lulu75 Publicat Octombrie 18, 2006 Raport Distribuie Publicat Octombrie 18, 2006 Bunica sotului meu sufera de ALZHEIMER.Locuieste cu noi ( eu, sotul meu si bb de 1 an). Am fost la Primaria de sector si am obtinut certificatul de handicap dar...primaria nu are insotitori. In caminul-spital pt batrani al sectorului 2 trebuie sa asteptam intre 6 luni si 1 an ca sa fie internata. La Manastire la Pasarea o primesc doar 3 luni, apoi ne-o dau acasa pt ca acolo stau numai maicute si preotese, deci nu o pot primi cu forme legale. Noi nu putem sa ne ocupam de ea 24/24 si boala evolueaza. Peste 1-2 luni va fi si mai rau decat acum si mi-e teama sa nu aiba reactii violente fata de copil. Acum se manifesta prin faptul ca imi spune ca o doare capul de la tipetele lui dar mai tarziu... Ajutati-ma va rog cu o alta solutie. Multumesc! Luminita, Gabi si [copil] Andrei Tudor - ingerasul nostru cu ochiii ca cerul(16 august 2005) Album Andrei id="red">id="size1"> Povestea nasterii ingerasului nostru: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75774 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bird70 Postat Octombrie 18, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 18, 2006 quote:Initial creeata de lulu75 Peste 1-2 luni va fi si mai rau decat acum si mi-e teama sa nu aiba reactii violente fata de copil.id="quote">id="quote"> Boala nu evolueaza atat de rapid, sunt 3 faze fiecare dintre ele poate dura 2-4 cateodata si 10 ani. Foarte simplist batrana se va transforma intr-un copil, va regresa incet-incet pana in faza in care nu va mai stii sa vorbeasca, sa foloseasca toaleta, etc. Alzheimer's este o dementa si persoanele afectate de dementa pot deveni frustrate din cauza ca nu pot comunica sau nu inteleg ce li se spune, exact ca si copiii. Foarte important este stabilirea unei rutine zilnice, asta va ajuta mai tarziu. Banuiesc ca este foarte batrana daca este bunica sotului si sufera si de alte probleme, poate nu va ajunge sa traiasca atat incat sa regreseze foarte mult, nu cred ca cineva isi doreste sa ajunga asa . Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ECMI Postat Octombrie 18, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 18, 2006 Exista o fundatie care se ocupa de cei cu boala Alzheimer. Ai mai jos un link catre ei. Poate te ajuta. (Dar nu-ti fie teama, nu va deveni violenta) http://www.alz.ro/ Maria si Ilinca La plimbare Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lulu75 Postat Octombrie 18, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 18, 2006 Boala a debutat in urma cu 6 ani. Acum este in faza in care nu ne mai cunoaste, nu mai stie cum o cheama pe fata ei, nu mai stie ca sotul meu este nepotul ei, a luat sa bea apa din tubul cu spumant din baie. Tot timpul vine cineva in casa noastra ( desi nu vine nimeni) si ii fura lucruri. Sunt multe alte aspecte care sunt ingrijoratoare. Stam cu cheile pitite ca vrea sa plece din casa, stam cu gazele inchise, cu cutitele ascunse. Asa ca lucrurile nu stau tocmai bine. Luminita, Gabi si [copil] Andrei Tudor - ingerasul nostru cu ochiii ca cerul(16 august 2005) Album Andrei id="red">id="size1"> Povestea nasterii ingerasului nostru: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75774 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
giulia71 Postat Octombrie 18, 2006 Raport Distribuie Postat Octombrie 18, 2006 Incearca sa iei legatura cu directoarea spitalului din Orasul Stefanesti, Judetul Arges. Acest spital are si o sectie de geriatrie, unde sunt adusi batranii in astfel de situatii. Din pacate numele dumneaei nu mi-l amintesc, dar e e treaba si cred ca o sa te ajute si e si foarte aproape 115 km de Bucuresti, puteti sa o vizitati des[;)] Sa auzim de bine ;) Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lulu75 Postat Octombrie 19, 2006 Autor Raport Distribuie Postat Octombrie 19, 2006 Multumesc frumos! O sa ma interesez. Drumul il stiu pt ca eu sunt de origine pitesteanca. Luminita, Gabi si [copil] Andrei Tudor - ingerasul nostru cu ochiii ca cerul(16 august 2005) Album Andrei id="red">id="size1"> Povestea nasterii ingerasului nostru: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75774 Link to comment Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.