Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Retete de dovlecel umplut

Dorsilia

Recommended Posts

salut!

am niste dovlecei mici si n-am facut decat o data dovlecei umpluti, (am si eu 2 retete) dar nu mi-au iesit deloc-deloc gustosi. As dori sa-mi spuneti voi o reteta care sa fie asa suculenta si gustoasa ca sa papam si noi si puiutul de 2 ani. Am niste piept de pui si astept pana maine sa primesc sfaturile voastre, nu ma apuc de gatit pana nu ma instruiesc :)

si off topic:

cum faceti voi fasolea verde sa fie buna? depinde si de soiul de fasole? mie nu-mi reuseste de fiecare data buna si n-am timp de loterii cand mai sunt si gravida si am si un pui mic ce asteapta papa de pranz. In general folosesc carne de pui sau vita, o calesc in ulei cu putina ceapa, apoi pun si restul legumelor (ardei, morcov, patrunjel date pe razatoare) apa, si cu vreo 20 de minute inainte sa sting focul pun si fasolea verde oparita in prealabil. La final fac si un sos alb cu faina desfacuta in lapte sau adaug un pic de bulion. Se mai face si altfel fasolea verde?

merci

lia

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Dorsillia, pieptul de pui e cam fad pt. a umple dovleceii, de aceea poate ies asa uscati. Eu folosesc carne de vita si putin porc(amestec). Dar merge si cu pieptul de pui. Si fac asa: carnea, un morcov ras, o ceapa taiata mic le pun pe foc sa fiarba in suc propriu, pana cand carnea isi schimba culoarea. Las carnea sa se raceasca putin, pun un ou batut, verdeata tocata(marar si patrunjel), sare, piper. Scobesc dovleceii si umplu cu compozitia de carne, pun un capacel de rosie si ii asez in tr-o tava mai adanca. Apoi fac un sos: o ceapa mai mare taiata mic, inabusita in putina apa cu ulei, appi bulion desfacut in 2-3 cani cu apa si lasat sa dea in clocot. Torn sosul peste dovlecei si bag la cuptor. Cand sunt gata presar marar verde deasupra.

In carne poti pune si putin orez daca vrei, eu nu pun.

Iar la fasolea verde, eu nu o oparesc si o pun la fiert odata cu restul legumelor si nu pun faina ci bulion.

Oana si [sofer] Vladutz (2 ianuarie 2005)

[foto]Poze cu Vladutz

Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...