Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Caile intortocheate ale destinului

Recommended Posts

Chiar daca exemplul de mai jos este doar o intamplare banala, pe mine m-a facut sa imi pun intrebari.

In weekend am plecat cu trenul de dimineata si fiind obosita ma rugam sa am loc la geam sau in cel mai rau caz la usa ca sa pot dormi linistita. Cand am cumparat biletul am vazut pe el trecut locul 63. Intr-un vagon clasic inseamna exact locul din mijloc, cel mai incomod pentru dormit. M-am cam dezumflat, dar mi-am spus ca astept totusi sa vad la fata locului, poate am noroc si ramane vreun loc gol si pot sa ma asez acolo.

Prima surprinza a fost ca atunci cand am urcat in tren era vagon tip salon cu cate 4 locuri fata in fata si masuta intre ele. Deci macar nu stateam intre 2 persoane. Dar stateam totusi la margine si nu aveam de ce sa ma sprijin ca sa dorm. Intamplarea (sau destinul !?) a facut sa fiu grupata cu un cuplu care avea locurile de la geam, dar stateau fata in fata. Al patrulea loc era liber momentan. I-am intrebat daca nu prefera sa stea unul langa altul, iar ei au fost foarte entuziasti, chiar se intrebau daca nu ma deranjeaza sa merg cu spatele. Nu ma deranja deloc :). Ca urmare, pe langa faptul ca am avut locul visat, am reusit sa ii multumesc si pe cei doi care erau fericiti ca pot sta unul langa altul. Bonusul a fost ca locul de langa mine nu s-a ocupat deloc, asa ca am putut sa ma intind sa dorm !

Mi-am spus ca de acum nu voi mai injura nici o asa zisa « nedreptate » a destinului, ci voi astepta sa vad continuarea. Poate ca este doar o cale mai sofisticata pentru a ajunge la fericire :).

Ce-i drept, daca nu i-as fi intrebat pe cei doi daca nu vor sa schimbam locurile, am fi fost cu totii nemultumiti tot drumul. Deci e nevoie si de putin efort propriu ca sa apreciezi un lucru. Daca am fi avut cu totii de la inceput locurile asa cum le doream probabil nu am fi stiut sa ne bucuram de ele si nu as fi avut satisfactia de a gasi o solutie care sa multumeasca pe toata lumea.

Poate ca uneori, ceea ce ne dorim nu este cel mai bun lucru pentru noi, dar cum sa facem diferenta ?

Voua vi s-a intamplat ca situatii care aparent va dezavantajau pana la urma sa se dovedeasca ca erau cea mai buna solutie pentru voi !?

Sanziana & Marina (03/10/2004)

Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.

Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul răspuns

asta e din categoria Dumnezeu iti da dar nu-ti baga in punga. Prietenele mele imi tot spuneau vai ce norocoasa esti , cum ti se aseaza toate, dar pe de alta parte uita ca spre deosebire de ele am avut curajul sa iau niste decizii in viata pe care nu multi le-ar fi luat,cum ar fii sa las un job bine platit ca sa-mi urmez visul care s-a dovedit a fii o decizie buna dar care la fel de bine putea sa ma duca la faliment, sau sa merg in alta tara sa intalnesc un barbat pe care nu l-am vazut decat in poze etc etc si cu care ulterior m-am casatorit. ( aici tot prietenele vai ce norocoasa esti ce barbat frumos ti-ai gasit [xx(])

E nevoie de sansa si de noroc ca sa realizezi ceva dar in acelasi timp e nevoie si de determinare din parte noastra ca nimic nu pica din cer , cu exceptia ploii si nimeni nu vrea sa se imbete cu apa de ploaie

Michelle[bicla]

Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Adaugă...