nervi...incep prin a spune ceea cu siguranta stiti deja: sistemul din romania e de rahat!!!! Acuma, Mariaid="red">, schimba-ti medicul de familie de urgenta...sunt si medici mai putin nesimtiti, care se multumesc si cu cate o cafea sau o ciocolata o data la 1 an ca sa se poarte bine si sa nu-ti puna bete-n roate, ba mai mult, nu iau nimic...Mie doctorita, care e de treaba de altfel, mi-a dat o singura data reteta de Elevit gratuit (de altceva nici n-am avut nevoie, deoarece sarcina a decurs bina pana acuma), dupa care, in luna urmatorae mi-a spus ca nu mai poate sa-mi prescrie vitaminele gratuit deoarece a sunat la CAS Cluj si i s-a spus ca doar gravidele fara venit sau sub salariul minim pe economie beneficiaza de gratuitate. Bineinteles ca m-am contrazis putin cu ea, insa mi-a dat nr de la CAS sa sun si eu...am sunat si intr-adevar si incompetentii aia mi-au spus la fel...zic incompetenti deoarece legea s-a schimbat de prin iunie (dar nu reusesc sa-mi fac rost de ea si nici nervi n-am mai avut) si nu mai face diferenta intre gravide...Insa am decis ca prea multi nervi mi-am consumat ( ca io cand vad nedreptatile din Romania, ma enervez asa, la limita stopului cardiac) si n-oi fi io aia care schimba totul acuma, cand mai am putin pana imi vad bb-le, dupa care oricum vrem sa decolam de-aici...Ce acuma era sa ma iau in piept si cu aia de la CAS???? Sa le spun io ca s-o schimbat legea??? Ziceau ca-s nebuna probabil...asa ca am lasat-o balta si m-am dus si mi-am luat vitaminele cu pret intreg de la farmacie... That's my story...Bafta multa daca ai nervi pentru asa ceva...si schimba-ti totusi medicul de familie... Oanaid="red"> [gravi]29+ cu Denis Cristianid="red"> Personality can open doors, but only character can keep them open!id="red"> Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maria72 Postat Octombrie 13, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 13, 2006 Fetelor, va multumesc din suflet pentru raspunsuri. Am vrut sa-mi schimb medicul, respectiv i-am propus medicului fetitei mele (eu cu sotul suntem la asta parsiva si fetita la alta mai de treaba) si aceea m-a refuzat , a zis ca de acum daca sunt la d-na X sa merg pana la capat si dupa nastere sa ma inscriu la ea. As fi preferat sa fiu la acelasi medic cu fetita, ca tot stau la coada, sa nu stau de doua ori, ma duc si eu si copii stand o data la coada. Mai ales ca au si programul pe invers, cand e una nu e alta si tot asa. Deci mai am de asteptat sa ma milogesc la respectiva dr. pana nasc. DAR MA ENERVEAZA LA CULME!!! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
m_monique Postat Octombrie 13, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 13, 2006 eu duc la medicul de familie odata pe an adeverinta de la serviciu. de cate ori am avut nevoie mi-a scris retete. la inceputul sarcinii a trebuit sa fac tratament de sustinete, pentru care m-a rugat sa-i duc scrisoare medicala, ca sa fie acoperita. cand i-am spus ca vitaminele se dau compensate, a sunat la o farmacie ca sa i se confirme, si mi-a scris reteta compensata. am intrebat si la CASMB, si mi s-a confirmat ca elevitul se da compensat 100%. eu am dat bani medicului de familie atunci cand am vrut concediu medical, fara sa am o problema reala. [gravi] 30 + cu Nunta noastra Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
maria72 Postat Octombrie 13, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 13, 2006 Asta o inteleg si eu, ca de iti da fara sa ai motive, e o chestie, dar medicamentele... de ce sa nu lei iei gratuit daca ai dreptul? Si asa ni se iau drepturi de peste tot, macar asta de care stim sigur ca avem voie sa beneficiem sa fie dat fara bacsis! Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.