Jump to content
O nouă casă pentru FORUMUL DESPRECOPII ×

Fundatie care sa sustina costul unei fertilizari


Recommended Posts

Buna fetelor,

 

Voiam sa aflu parerea voastra despre oportunitatea infiintarii unei fundatii care sa sprijine familiile care nu pot avea copii pe cale naturala, prin sustinerea unei parti din costurile unei proceduri de reproducere asistata.

Ar fi extraordinar daca mi-ati scrie parereile voastre: daca vi se pare ca ar exista suficiente persoane care sa apeleze la o astfel de fundatie, daca voi ati face-o, daca vi se pare o idee salutara,care vi s-ar parea ca ar trebui sa fie conditiile de eligibilitate, orice.

Am observat ca sunt o multime de persoane pentru care o astfel de incercare reprezinta un vis. Ar fi o astfel de fundatie un mod de a indeplini vise atat de arzatoare si atat de ...delicate ?

 

Va multumesc !

 

Lista afectiuni care duc la FIV:

 

endometrioza ~ 40% din femei

oligoastenoteratospermie

azoospermieid="red">

PCOSid="red">

 

Propuneri denumire :

 

"nOvum" (ovum in latina inseamna ou; poate duce cu gandul la nou)

"Chance for new life" - f sugestivid="blue">

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul răspuns

Draga PisiX,

Cred ca ideea ta e nemaipomenita pentru cine se afla in situatia de a apela la reproducerea asistata. Problema e daca se vor gasi oameni cu bani care sa ajute aceste familii de a-si implini visul. Dar persoane care sa apele la fundatie se vor gasi cu siguranta. Nu asta e problema.

Iti doresc succes![flo]

 

Trebuie doar sa crezi!

 

marrina

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Problema nu e ca nu ar apela cineva la ea, si sa gasesti oamenii care sa doneze bani pt asa ceva. Sunt multe femei care fac imprumnuturi la banca in acest scop. Deocamdata fiecare se descurca cum poate , ca oricum statul nu te ajuta cu aproape nimic, doar ceva medicamente compensate , dar si acolo sunt probleme destule.

Eu iti doresc sa poti duce la indeplinere acest plan , daca intr-adevar ti-ai propus asa ceva.

cristinici

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Si mie mi se pare nemaipomenita ideea! E o prostie ca statul nu suporta macar o parte din costuri. In multe tari din lume, daca statul nu suporta integral costul unui fiv, suporta macar o parte. Intr-adevar, se pling de scaderea natalitatii, dar nu fac nimic in acest sens. Maresc alocatia, dar fixeaza plafon unic de indemnizatie pt. crestera copilului, fara sa tina cont ca exista femei care platesc sume foarte mari la asigurari. Rezultatul? Va creste natalitatea la nationalitatile conlocuitoare, ca sa zic asa. In orice caz, revenind la tema data, studiile arata ca numarul cuplurilor infertile este in crestere, asa ca probabil din ce in ce mai multe femei vor trebui sa apeleze la proceduri de reproducere asistata. Criteriile de eligibilitate? E greu de spus. In primul rind - indicatia unui medic specialist. Eu una as apela si cu siguranta nu sint singura.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc marrina, ali pentru raspunsul prompt !

Astept in continuare parerile voastre.

E vorba de o fundatie corporatista care se va infiinta peste maxim 3-4 luni si care doreste sa sustina o cauza dedicata femeilor.

Eu as dori sa propun sprijinirea fix a acelor femei care nu isi pot manifesta feminitatea (eu consider ca o femeie isi implineste rolul ei suprem de femeie atunci cand devine mama).

Dar pentru a face o astfel de propunere trebuie sa prezint un feed-back in acest sens si sa vin cu argumente.

O fundatie corporatista este o fundatie care aloca fonduri clare si in mod strategic pentru sprijinirea activitatii fundatiei, fonduri care vin din: sume alocate de companie in acest sens sau sume provenite din donatiile fixe din salariu ale angajatilor(un anumit procent din salariile lor este donat lunar in acest sens).

Insa modalitati de a obtine bani sunt multiple: donatii de la alte persoane/ companii care vor sa sustina cauza respectiva, din parteneriate cu alte organizatii non-profit care ofera sume din resursele disponibile), apoi din programele de finantari nerambursabile (fundatia trebuie sa isi construiasca obiective clar definite in prealabil, ghid de aplicare si termene-limita pe care trebuie sa le respecte) si nu in ultimul rand pot fi organizate diferite evenimente speciale cu scopul strangerii de fonduri pentru cauza respectiva.

Deci intrebarea mea catre voi era nu daca voi credeti ca se vor strange bani ci daca simtiti ca ar fi oportun, cine credeti ca ar fi indreptatit sa ceara asa ceva (adica nu stiu care ar putea fi criteriile de eligibilitate), daca ar trebui impuse niste limite (adica sa nu ofere finantare decat, de exemplu, femeilor care aleg sa faca FIV la o anumita clinica, ce are tarife mai mici), daca o conditie ar trebui sa fie ca persoana aplicanta sa aiba o parte din suma, o anumita varsta sau sa nu fi incercat niciodata, etc

Singurul imprediment sa spunem ar fi acela ca FIV are sanse de reusita destul de mici, asa incat practic poti cu banii pe care ii oferi de la fundatie sa nu rezolvi nimic ori o fundatie are ca scop sa ajute cat mai multa lume, etc

Ideea e ca eu nu pot sa vin decat cu propunerea "haideti sa facem o fundatie pt FIV" ci trebuie sa vin cu un mic proiect in care sa explic exact ce ar trebui sa faca aceasta fundatie.

Si aici am nevoie de voi ...

 

PisiX

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc nucutza, cristinici!

Inca un detaliu important (zic eu), ca sa nu credeti ca vorbim ... discutii: propunerea de principiu a fost facuta iar acordul ...de principiu a fost dat. Deci sansele sa apara o astfel de fundatie sunt, in momentul de fata de 85% dar tocmai pentru a fi ceva sigur am nevoie de "intariri".

Ma bazez pe voi !

 

PisiX

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

In primul rand procedura de a obtine banii sa nu fie una anevoioasa.

In al dioile rand persoana respectiva sa vina cu recomandarea de la un medic de specialitate pt FIV , care sa cuprinda si motivul.

Nu cred ca este bine sa va limitati ,doar la persoanele care fac pt prima oara FIV. Rata de reusita fiind asa de mica, reusitele din prima sunt destul de putine, deci tb dat sansa mai multor incercari.

Nu mi se pare buna nici ideea de a impune o anumita clinica. E f important ca fiecare pacienta sa-si aleaga dr si sa aiba incredere in el.

Aici cu varsta e destul de mult de discutat. Sunt femei care au ajuns la 40 sau 45, fara sa-si permita sa faca un FIV, iar timpul nu mai e chiar in favoarea lor.

Deci eu zic ca va fi f greu pt cei care vor decide , cine si cati bani poate primi.

cristinici

 

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

pisixid="red"> o idee minunata [bis] nu-mi vine sa cred....

criteriile, asa cum a spus si cristinici nu trebuiesc sa limiteze in nici un caz alegerea clinicii unde se face FIV-ul,foarte important mi se pare acest aspect,si nu stiu daca si numarul de FIV-uri facute poate fi un criteriu obiectiv,credeti ca fetele care fac pentru a 3-a sau pt a 4-a oara isi doresc mai putin un bebelush????

si chiar daca va fi foarte greu ca cei abilitati sa decida cine va primi bani si cine nu..... o persoana ,doua ,trei vor primi ajutor

si vorbim de sume destul de mari 3.000-4.000 euro si de sanse de reusita mici mici

repet, este o idee minunata

in afara feed-back-ului daca mai este nevoie de ceva sa ne spui...

[pup]

 

 

"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)

 

[steaua]

 

SA O AJTAM PE BARBYE

 

POZE

Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca de serviciile acestei fundatii ar trebui sa beneficieze persoanele care au 0% sanse sa ramana insarcinate pe cale naturala (pers. fara trompe uterine , fara col uterin - dar cu toate celelalte componente ale aparatului reproducator-,pers. ai caror parteneri nu pot avea rap. sexuale datorita unor probl. medicale- chiar cunosc un caz in care sotul era paralizat de la brau in jos ) . Cu siguranta mai sunt si alte probleme medicale care fac imposibila reproducerea pe cale naturala si in acest caz cred ca ar fi necesar ajutorul unui medic specialist in acest domeniu.
Link to comment
Distribuie pe alte site-uri

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.




×
×
  • Adaugă...